Blogosfera Put prema sebi

Frustracija

Frustracija, koliko god bolna bila, divan je trenutak našeg života jer nam daje priliku zastati, zapitati se što nije u redu, zašto nije u redu i što možemo učiniti da to promijenimo
Objava 12. rujna 2018. 0 komentara 1020 prikaza
pixaby.com
pixaby.com
frustracija

Frustracija, koliko god bolna bila, divan je trenutak našeg života jer nam daje priliku zastati, zapitati se što nije u redu, zašto nije u redu i što možemo učiniti da to promijenimo. Mnogi tada čine "pogrešku" i nastoje promijeniti nešto izvana, no nakon mnogih pokušaja, neki shvate da je to samo gubljenje energije i da se suštinski ništa ne mijenja. Ti su blagoslovljeni jer ih ta duboka frustracija koju osjećaju kad kažu "sve sam poduzela, ali ništa nije dalo rezultata, i dalje se osjećam kao na početku, potpuno frustrirano, neuspješno i jadno" navodi da se sjete čemu služi frustracija. Eeeeeee, to je bingo! Kad odustanete (od vanjskog djelovanja) u jednom ćete se trenutku sjetiti gdje je rješenje. Zato kažem jupiiiii! Stoga, bravo za taj osjećaj jer odlično radi svoj posao. Super vas BUDI!

Nemojte se sramiti svojih negativnih emocija, nemojte ih potiskivati, nemojte razmišljati da s vama nešto nije u redu, nemojte o tome šutjeti... nego potražite pomoć stručnjaka, prijatelja, otvorite se, bez srama, jer to je predivan trenutak vašeg života u kojem imate priliku vratiti se sebi, povezati se sa svojom dušom. Molim vas, zapamtite ove riječi, jer mnogi zastanu na tom koraku, u strahu od osude okoline nose svoju frustraciju u sebi, ostaju zatočenici svojih "negativnih" osjećaja, samo zbog toga što misle da su loši i krivi zato što ih imaju. Svi, ali baš svi imamo loše osjećaje s vremena na vrijeme i oni nam služe kao navigacija da nas vrate našoj kući, našoj duši, Bogu. Bog je smislio taj savršeni sustav navigacije da bismo mu ponizno došli kao njegova djeca. Bog nas voli takve jer on nam je to sve i dao kao put do njega. Nije to pogreška, nego navigacija, prirodni proces povratka kući. Kroz trnje do zvijezda.

Sad ćete reći, ajde, dosta si filozofirala, reci nam što učiniti da bismo riješili takve situacije. I hoću. Prije svega, ništa ne morate riješiti izvana. Ne morate se npr. svađati s ukućanima i tražiti svoje vrijeme za sebe, ne morate davati otkaz na poslu, ne morate se bjesomučno uhvatiti knjige da biste učili ono od čega vam je loše, ne morate upisati još jednu radionicu samorazvoja, pročitati još 50 knjiga, mahnito afirmirati nešto s čime se ne možete povezati, samookrivljavati se, opravdavati, upisati novi fakultet, otići u inozemstvo i sl. Možete sve to, ali tek kad se dovedete do unutarnjeg mira.

Ono što je dobro učiniti jest:

1. Shvatiti da vam vaša trenutačna situacija - služi, da ste je vi kreirali iz svoje unutarnje mudrosti, a ne gluposti, da je tu radi vas i da ćete kroz nju spoznati sebe. To će vam pomoći otpustiti pritisak i vratit će vas iz pozicije žrtve u poziciju osobe koja je preuzela odgovornost nad svojim životom.

2. Svakako zahvalite (u sebi) situaciji zato što vam je omogućila da spoznate da ste dosad bili u identitetu žrtve. Zahvalnost će vam dodatno podignuti vibraciju pa ćete se bolje osjećati, iako se izvana još ništa nije promijenilo. Dat će vam nadu.

3. Sjetite se da ste dosad proživjeli mnoge neugodne situacije koje su vam tada kada su se događale djelovale nerješivo, ali se rješenje uvijek nekako pojavilo. Možda se pritom i sjetite u kakvom ste bili emotivnom stanju i što ste činili kad se rješenje pojavilo. To će vam osvijestiti da u svojem životu imate iskustvo prolaska kroz probleme i da to ne morate učiti, nego vam je urođeno. Pokazat će vam i da niste baš tako nezaštićeni i nemoćni kako ste mislili da jeste.

4. Iako ne znate rješenje, sjetite se da ima jedan koji ga uvijek ima i zna, koji vam je pomogao kreirati ovu situaciju, kako biste se sjetili gdje su rješenja, gdje je Izvor vašeg života, odakle dolaze kreacije. Ako ste vjernik, sjetit ćete se da je to Bog. Ako niste vjernik, onda sigurno vjerujete da nešto postoji, sila znatno veća od nas, od koje je sve nastalo, koja svime upravlja, koja unutar sebe ima sva znanja i sva rješenja. Možete to nešto zvati kako želite. Ja vam nudim izraze Univerzum, Svemir, Kreacija, Izvor, Tvorac, Stvoritelj. Naravno, Bog prije svega, jer meni je to Bog.

5. Povežite se s Bogom/Izvorom, iz srca i duše, s potpunom vjerom da će vam pokazati izlaz. Možete pritom pozvati i pomoć anđela, arhanđela, duhovnog vodića i avatara da vam pomognu jasno čuti Božju poruku.

6. Kad čujete poruku, koliko god se činila čudnom, krenite tim putem.

7. Sjetite se da ste do ovog trenutka svojeg života došli zato što su svi vaši dosadašnji putevi bili "pogrešni" i da su vas uvijek dovodili do iste točke frustracije. Što vas košta krenuti putem kojim ste osjetili da trebate krenuti, iako se čini luckastim i nemogućim? Ako i ne bude ništa od toga, barem ćete znati da ste pokušali, a ionako nemate što izgubiti, jer ništa niti nemate. Kad nemate unutarnje zadovoljstvo, mir, radost... nemate ništa. A to nemate, jer u protivnom ne biste bili frustrirani. Nema veze što mislite da možda možete nešto izgubiti (npr. sadašnji posao, fakultet koji niste završili godinama zato što vam niti ne treba i zato što ga niti ne želite završiti...) jer izgubit ćete samo ono što vam više ne treba, a mogli biste dobiti – SVE. I još više od toga.

VIDEO "JEDNOSTAVNA ISTINA"

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.