Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Moć životne energije

Promijenite tijek svog života koristeći se principima Feng Shuia

Objava 16. rujna 2014. 0 komentara 2000 prikaza
Foto. statterstock
Foto. statterstock
Promjenite tok svog života koristeći principe Feng Shui

                                     

„Jesen stiže dunjo moja“, pjevušim romantičnu, tužnu romansu i pokušavam se sjetiti opojnog mirisa tog božanskog voća kojeg su nekada naše bake držale mjesecima na vrhu ormara i aromatizirale svoje domove. Još uvijek pokušavam održati tu tradiciju i sačuvati poneku dunju što duže , a to baš i nije lako jer se zbog centralnog grijanja brzo izgubi njena svježina i aromatičnost.

I tako provirujem kroz prozor, zamišljena i pomalo nostalgična i očekujem da se ipak pojavi poneka zraka sunca, a s njome da nas obgrli takozvano „bablje ljeto“, odnosno zakašnjele zrake sunca . Ono obično nudi puno suptilnije osjećaje, mirise i okuse za razliku od uobičajenog ljetnog obrasca sunce – more – gužva – vika ….

Nisam sigurna da će nas još sunce maziti ovu sezonu pa krenimo lagano s izvlačenjem jesensko – zimskih krpica koje se sakrivaju u ormaru gdje smo ih s veseljem zagurali i prikrili.

Nekad imam problem s odvajanjem od svojih „krpica“ mislim na odjevne predmete. Razmišljam, puno tih stvari ne nosim pa se odlučujem odvojiti dio i nekome ih pokloniti. Preslagivanjem s hrpe na hrpu, obuzima me dilema što ostaviti, a što pokloniti, sve mi treba, barem mi se čini. A onda polagano kočnice popuštaju, razum i svijest počinju dominirati mojim bićem i mičem stvari koje mi više nisu zanimljive ili sam ih nosila u periodima kada mi zvijezde nisu bile naklonjene pa samo nošenje tih odjevnih predmeta budi u meni neka ne baš najbolja sjećanja.

Feng Shui preporučuje kada kupujemo nove stvari tj. Kada obnavljamo garderobu, uvijek koliko komada smo kupili toliko ih moramo maknuti iz ormara, odnosno pokloniti ili baciti( sve ovisi u kojem su stanju predmeti), jer u protivnom blokiramo protok energije u svom životu. Od kada sam upoznala principe te znanosti moj život se promijenio – potekao.

O Feng Shuiu

Ako želite živjeli sretan, uspješan i ispunjen život, preporučila bih vam da se pozabavite s "Feng Shuiem" , drevnom kineskom metodom stvaranja ravnoteže između naših života i okruženja. Podučava nas kako planirati i izgraditi dom, ured ili neki drugi unutrašnji prostor.

Bazira se na usklađivanju protoka energije u prostoru gdje živimo ili radimo, poticanju pozitivnih vibracija koje donose dobro zdravlje, odnose i financijsku sigurnost. Feng Shui nas uči da je sve energija i da smo u stalnoj  razmjeni energije sa svime oko sebe. Ako živimo u sretnom domu i naša energija će postati zdrava i sretna. Važno je uspostaviti vezu s domom kao s osobom. Osluškujte i obratite pozornost.

Naš dom je poput našeg tijela. Ako imamo bol u nekom dijelu sebe tada nema protoka energije kroz cijelo tijelo. Tako je i s domom ili poslovnom prostorom, ako imamo zatrpan neki dio stana i koristimo ga kao „svaštaru“ tada  se stvara slab protok energije, a odražavat će se kao blokada u tom aspektu života, ovisno u kojem djelu prostora se to nalazi.

Postoji devet dijelova- bagua na koje je podijeljen stan, a svaki dio je povezan s određenim aspektom – područjem  života. To su bogatstvo, uspjeh, odnosi, obitelj/ zdravlje, stvaralački projekti, djeca, ljubavni život, karijera, putovanja, duhovnost, intuicija.

Najidealnije je ako se ulaz u kuću nalazi na sjeveru, a najlošija varijanta je jug jer to obično unosi agresivnu i napetu vibraciju. Prema ulaznim vratima se prostor dalje dijeli na bague.

Postoje alati odnosno neki ih zovu lijekovi za popravljanje energije prostora, a o tome u nastavku.

