Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Moć životne energije

Zašto vas bole noge?

Objava 25. veljače 2014. 0 komentara 4300 prikaza
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock
zašto vas bole noge

Kad bismo imali krila, bili bi kao ptice ili možda anđeli, tko zna? Letjeli bi visovima i vladali nebom, ali priroda je bila mudra, maknula nam krila i dala nam veliko blago, podarila nas nogama, prizemljila nas i povezala trajno s prekrasnom nama najdražom planetom Zemljom.

Gdje griješimo

Kada smo mladi, sebe i sve oko sebe promatramo kroz povećalo, barem je takvo moje iskustvo. Sve je moralo biti savršeno, svaki dio mene i moga tijela morao je izgledati besprijekorno i bez mane. Svaki pramen moje kose morao je biti na mjestu i pod kontrolom. Ruke i noge su trebale biti njegovane i savršene. Sad shvaćam da je percepcija u toj fazi života izvanjska, iako i dalje mislim kako je prekrasno izgledati lijepo i uredno, ali kriteriji se mijenjaju.

Jednog dana kada se pojave prve borice, kapilare i pokoja sijeda vlas, stvara se panika, ali polako se privikavamo  i dalje klizimo kroz život. Dok se jednog kišnog jutra ne probudimo s bolom u koljenu, kuku  ili nekom drugom dijelu tijela. Prva pomisao je „možda sam krivo stao, proći će!“ i tako vrijeme teče, a bol ne prolazi, već se na tom mjestu pojavljuje oteklina i tada se čovjek ozbiljno upita:“što je to, starost ili nešto drugo?“ Razni odgovori se vrte u glavi -  „Tek mi je prošlo  četvrto desetljeće, to je nemoguće.“

Na taj način život nam šalje signale kroz tijelo, odnosno kroz tegobe. A mi se pitamo -„Gdje griješimo? Odgovori su u nama međutim treba biti dovoljno kritičan, prihvatiti ih i nešto promijeniti.

Postoje teorije zašto dolazi do poremećaja, pa tako osobe koje imaju probleme s nogama mogu biti iznenađene kada spoznaju da se boje budućnosti te je zbog toga blokirano njihovo kretanje.

Izvor. magapopust.hr

 

Tegobe s nogama

Noge nas nose kroz život. Ako postoji problem, znači da postoji strah od kretanja naprijed ili oklijevanje da krenemo u određenom smjeru.

Važno je svjesno sagledati svoju situaciju i priznati si strah i otpor. Ako ne možete na taj način dalje bilo bi dobro da skupite snage i uđete u stanje mira te se pitajte što uistinu želite? Nakon toga poduzmite potrebne korake kako bi se to realiziralo.

Koljena predstavljaju našu fleksibilnost. Ona izražavaju sposobnost prilagođavanja, ponos, ego i tvrdoglavost. Kad krećemo naprijed, često osjećamo strah od prilagođavanja i istog trenutka postajemo nefleksibilni, a zglobovi se odmah ukoče. Želimo se kretati, ali nismo spremni mijenjati svoj način kretanja. Koljena se teško liječe, jer je uključen ego. I s gležnjem je slično osim ako nije riječ o fizičkoj ozljedi. Za izlječenje koljena je potrebno puno vremena jer su u pitanju ponos i pravičnost. Potrebno je zapitati se gdje ste bili nepopustljivi, odbaciti tvrdoglavost i opustiti se. Važno je razviti više tolerancije i sućuti te sposobnosti opraštanja.

Stopala su povezana s razumijevanjem sebe i života oko sebe – prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Smetnje sa stopalima ukazuju na jaku volju za napredovanjem pa se ona zbog toga počinju kočiti. Bitno je da spoznate kako je za napredak uvijek važna ravnoteža mira i aktivnosti. Stariji se ljudi teško kreću jer imaju osjećaj da nemaju kamo otići za razliku od male djece koja su vesela, skakuću i plešu.

Smetnje s kukovima

Upućuju na krutost i nefleksibilnost, a nastaju zbog straha od budućnosti i nesposobnosti odlučivanja u važnijim situacijama.

