Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Moć životne energije

Zašto dolazi do bolesti srca

Objava 08. travnja 2014. 0 komentara 932 prikaza
foto: Shtterstock
foto: Shtterstock
zašto dolazi do bolesti srca

 

Da li ste ikada osjetili da ste preplavljeni osjećajem bezuvjetne ljubavi, sreće i protkanosti sa svime  i svakim bićem koje postoji? Da li ste ikada imali potrebu zagrliti svako stablo, biljku i svakog prolaznika? Prekrasan je to osjećaj i bilo bi savršeno biti što duže u takvom stanju potpunosti, svjesnosti, bezuvjetnosti i ugode.

Mala djeca žive u tom osjećaju i uvijek su u sadašnjem trenutku jer jedino sada i ovdje možemo biti u stanju potpunosti.

Znam da je lako pričati o tome i biti samo promatrač, međutim život zahtjeva puno više nego biti samo „sada i ovdje“. Čovjek ima svakodnevne obaveze, dužnosti i odgovornosti, prepun je planova za budućnost. A najviše od svega gubi se  energija razmišljajući o prošlosti, analizirajući životne poteze i situacije koje su trebale navodno biti drugačije kreirane. Sve je to beskorisno, jer u toj analizi se opet bude uspavani osjećaji ljutnje i nezadovoljstva koji izazivaju frustracije, a mogu i naštetiti zdravlju. Ništa se ne događa slučajno, uostalom život je škola.

Čitala sam poučnu životnu priču koja djeluje nevjerojatno, ali je istinita.

Bilo je to za vrijeme drugog svjetskog rata. Čovjek kojem su Nijemci ubili obitelj završio je u logoru. Bio je obuzet mržnjom i bijesom prema neprijatelju koji mu je razorio sve.  Nije imao volje niti motivacije za život. Jedini osjećaj koji ga je držao, bila je osveta. Počeo je kopniti i lagano umirati, kao i svi ostali zatvorenici u logoru.

Gotovo je bio na izmaku snaga i u nekom trenutku slabosti počeo je moliti boga, svemir, višu silu, iako u ništa više nije ni vjerovao. Molio je da se okončaju njegove muke i patnje koje su bile neizdržive. Svakodnevno je molio i nakon izvjesnog vremena počeo se oporavljati, jesti i osjećati se bolje, životnije, vitalnije. Počeo je kolati život u njegovom tijelu, a osjećaji ljubavi i opraštanja su ga počeli iscjeljivati.

Uskoro je bio primijećen  kao vrlo pristojan zatvorenik pa je zbog toga počeo pomagati u administrativnim poslovima. Kada je rat završio, mnogi su bili zatečeni vidjevši jedino njega kao zdravog i normalnog zatvorenika.

Trebali bismo se pitati: „Kako je to uspio?“

Iskra ljubavi iz njegova srca prerasla je u predivan plamen i održala ga zdravim i živim. Vjerojatno to nije lako postići, ali kažu“ Ako te nešto ne ubije , to te ojača“.

Kada otpustimo svoju ljutnju, tugu i tjeskobu, to mijenja naše zračenje, zato drugi podsvjesno pozitivno uzvraćaju na našu promjenu.

Važnosti opraštanja su isticali mnogi mudraci i filozofi, a poznato je da je za to potreban određeni stupanj snage, zrelosti i plemenitosti.

 

U životu sam imala puno trauma i nezavidnih situacija. Često puta je sve djelovalo bezizlazno, ali vjera mi je uvijek pomogla. Uvijek sam se digla i nastavila dalje. Mnogi su se primali za glavu „Što to činiš?, kako imaš petlje to napraviti, ja ne bih nikada?“ Ali, o tome nekom drugom prilikom!

Tokom života sam došla do spoznaje da sve što želimo možemo postići, ako mislimo i radimo srcem.

Zašto nastaju bolesti srca

U tijelu postoji središte u kojem su ljubav i um sjedinjeni. To središte je srce.

Bolesti srca često imaju uzroke u povezanosti s emocionalnim nezadovoljstvom. To je negodovanje zbog odbacivanja, osamljenost, strah da će nas netko zavoljeti ili neće zavoljeti, razočaranje u osobnim odnosima i krivnja zbog neispunjavanja tuđih očekivanja.

Psiholozi tvrde da se dijete koje nema dovoljno emocionalnog ispunjenja, ne može pravilno razvijati. Isto kao što tijelu treba hrana, duši treba ljubav.

Čovjek je po prirodi plemenska vrsta. Zadovoljan je kad je potreban, kad daje i prima ljubav. Sretni smo kad smo voljeni, a snaga i vitalnost nam se gube kad nemamo ljubavi. Srčana bolest je čest uzrok smrti u mnogim zemljama.

Srčani je napad, napad srčane čakre, izazvan nesposobnošću osobe da prima i preradi emocionalne stresove svog života. To je eksplozija energije koja se pokušava probiti ili slomiti emocionalnu blokadu koju je osoba stvorila.

Opis ozdravljenja

Gospođa Darinka H. (63.g) umirovljenica iz Zagreba, više godina povremeno dolazi na bioenergetske tretmane. Prije 15 godina je došla na prvi tretman puna skepse i nepovjerenja. Žalila se na svakodnevne migrene koje su bile popraćene mučninama, imala je žučne kamence, visoki krvni tlak, nepravilan rad srca, povišeni kolesterol te česte nesanice. Uzimala je redovitu liječničku terapiju koja se sastojala od velikog broja tableta. Bila je iznenađena što je nakon drugog tretmana osjetila da su nestale mučnine, nesanice i glavobolja. Svakim sam danom primjećivala da postaje komunikativnija, pričala je o stresovima na poslu, o teškom životu i svakodnevnim problemima kojima je bila opterećena. Već sam pri prvom kontaktu osjetila blokadu srčane, grlene i čeone čakre. Unutar njene aure bilo je dosta tamnih entiteta koji su je dodatno iscrpljivali. Pitala sam se kako je uopće mogla živjeti i raditi s takvim lošim energetskim potencijalom.

Nakon pet bioenergetskih tretmana čakre su joj bile balansirane, a aura pojačana, osjećala se vitalnom, ništa joj nije bilo teško, srce joj se smirilo i osjećala se sretnom što postoji. Nakon tri mjeseca je došla na tretman, kao što je rekla, samo da napuni baterije. Rekla je kako joj se probudila kreativnost i potaknuo elan koji je stimulira i pokreće. Bila je iznenađena što su joj se za kratko vrijeme dogodile tako velike promjene.

Karolina G. (32 g. ) više se mjeseci žalila na fantomske bolove u prsnom košu. Osjećala je umor i bezvoljnost koji su prelazili u potištenost. Krenula je na tretmane otvorena za suradnju i puna nade u ozdravljenje. Liječnički su nalazi bili uredni, pa se pretpostavilo da su tegobe psihosomatske prirode.

Odmah sam osjetila blokadu njezine srčane čakre. Pričala je o teškomu emocionalnom razočaranju kojeg je proživjela prije godinu dana. Bila je puna tuge i očaja, koje do tada nije izrazila ni riječima ni plačem. Tijekom prvog tretmana je počela plakati i zatim je osjetila veliko olakšanje. Nakon trećeg tretmana bol je potpuno nestala, raspoloženje joj se osjetno popravilo, počela je ponovno živjeti.

 

Ljubav je ljekovito sredstvo koje liječi sve bolesti tijela i duše. Čovjekova je prirodna potreba da bude voljen i da ga netko treba. To je jedna od temeljnih potreba ljudskog bića

Upravo je LJUBAV najveća ikad stvorena terapija.

 

 

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.