Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Moć životne energije

Osjećaj krivnje najčešći uzrok spolnih bolesti

Objava 17. ožujka 2015. 3 komentara 5600 prikaza
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock
Osjećaj krivnje najčešći uzrok spolnih bolesti

 

Postojao je jednom jedan san o slobodi u kojem bi svi imali jednaka prava bez obzira na spol, rasu ili seksualno opredjeljenje. Svi bi uživali u blagodatima i bogatstvima Majke Zemlje. Svi bi bili jednaki i slobodni. A to je bio san manjine koji su se pokušali suprostaviti konzervativcima koji su dominirali svijetom.

To je bilo vrijeme ujedinjenja mladih širom Amerike koji su se okupljali, neobično odjeveni, pjevajući i plešući. Bilo je to početak socijalnog, političkog i seksualnog oslobođenja društva.

Njihova parola je bila “Vodimo ljubav, a ne rat“.

Revolucija „djece cvijeća“ probila je barijeru i potaknula  osviještenost i otvorenost prema seksualnosti. Dogodio se pravi „bum“. Postalo je normalno i prirodno pričati o seksualnosti i svim problemima vezanim za tu temu.

Mnogi se počinju slobodnije ponašati i oblačiti, te uživati u svom tijelu na nov i zanimljiv način.

Problemi sa seksualnošću

Činjenica je da je sloboda seksualnosti dovela do povećanog broja spolnih bolesti. A najviše zbog toga što mladi nisu bili dovoljno educirani o mogućim posljedicama i eventualnoj zaštiti. Sada je nešto bolja situacija, pa je informiranost svima i o svemu dostupna. Svakako bi bilo poželjno u vrlo ranoj dobi saznati što više  o anatomiji, fiziologiji i seksualnosti čovjeka.

Danas su mladi bombandirani erotskom materijalima koji izviru iz svih pora života pa vjerojatno zbog toga prerano kreću u eksperimentiranje istog. Nove generacije djeluju vrlo zrelo, ali mnogima mentalna i emocionalna tijela nije usklađena sa fizičkim.

Za razliku od ove „bum“ generacije, nekada se živjelo u okovima prekonzervativnog odgoja pa je zbog toga bilo puno osoba koje su imale blokade s izražavanjem svoje seksualnosti. Kao posljedica toga javljala se frigidnost i impotencija.

Ako u sebi nosimo osjećaj krivnje zbog svoje seksualnosti sigurno ćemo se kažnjavati na "takav" neki način.

 

Foto: Thinkstock

 

Miomi i ciste

Ako hranite neku staru povredu stalno je ponovno proživljavajući, brzo ćete otkriti da imate tumor, miom, cistu ili neku drugu tvorevinu. Mnoge žene dobiju miom jer emocionalnu povredu doživljavaju kao udarac na njihovu ženstvenost i vrlo je brižljivo njeguju.

Samo zato što je neka ljubavna veza završila ne znači da nešto nije u redu s vama, niti se zbog toga trebate osjećati manje vrijednima.

Humani papiloma virus

Energetski promatrano, svaka infekcija ukazuje na konflikt koji nije svladan na razini svjesnosti, odnosno izbjegavali smo ga ili ga nismo priznali, zbog toga se fizičko tijelo počinje blokirati i puštati uzročnike bolesti (viruse, bakterije i toksine), i to na tjelesna područja gdje konflikt nije riješen. HPV - humani papiloma virus se najčešće aktivira padom imuniteta, a navodno se može prenijeti ne samo seksualnim putem već i na javnim mjestima.

Postoje tvrdnje da nisko samopoštovanje uzrokuje probleme vezane s poremećajima u predjelu seksualne čakre, dakle vaginalne infekcije, upale pa čak i neplodnost.

Energetski gledano, vaginalna se infekcija češće pojavljuje kod žena koje su psihički, emocionalno i tjelesno pretjerano aktivne pa im je potrebno unošenje stabilnosti.

