Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Put prema sebi

Ključ ispunjenog života

ŽRTVA privlači probleme, a ODGOVORAN ČOVJEK rješenja. Kreator se postaje tek onda kad prihvatimo da smo odgovorni za sve što nam se događa u životu i da je to odraz onoga što imamo u svom umu. I to nije niti teško, niti nemoguće. Dapače, jednostavno je, kad razumijemo kako život i životni zakoni funkcioniraju, a u ovom kratkom članku je to vrlo precizno opisano.
Objava 01. listopada 2019. 0 komentara 2608 prikaza
ključ ispunjenog života
ključ ispunjenog života
vlastiti album

Otkako sam počela mijenjati svoj pogled na život i shvatila da sama stvaram sve u svom životu snagom svog uma, moj se život počeo veličanstveno mijenjati. Shvatila sam da se sve što mi je potrebno za promjenu nalazi u meni samoj i ukoliko nešto ne mogu ostvariti, nije do okolnosti i ljudi koji me okružuju, nego do sadržaja mojih misli i uvjerenja. Kad sam to shvatila, počela sam to primjenjivati u praksi za sve što me nije zadovoljavalo. Aktivno sam tražila što to u meni spriječava da živim onako kako istinski želim živjeti. Radim to i dalje bez prestanka. Uživam u tome, to je moj životni stil i tu strast želim prenijeti drugima, kako bi i oni, poput mene, osvijestili da sve mogu i da uvijek postoji način i put.

Takav način života zovem Put prema sebi. Knjiga koju sam napisala nosi isti naslov. I ovaj blog nosi isti naslov. Naslovom želim poručiti da nije bitan krajnji cilj, nego putovanje do njega, jer to putovanje je ono što čini naš život. Nije svejedno kako taj Put izgleda, pa ga ne treba zanemariti i ne daj Bože pomisliti da je na njemu nužna patnja i teškoća. Ne, ne, ne, doista to nemojte misliti, jer koliko god zna biti bolno osvijestiti svoje blokade i što su nam one kroz život prouzročile, daleko je bolnije živjeti nesvjestan njih i dozvoliti da vam potkopavaju čitav vaš život i vaša ostvarenja. Takav život zovem Putem patnje.

Sve dok živimo izvana prema unutra, tj. sve dok su svi izvan nas krivi za to što mi nismo ispunjeni, sretni, zdravi, ... nismo započeli Put prema sebi. Sa takvim stavom živimo vlastiti život kao ŽRTVA života, ljudi, okoline, sustava, vlasti, novca, obitelji, roditelja, djece, škole,.... nastavite niz sami, jer on je beskonačan.

Zato je prvi korak na Putu prema sebi osvijestiti da se sve vaše prepreke i blokade ostvarenja života po vašoj mjeri nalaze ISKLJUČIVO U VAMA, da ste isključivo i samo vi prihvatili u njih vjerovati ili dopustili nekome da vas u njih uvjeri. Bez obzira koliko ste možda bili maleno dijete kad su vas uvjerili da ne znate, ne možete, niste dobri, niste vrijedni, niste lijepi, .... ipak NISU KRIVI ONI, nego ste ODGOVORNI VI. Pitate se vjerojatno kako maleno dijete može biti odgovorno za ono što su mu učinili roditelji ili odrasli u njegovoj blizini. Ako gledate na život isključivo iz materijalne i fizičke perspektive, da imate samo ovaj jedan život u kojem imate samo ovo tijelo, te da vaš život započinje vašim rođenjem i završava vašom smrću, onda je to doista nemoguće shvatiti. Međutim, ako vjerujete da ste nešto više od ovog tijela, a to već i znanost potvrđuje, onda to i nije tako teško razumjeti i prihvatiti. Ako vjerujete da ste duša koja ima tijelo, onda znate da vam ovaj život nije ni prvi, ni posljednji. To što se ne sjećate ranijih života, nema veze, energija vaše duše ih pamti i prema njima kroji današnje izbore. Tko zna kada i gdje, u kojem životu ste povjerovali da niste lijepi ili dobri, tko zna što vam se dogodilo da vas u to uvjeri. Vašom smrću u tom tijelu tada, ako niste razriješili to uvjerenje, ono se prenosi u svaki naredni život, do kad se ne razriješi. To je objašnjenje zašto se maleno dijete rodi u obitelji u kojoj su to glavna uvjerenja i zašto mu ga usade dok je još u pelenama. I tko je onda odgovoran za ta uvjerenja, dijete (kao vječna duša) koje je došlo sa tom energijom u svoj život i odabralo prema njoj svoje roditelje ili roditelj koji je to UČINIO DJETETU?! Neću reći da roditelj nije odgovoran, jer naravno da je, na više nivoa, ali prije svega ODGOVORAN JE ZA SVOJA UVJERENJA I SVOJ ŽIVOT, jer je to energija koju njegova duša nosi dalje, ako ju ne razriješi. Ali, ovdje objašnjavam zašto smo odgovorni što smo kao maleno dijete kreirali situaciju i ljude u svom životu koji su nas UVJERILI da nešto sa nama nije u redu.

Što prije shvatite da je SVATKO SAM ODGOVORAN ZA SVE ŠTO MU SE DOGODI U ŽIVOTU, to ćete prije krenuti Putem prema sebi, a kad njime krenete, onda se događa čarolija, jer vam život pomaže da otkrijete uvjerenja koja vas blokiraju da živite onako kako duboko u sebi želite. Ako su vas uvjeravali ili ako mislite da je drugačije, vjerujte mi da nije. I sama sam se opirala tome, puno puta razbila glavom o zid svojih vlasitih uvjerenja, dok se nisam uvjerila da je to način funkcioniranja života. Sve dok ne preuzmemo odgovornost, a odgovornost nije krivnja, nego visoki čin ljubavi i razumijevanja, ne možemo ništa, barem ne dugoročno, promijeniti u svom životu.

Koliko god da vam se ova tema čini trivijalnom, koliko god da vam se čini da ste to puno puta pročitali i da to znate, da je to možda dio new agea,... preporučam vam da ipak malo kontemplirate o njoj i da se preispitate vjerujete li doista duboko da ste sami kovači svoje sreće i svoje nesreće i da je sve, ali baš sve što vas blokira, UNUTAR VAS, a ne izvan vas. Bez potpune vjere da je tako, bez potpunog prihvaćanja da je tako, vi ćete i dalje živjeti kao ŽRTVA, nebitno koga i nebitno čega. Kao žrtva privlačit ćete u svoj život sve ono što vas čini žrtvom, nebitno jesu li to ratovi, besparice, nedostatak partnerstva ili ljubavi, problemi sa začećem, djecom, prijateljima, problemi na poslu, obrazovanjem, .... ŽRTVA privlači probleme, a ODGOVORAN ČOVJEK rješenja. Kreator se postaje tek onda kad prihvatimo da smo odgovorni za sve što nam se događa u životu i da je to odraz onoga što imamo u svom umu.

Za sve koji žele o tome čuti ili naučiti više, postoji na internetu bezbroj načina. Ako o tome želite čuti od mene, imate na youtube kanalu Bojana Svalina pregršt mojih besplatnih videa. Ako o tome želite učiti od mene, dobiti alate, znanja, zaroniti duboko u sebe, možete i to kroz programe koje nudim na svojoj web stranici PUTPREMASEBI

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.