Blogosfera Put prema sebi

Hrabrost

Hrabrost nije odlika ljudi koji se ničega ne boje, nego koji idu ususret onom čega se boje.
Objava 20. prosinca 2018. 1 komentara 1374 prikaza
pixabay.com
pixabay.com
pixabay.com

Hrabrost nije samo osobina onih koji se ne boje. Ona ne pripada onima koji su se rodili hrabri. Ona je osobina koju posjeduje svako ljudsko biće na planeti zemlji. Hrabrost je suština našeg bića, kojoj smo kroz život okrenuli leđa dajući pažnju našoj malenkosti i strahovima od kojih se moramo zaštiti osjećajući se malima, nedostatnima, nevrijednima, nepodržanima i samima. Nedostatak hrabrosti polazi od ideje da smo ugroženi, da u svakom trenutku vlada opasnost koja nam prijeti iza ugla. Nedostatak hrabrosti polazi i od ideje da smo samo fizičko tijelo i zaborava da smo duša koja ima tijelo i dijete iz Božjeg izvora.

Da bismo osjetili hrabrost, kao samu suštinu našeg bića, trebamo krenuti odlučno ususret svojim strahovima. Strah nije ništa drugo nego iluzija i neistina iz naše duše i Božje perspektive. Mi smo dijete Božje i Bog ima za nas savršen plan, on nas na našem životnom putu nosi i pomaže nam, bdijje nad nama. Ako to nije dio Božjeg plana, dlaka nam sa glave neće pasti. Ako padne, to znači da je to najbolje za nas i da će Bog naći put i način da kroz takvo iskustvo najviše napredujemo i postajemo još hrabriji i dublje povezani sa svojom dušom.

Nemojte se opirati strahu, nego ga prigrlite, dozvolite si hrabrost pustiti ga da bude prisutan u vama koliko mu je potrebno da se integrira u suštini vašeg bića, koja je uvijek ljubav. Ako ga pustite da bude, ali ne djelujete iz njega i ne razvijate misli koje ga veličaju, on će učiniti ono zbog čega se i pojavio, prenijeti vam poruku o tome tko ste, te nestati, kao i svaki drugi glasnik.

Vaša hrabrost se jača onolikom brzinom kojom sa ljubavlju izlazite svojim strahovima ususret. Stoga, otvorite svoje srce za sve što se događa u vama i oko vas, prihvatite svaki osjećaj i izazov bez straha i tako osjetite hrabrost koja je smještena duboko unutar vašeg bića.

Svima želim divnu godinu prepunu zahvalnosti i hrabrosti i hvala što me vjerno čitate i pratite već godinama.

VIDEO ZAHVALNOSTI I HRABROSTI

  • opet ja:

    Hrvati su najhrabriji narod na svijetu,ne zato što se ničega ne boje,već zato što se ničega ne stide,izreka svojevremeno za života Jovan Dučić.