Bioenergetski tretman je kod takvih problema djelotvoran jer se podiže razina životne energije što doprinosi dobrom raspoloženju, popravljanju imuniteta i otklanjanju virusne infekcije.

O spolnim organima

Spolni organi predstavljaju najženstveniji dio žene, njenu ženstvenost, ili najmuževniji dio muškarca, njegovu muževnost, tj. vaš muški i ženski princip.

Kada se ne osjećate ugodno kao muškarac i žena, kada odbacujete svoju seksualnost , ili svoja tijela kao prljava ili grješna, često ćete imati problema sa spolnim organima. Mnogi rastu u obiteljima gdje se spolni organi i njihove funkcije nazivale krivim imenima. Neki bi ih nazivali kao „to dolje“. Tada bi se stvorilo osjećaj da su vaši spolni organi prljavi i odbojni. Tako bi odrastali s osjećajem da nešto nije uredu između vaših nogu.

Problemi s mjehurom, vaginom, prostatom i penisom spadaju u isto područje i potječu od iskrivljenih stavova o vašim tijelima. Svaki dio vašeg tijela i svaka njegova stanica savršena je, prirodna i prekrasna. vaši spolni organi stvoreni su kao najugodniji dijelovi tijela, koji vam pružaju zadovoljstvo.

Ispunjavajući seksualni život jača imuno sustav, produbljuje odnose i čini vas otpornijima na stres.

Emocionalna povezanost para je ipak najbitnija da bi se upustili u tjelesnu bliskost i na taj način osnažili svoju ljubav te doživjeli zadovoljstvo i povezanost.

Problemi s mjehurom, vaginom, prostatom

Problemi s mjehurom najčešće se pojavljuju kod osoba koje su ogorčene kao ljubavni partneri. Nešto ih je naljutilo, a to je povezano s njihovom ženstvenošću ili muškošću.

Problemi s vaginom ukazuju da vas je partner emocionalno povrijedio.

Kada netko ima poteškoća s prostatom to je povezano s nedostatkom samopoštovanja i s uvjerenjem da se osoba sa starenjem osjeća sve manje privlačna.

Tantričke vježbe i meditacija mogu sačuvati i održati seksualnu moć i do kasnih godina života.

"Tantra je kult ekstaze, osobna religija zasnovana na mističnom iskustvu radosti, a ne na utvrđenim dogmama. Ona se mora živjeti da bi se u potpunosti razumjela. Tantra obećava proširenje života - transmutaciju normalne ljudske svjesti i energije u transcedentalnu mudrost i Veliku vitalnost."

Simon E. Phillips

 

Foto: Shutterstock

 

 

 • Važna obavijest

  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • Avatar Biba8
  Biba8:

  Naslov upravo odgovara sadržaju ovog posta.

 • Avatar fijolica
  fijolica:

  Ma da, kakve veze imaju virusi i promiskuitetan način života. I sve (posebno hormonske) pilule koje se piju nisu nimalo štetne za potenciju i plodnost, zar ne? Ovo je čisto dezinfomiranje i propaganda! Između ostaloga, spominje dogme a blage veze ... prikaži još! nema što one znače, kako su nastale isl. Samo da se (opet) pljuje po Crkvi! Što znači da bez razmišljanja prihvaća ono što se po medijima priča ili ono što je negdje čula - a zagovara nekakvu svjesnost! Gdje je tu onda njezina vjerodostojnost? Osim toga, ljudi su danas "slobodniji", pa ne vidim da su sretniji, ispunjeniji, zdraviji - upravo obratno, sve vrste boleština, otuđenja, depresija nastale su nakon tog "oslobođenja"! I onda dotična tvrdi da su spolne bolesti isključivo rezultat osjećaja krivnje??? Ne bih rekla. Uostalom, ako su tako slobodni, zašto uopće osjećaju krivnju? Od kud krivnja kod onih koji nisu odgajani religiozno? Možda je ipak krivnja, kao i bol, pokazatelj da nešto ne valja? Treba li je u tom slučaju zanemariti?

 • CrniP:

  otvorio sam članak zbog besmislenog naslova