Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Moć životne energije

Raspetljavanje zamršene komunikacije kroz "kidanje veza"

Objava 06. siječnja 2015. 0 komentara 800 prikaza
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock
Raspetljavanje zamršene komunikacije kroz kidanje veza

Još nam je jedna godina odlepršala, a mi uzdignute glave i ozarena lica koraknusmo u novo „leto“.Želje smo konkretizirali, mnogi teže za ostvarenjem savršenog partnerstva ili realizacijom nekih drugih viših ciljeva, a drugi pak maštaju o prosvjetljenju. Znamo što želimo i sigurni smo u pozitivan ishod naših očekivanja. To je sve super i ok, ali to ne znači da se moramo opustiti, ponašati se pasivno i život doživljavati olako jer na taj način dolazi do stagnacije duhovnog rasta.

Udahnimo svježi siječanjski zrak – energiju koja nas mazi i sveprisutno se nudi. Kucnuo je trenutak da se suočimo s rješavanjem „repova“ iz prošlog vremena. Pa krenimo od osnovnog, najvažnijeg, a možda neriješenog problema kojeg smo samo zapakirali i stavili na njega ukrasnu mašnu kao poklon ispod bora.

Znači tako izvana izgleda naš odnos s osobom koja nam je važna, bilo da je to partner, suprug ili dečko. Otvorimo „Pandorinu kutiju“, skinimo ukrasnu trakicu pa „poluknimo“ unutra da vidimo što tamo „čuči“. Da li možda krasna, misna biljka ili uvelo suho cvijeće. To simbolizira naš partnerski odnos iznutra. To smo mi i naš partner.

Pogledajmo da li možemo obnoviti tu biljku, zalijevati je, nahraniti je našom energijom ili je moramo otkloniti i zamijeniti sasvim novom biljkom. Najlakše bi bilo zamijeniti je novim, mirisnim, nepoznatim i za nas mističnom biljem – bićem. Hajdemo pogledati da li je problem u korijenu, stabljici ili cvijetu biljke. Vjerujte korijen je počeo lagano trunuti jer nije bilo dovoljno vode, hrane, energije koja je potrebna da mala biljčica izraste u zdravo, moćno i čvrsto drvo. Odnosno nedostajalo je u odnosu poštovanja, istine, suočavanja i ljubavi.

 

Foto: Shutterstock

Kako bismo uspjeli ozdraviti odnos, krenimo od početka. Napišimo listu prioriteta, s pitanjima što nam odgovara ili ne odgovara u našem odnosu sa partnerom.

- Da li vas poštuje, cijeni

- Prihvaća vaše stavove

- Sluša vas i gleda kada mu se obraćate

- Cijeni vaš posao

- Hvali vas (makar povremeno)

- Da li vas obraduje sitnicama, poklončićima i još mnoga pitanja koja su vam važna.

Ako ima puno toga pozitivnog, onda bez dileme treba krenuti u obnovu i nadogradnju svoje veze.

Ako se pak osjećamo poniženo, odbačeno, osamljeno, onda treba pokušati metodu koja sigurno „pali“, a to je kidanje veza. Nemojte krivo  shvatiti i misliti da je to kraj veze ne, to je „možda“ novi početak već postojeće veze koja je u krizi.

Kidanje veza

Dvoje ljudi, blisko povezani, često projiciraju dio sebe jedan na drugoga tako da niti jedan od njih nije zaseban pojedinac. Ako prekinu veze, a da se prije nisu povukli u svoj zaseban prostor, rezultat neće biti zadovoljavajući budući da će svaki od njih nositi sa sobom projekciju onoga drugoga, koja će prekriti njihovo pravo ja. Da bismo to popravili, postoji vježba „osmica“. Sastoji se u vizualizaciji dva plavo- neonska kruga koji podsjećaju na osmicu. Svatko se nalazi u jednom krugu koji lagano rotira te na taj način stvaramo svoj osobni, zaštitni prostor.

Nakon toga možemo se suočiti sa svojim „dragim, partnerom, supružnikom“. Ako isti ne želi komunikaciju, to možete prakticirati i sami. Pokušajte zamisliti osobu nasuprot vas u plavom svjetlosnom krugu i recite joj sve što vas muči. Važno je osobi opisati kako se osjećate kada vas ista omalovažava, povrjeđuje i okrivljuje. Da li osjećate strah, ljutnju, mržnju, očaj, potrebu za zagrljajem. Recite joj što želite od nje i što očekujete od vaše veze – odnosa. Bitno je izreći koliko vam je važna veza, odnos ili brak s njom.

Pogledajte u kojem djelu sebe ste povezani s tom osobom. Možda iz vašeg srca izlazi prekrasna svjetlost prema toj osobi, a ona možda projicira sivilo prema vama. Mentalno prerežite tu traku. Zatim osobu zagrlite i pošaljite joj pregršt svijetlosti i ljubavi. Objavite joj osjećaje praštanja, poštovanja i prihvaćanja.

Iako osoba nije bila u direktnoj komunikaciji s vama osjetit će vašu pozitivnu namjeru i vibraciju koju ste joj usmjerili. Vaš odnos – veza početi će se mijenjati, u svakom slučaju pozitivno za oboje. Možda će doći i do prekida, ali to će sigurno biti najbolje rješenje.

Kidanje veza može se prakticirati i s ostalim osobama poput  roditelja, djece, prijatelja, kolega, šefova. Sa svima s kojima smo u nekoj nezdravoj i kompliciranoj komunikaciji.

Svi smo mi povezani nevidljivim nitima koje se počinju formirati još u ranom djetinjstvu s roditeljima ili starateljima, braćom, rođacima, pa kasnije s prijateljima, ljubavnicima, bračnim partnerima, djecom i te  veze puno puta postanu patološke. Stoga je korisno prakticirati neku od metoda odvajanja jer na taj način prekidamo ovisničke odnose, a koji najčešće nisu zdravi.

Phyllis Krystal je izvanredno razradila tehniku kidanja veza koja ujedno pomaže uspostavljanju kontakta s našom višom sviješću- izvorom mudrosti i zdravlja. Na taj način postajemo suptilniji, profinjeniji i snažniji.

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.