Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Moć životne energije

Zakon privlačnosti - oni "to" jednostavno znaju

Objava 23. prosinca 2014. 3 komentara 1402 prikaza
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock
"Oni" to jednostavno znaju

Približava se kraj godine i već se u zraku osjeća duh blagdanske atmosfere, muvinga, darivanja, slavlja i lagane euforije. Opijeni smo svim tim vibracijama koje nas obuzimaju. U takvoj atmosferi teško je obuzdati i kontrolirati porive za kupnjom i darivanjem.

U svakom od nas postoji nada da će nadolazeće doba i ulaz u Novu godinu donijeti mnoge pozitivna promjene u našim životima, a i u cijelom dosadašnjem  sistemu. Nada je dobar „filing“, ali ju je teško održati duži period jer obično razum počinje „vrtiti“, kalkulirati i ne dozvoljavati da se očekivanje pretvori u stvarnost.

Kao dijete stalno sam živjela u svom svijetu mašte i to me je činilo sretnom. Osjećala sam se kao čarobnica, jer ono o čemu sam maštala vrlo brzo se ostvarivalo. Možda su moja maštanja bila konstruktivna i moje želje skromne, ali su se ostvarivale bez da sam ikome otkrivala svoje sanjarije.

S godinama sam postajala zrelija, a moji snovi  i želje su postajali sve veći i premašivali su okvire realnosti. Ipak bila sam „sigurna u sebe“, dok bi drugi moje uspjehe tumačili "srećom u životu".

Zanimljiva je bila situacija koju sam doživjela kao studentica. Spremala sam ispit koji su mnogi polagali u prosjeku najmanje pet puta. Kako sam studirala uz posao, vrijeme za učenje mi je bilo prilično ograničeno. Doslovno u pet dana sam prolistati knjigu od par stotina stranica, ali sam uspjela nabaviti skriptu u kojoj je bio sažetak – bitan dio knjige. Materijal sam fotografski skenirala u glavi i položila ispit od prve. Moja vjera je bila jaka, osjećaj sigurnosti vladao je mojim bićem. To je energija koja je stvorila situaciju da izvučem pitanja čije odgovore sam već imala pripremljene u svom umu.

Tako je s mnogim našim željama. Mora postojati cilj, vizija, namjera, osjećaj sigurnosti i sve to obgrljeno energijom pobjednika.

"Oni" jednostavno znaju

Pogledajmo uspješne ljude, oni zrače „energijom moći“. Mnogi su počeli kako bi rekle naše bake -  od „žlice“. To je nekad bila česta poštapalica za one koji počinju život od nule. Ima dosta osoba koje su vođene snažnom voljom počele graditi svoj mali Svemir koji je s vremenom prerastao u sve veći kako bi jednog dana zavladali svijetom jer su stvorili za čovječanstvo velika djela, poput Pitagore, Nikola Tesle, Alberta Eisteina, Ludwiga van Beethovena, Leonarda de Vincija, Indire Gandhi, Majke Tereze. 

Oni su „jednostavno znali“, sve što su naumili, to su i ostvarili.

I danas postoje ljudi s kojima se susrećemo, a koji će možda jednog dana biti "legende". Iza toga se ipak krije jedna tajna, a to je da treba biti ustrajan i pozitivan. Svemir to osjeti i vraća mnogostruko. Istina mnogi, kada postanu moćni, razviju u sebi osjećaj beskrupoloznosti, sebičnosti i manipulacije, a to na kraju šteti njihovom zdravlju pa se neki i prerano „ugase“. Za razliku od njih postoje oni drugi koji su humanitarci i suosjećaju sa „slabijima“ te se zalažu za zaštitu životinja, rade na razvijanju ekološke svijesti i pomažu još na druge načine.

Kreativna vizualizacija

Dakle kraj je godine, hajdemo mi nešto iskemijati i napraviti promijenu u našem životu. Svakodnevno kreativno vizualiziranje za početak bilo bi zgodno.

Prvo zamislimo što želimo, možda zdravlje, bolji posao, ljubav ili putovanja. Pokušajmo osjetiti, kako bi se nosili s tim da to imamo.

Želite novi životni prostor, uđite u njega, promatrate boje zidove, osjećate mirise, prožima vas osjećaj sreće i potpunosti. Povezali ste se s tim prostorom, izlazite iz njega, zatvarate vrata. Pustite osjećaj u Svemir, poput balona. Isto je i s drugim željama. Ako želite na putovanje u neku daleku zemlju, samo vizualizirajte i pustite da sreća kola vašim tijelom. Potrebno je vježbati svaki dan po par minuta. Dopustite si da vam misli prožimaju svijest jer one tada postaju stvarne.

Ako uistinu nešto želimo i ako to postane dominantna misao, to će nam se sigurno ostvariti. Svemir nam nudi mnoge darove, ali mi to puno puta ne prepoznajemo i mislimo da je to samo za odabrane. Zatrovani smo negativom i prije nego napravimo korak već se vidimo na dnu.

foto: Shutterstock

Zakon privlačnosti

Važno je znati kako ono o čemu najviše razmišljamo privlačimo k sebi, a to je najmoćniji zakon Svemira, zakon privlačnosti. Najbitnije je shvatiti da sveukupna energija vibrira na određenoj frekvenciji, a budući smo i mi energija, i mi vibriramo na nekoj frekvenciji, a našu frekvenciju u svakom trenutku određuje ono što mislimo i osjećamo.

Naše misli određuju našu frekvenciju, a osjećaji nam govore na kojoj smo frekvenciji. Ako se osjećamo loše, nalazimo se na vibraciji privlačenja loših stvari, odnosno u umu nam dominiraju negativne misli i loše slike.

Sve što želimo sastoji se od frekvencija i također vibrira. Kada razmišljamo o onome što želimo odašiljemo tu frekvenciju odnosno energiju željenog navodimo da vibrira upravo na toj frekvenciji i time je privlačimo sebi. Kada se usredotočimo na ono što želimo, mijenjamo vibraciju atoma te stvari i navodimo je da vibrira prema nama. Mi smo magnet stoga energizirajmo sve prema sebi i energizirajmo sebe prema svemu što želimo.

Ako ne razumijemo zakon privlačnosti ne treba ga odbaciti. Možda ne razumijemo ni zakon elektriciteta, ali ipak uživamo u njemu, koristeći električnu energiju bez koje je danas nezamisliv život.

„Mašta je najvažnija. Ona predstavlja uvid u buduće životne ljepote.“

Albert Einstein

Želim svima da prije ulaska u Novu godinu izkreirate svoj vlastiti mali Svemir u kojeg ćete ugraditi osjećaje i želje koje očekujete  i koje bi vas činile sretnima, Budite sigurni zakon privlačnosti će vas iznenaditi.

 

  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ikonoklast:

    ja se ne mogu otarasiti jednog obožavatelja, čak razmišljam o preseljenju sta da napravim draga doktorice?