Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Moć životne energije

Što zavlada čovjekom pa postane psihopat

Objava 31. ožujka 2015. 1 komentara 1650 prikaza
foto: Pixell
foto: Pixell
Što zavlada čovjekom pa postane psihopat

 

Naša priroda je priroda svemira. Rođeni smo s čistom sviješću, a rastemo u ograničenoj svijesti i kao posljedica toga  dolazi do strahova, ljutnje, neprijateljstva i još mnogih drugih slabosti.

Često se sjetim zanimljive priče koju sam čula davnih godina, a koja  me je fascinirala i potaknula u meni spoznaju o tome da treba biti strpljiv, ustrajan, pozitivan i na kraju da  smo sami kreatori svog života te da odlučujemo da li ćemo ostati čiste božanske iskre ili ćemo se pretvoriti u negativce.

"Učenik je godinama meditirao, molio i disciplinirano radio svoju svakodnevnu „sadanu“. Nakon nekog vremena počeo je osjećati dosadu i postao je nestrpljiv. Činilo  mu se da njegov rad ne daje plodove koje je očekivao pa je smogao hrabrosti i obratio se svom duhovnom učitelju: „ Dragi učitelju, godinama radim na sebi, nisam zadovoljan, da li ću se prosvijetliti i kada ću vidjeti i spoznati Boga? Svaki dan molim i čekam, ali ništa.“

Učitelj mu je mirno rekao da bude strpljiv i  nastavi sa svojom redovnom meditacijom i molitvom. Nakon izvjesnog vremena učenik se opet obrati svom učitelju s istim pitanjem, ali ovaj puta mnogo nestrpljiviji i sa sumnjom da Bog postoji. – „Dobro“, odgovori učitelj i odvede ga do prve rodilje u mjestu. Pokaže mu novorođenče i kaže: “Evo, to ti je Bog, čisti, stvarni i izvorni.“ Učenik je bio zadovoljan i nastavio sa svojom redovnom praksom.

Mnogo godina kasnije učenik se opet odvaži i obrati učitelju: „Pokazao si mi Boga, ali  htio bih se suočiti s njegovom suprotnošću s vragom, ako postoji!“ Da bi zadovoljio njegovu znatiželju učitelj ga odvede u zatvor i pokaže mu čovjeka mrkog pogleda iz kojeg je izviralo zlo i negativa. –„ Evo, to  je ubojica i kriminalac, isto ono biće koje si vidio prije puno godina kada se tek rodilo i koje je bilo čisto i neokaljano, a pretvorilo se u vraga. Postao je negativan i izgubio je svoj prethodni blještavi, božanski sjaj s kojim je rođen“. Učeniku je sve postalo jasno  pa je mirno i savjesno nastavio svoju redovnu duhovnu praksu."

Svi se rodimo čisti, božanski, a onda najviše o nama ovisi da li ćemo zadržati svoju prvotnu izvornu čistoću ili ćemo pasti pod utjecaj niskih mračnih energija.

Odnos roditelj - dijete

Rditelji su naš prvi model od kojeg učimo, imitiramo ga i čije obrasce ponašanja ugrađujemo u svoj život. Mnogi roditelji zbog prezaposlenosti ili zbog svoje komocije zanemaruju ta čista bića koja se s vremenom pretvaraju iz malog u sve većeg mangupa. Svakako treba puno ljubavi i mudrosti da bi iz djeteta izrastao pravi čovjek, pun vrlina i dobrote.

Ako ljubav nismo osjetili unutar svoje obitelji, teško ćemo je znati darivati drugima. Veliki problem je kada roditelji nemaju zdrave partnerske odnose  pa tu lošu vibraciju prenose na djecu, manipuliraju njima i ostavljaju ožiljke na njihovoj duši koji će se kasnije provlačiti tijekom života i odražavati na njihovom ponašanju. Često puta izrastaju u osobe koje su veliki kritičari, provokatori i egocentrici, i uvijek se bune protiv svega.

 

Foto: Shutterstock

 

Nikad nije kasno za transformaciju

Činjenica je da velik broj ljudi nije zadovoljan sa životom. Nezadovoljstvo je najčešće povezano s frustracijama na poslu, financijskim problemima ili problematičnim partnerskim odnosima. Ipak je važno uhvatiti se u koštac, sagledati sebe i svoje probleme, priznati si da savršenstvo ne postoji i da najviše energije trebamo poklanjati svojim mališanima.

Velika je razlika između osoba koje su svjesne da same kroje svoju sudbinu od onih koje za sve krive druge i okolnosti. Da bismo razvili pozitivne kvalitete u sebi poput suosjećanja, samopouzdanja, hrabrosti i još mnogih drugih, važno je raditi na tzgradnji svoje osobnosti kroz transformaciju negativnog karaktera u pozitivni. Samo tako ćemo moći osnažiti sebe i prenijeti dovoljno ljubavi, optimizma i pozitivnosti na svoju djecu.

Karma – unutarnji dah života

Kako bismo se povezali sa svojom nutrinom, svojom biti, najvažniji korak je shvatiti zakon Karme.

Važno je znati da je cijeli svemir podređen zakonu uzroka i posljedica. Činiš li zlo, požnjet ćeš zlo. Neki ipak misle da su zli nagrađeni, a dobri kažnjeni. Maja (privid ili vanjski svijet) nas malo zavarava.  Zle ne pogađaju, odnosno još ne pogađaju posljedice njihovog djelovanja zato što još posjeduju određenu količinu dobre karme iz drugih dobrih djela.

Ovaj život je poput pozornice koja se naziva svijetom, a zadaća nam je da naučimo služenje, spremnost na  požrtvovnost i jednakost ljubavi prema svim stvorenjima. Zadaća nam je pročistiti svoje srce i na taj način postati suosjećajan.

A srce puno  suosjećanja hram je Božji.

Zato i jesmo na Zemlji da kroz razne životne situacija steknemo iskustava, otvorimo srce, doživimo samosvijest i ostvarimo Boga.

Ništa se ne događa slučajno. Čak ni teške posljedice nisu besmislene jer je to prilika za našu svijest i naše srce da nešto naučimo. Mnogi govore samo kada nešto ne uspiju: „Takva mi je karma.“ To je totalno pogrešno jer je sve karma. Svako djelovanje stvara karmu bilo dobru ili lošu. Pozitivna karma stvara dobre posljedice jer se oslobađamo vezanosti za ovaj svijet. Negativna karma veže nas uz materijalni svijet i uvjetuje patnju.

Karma je unutarnji dah života. Bez zakona uzroka i posljedica svijet bi bio besmislen, a ne bi ni shvatili da Bog postoji.

Bog je međutim savršena pravednost i pravi smisao našeg postojanja. Zbog te pravednosti postoji karma.

 

 

 

 

  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Croatan
    Croatan:

    duboko brate duboko