Lomovi kostiju

Kosti nam daju čvrstoću, podržavaju nas, a svojim nam prelomom pokazuju da smo očito pretjerali u tjelesnoj aktivnosti, a zapostavili duhovnu. Znači treba promijeniti previše krutosti u životu i postati gipkiji duhom pa ćete biti savitljiviji i kosti vam se neće lomiti.

Za osobe koje su sklone ozljedama i prijelomima smatra se da su ljute na sebe jer imaju potrebu za samokažnjavanjem, a nezgoda je najbolji način da se to riješi. Često se čini kako nezgoda nije pitanje izbora, već hir sudbine. Nezgoda omogućuje da se od drugih zatraži suosjećanje i pažnja.

Uganuće

Kada smo duže vremena nasilni prema nekome, a to ne primjećujemo, nesvjesno se dovedemo do uganuća. Potrebno je pustiti ljude da žive svoj život, a vi ćete se sačuvati od takvih povreda.

Grčevi u mišićima

Grč uvijek znači napetost, a ujedno ukazuje da se nešto želi zadržati i da se ne može otpustiti. Obično su to davno proživljene situacije koje bi trebalo pustiti. Meditacija je dobar način kako dopustiti da energija kroz mišiće teče lako i skladno.

Utrnutost

Osjećaj utrnutosti ukazuje na dugo življenje u emocionalnoj hladnoći, odnosno osjećaji su utrnuti kao i noge. Otvorite se prema životu i osjećaju ljubavi, sreće i sklada.

Proširene vene

Pojavljuju se kao posljedica bavljenja poslom koji ne volite ili življenja na mjestu koje mrzite. Tada vene gube sposobnost da budu ispunjene radošću.

Otekline

Predstavljaju sputavanje emocionalnog života. Stalno su prisutna sjećanja na situacije gdje smo bili povrijeđeni. Otekline često ukazuju na prigušene suze, osjećaj vezanosti i potrebu da druge okrivljujemo za svoja ograničenja. Oslobodite se prošlosti i prestanite razmišljati o tome što ne želite i prepustite se rijeci života.

Artritis

Pojavljuje se kao posljedica neprekidnog kritiziranja. Osobe s artritisom pate od perfekcionizma s ciljem da budu od drugih prihvaćeni, a sve to zbog toga što osjećaju da ne dobivaju dovoljno ljubavi. Artritis prisiljava na mirovanje i suzbijanje previše aktivnosti. Tu je važno u sebi razviti osjećaj slobode i drugima ga dati.

Artroza

Osoba se ukrutula u svojim predodžbama i mišljenjima. Unutrašnja pokretljivost postepeno će vratiti i vanjsku pokretljivost. Čitava kreacija je u pokretu i u tome leži njezina igra.

Terapijsko djelovanje

Ljudsko tijelo protkano je sa 72 000 meridijana (nadija) kojima teče životna energija. Svi ti nadiji prolaze kroz ruke i noge, a oni završavaju na dlanovi i stopalima. Znači na dlanovima i stopalima se nazire otisak svih naših organa. Kada dođe do zastoja protoka energije u tijelu pojavljuje se poremećaj i bolest.

Masaža tabana – refleksoterapija je jedna od najučinkovitijih tradicionalnih pristupa zdravlju. Osim što je ugodna, djeluje iscjeljujuće jer potiče protok energije kroz noge odnosno uravnotežuje rad svih organa.

Opuštanje u kupkama koje su oplemenjene ljekovitim solima i aromatičnim uljima djeluje vrlo terapijski i relaksirajuće na cijelo tijelo. Dolazi do opuštanja mišića, potiče se metabolizam i ubrzava se čišćenje od štetnih tvari.

 

 Dopustite si bosonogi hodati po zemlji i rosnoj travi jer ćete tako uspostaviti ravnotežu između vašeg aurinog polja i Zemljinih energija, osim toga dobit ćete dodatnu snagu pa ćete se osjećati močno , zdravo i osvježeno.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.