Foto: thinkstock

Čišćenje prostora

Da bi se dobro osjećali u prostoru u kojem živimo i radimo dobro je pročistiti ga i energizirati. Tada ćemo se u njemu osjećati ugodno, sigurno i zaštićeno. Postoje razne metode kako to napraviti. Naravno prvo i osnovno je fizičko čišćenje: usisavanje, pranje, prozračivanje  prostora i svakodnevno iznošenje smeća.

Pročišćavanje zvukom

To mogu biti tibetanska zvona, zatim kuglice sklada koje proizvode nježan i skladan zvuk , a ako su u paru mogu se koristiti za osobno iscjeljivanje. Ritam bubnjeva je vrlo učinkovit i sav šamanski rad zasnovan je na njihovom ritmu. Gongovi su vrlo moćni, duboki i drevni.

Glazba je izvrsno sredstvo stvaranja pozitivne atmosfere, a ako je pjevna, poželjno je da ima pozitivni tekst jer jezik ima snažan utjecaj na podsvjesni um. Opuštajuće djeluje i slušanje melodije koja je protkana zvukovima prirode poput: šuma valova, cvrkuta ptica, pucketanja vatre ili šuma vjetra.

Pročišćavanje zemljom, vodom, zrakom i vatrom

Tradicionalne kulture su bile svjesne velike moći ovih elemenata i s golemim poštovanjem su pristupali ritualima čišćenja i stvaranja svog prostora svetim.

Pročišćavanje zemljom:

- ukrašavanje prostora cvijećem koje će učiniti blistavu svaku atmosferu

- sol koju gotove sve kulture koriste kao moćno sredstvo pročišćavanja

- kristal koji je poželjno programirati prema svojoj frekvenciji i ugraditi u njega afirmaciju – zdravlje, sreća, ljubav i obavezno ga redovito čistiti pod tekućom vodom

Pročišćavanje vodom:

-postoje velika tradicionalna hodočašća na svete izvore da bi se uzela voda za iscjeljivanje

-izvorska voda kao i voda iz prirodnih vodopada je vrlo ljekovita, a i vrlo ukusna

-biljne kupke

Pročišćavanje zrakom:

-mirisni štapići se koriste jer na lagan način podižu razinu vibracije u atmosferi

-paljenje kadulje i tamjana izvanredno pročišćava prostor od negativnih energija i entiteta koje smo stvorili svojih negativnim mislima i stavovima

-mirisna ulja

Pročišćavanje vatrom:

-sjedenje pored vatre počistiti će vam emocije i tjelesnu energiju

-paljenje svijeća je od vitalne važnosti u obredima čišćenja prostora

 

Iskustvena priča

Zanimljiva situacija dogodila se obitelji Blagus.

Imali su vrlo idiličnu vezu koja se pretvorila u skladan brak, ubrzo su dobili dvoje prekrasne djece, financijska situacija im je bila odlična. Međutim kada su preselili u luksuzni četverosobni stan kao da se sve počelo urušavati. Njihov odnos postajao je napetiji, s manje tolerancije i više provokacije. Financije, iako su pritjecale vrlo brzo su odlazile.

Na moj nagovor gospođa Blagus pozvala je savjetnika za Feng Shui koji je vrlo brzo otkrio da im u stanu nedostaje kut odnosa pa ga je popravio dodavanjem ogledala i postavljanjem njihove slike na tom mjestu. Kut financija nalazio se na balkonu koji je bio zatrpan raznim nepotrebnim stvarima. Predložio je da se balkon uredi, otklone nepotrebne stvari, ukrasi sa puno mirisnog cvijeća i da objese viseće zvono koje je imalo dodatne ukrasne novčiće.  Napravio im je i Feng Shui čišćenje prostora.

Nakon mjesec dana rezultati su se počeli nazirati. Njihov odnos je vrlo brzo postao harmoničan, financije su se popravile i protok energije u njihovom domu krenuo je novim, zdravim tokom.

Inače ogledala u spavaonici nemojte objesiti da se može vidjeti vaš odraz iz kreveta. Ogledala kod glave i nogu kreveta isto nisu dobra.

Primjenom Feng Shuija dobivamo priliku snažno utjecati na svakodnevne okolnosti svoga života.

Znači, sada malo razmislite i krenite u akciju. Pročistite svoj prostor, popravite i ojačajte njegovu energiju, oplemeniti ga pojedinim predmetima koji imaju višu vibraciju kao što su kristali, fontane, vjetrena zvona, ogledala, biljke, mandale.

I očekujte vrlo, vrlo brzo promjenu u svom životu!

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.