Blogosfera Put prema sebi

Ljubomora

Vremenski period kojim će ljubomora, ako se pojavila, upravljati našim životom, ovisi o našem znanju i povjerenju u emocije i njihovu prirodu.
Objava 06. studenoga 2018. 0 komentara 641 prikaza
pexels.com
pexels.com
ljubomora

Ljubomora je, kao i svaka druga emocija, poput oblaka, pojavi se, mijenja svoje oblike i na koncu, nestaje. Može se pojaviti nenadano, iz čista mira, ili uzrokovana nečim izvan nas. Ime joj se sastoji od dva dijela: ljubav i mora. Dvojnost i suprotnost unutar jednote ljubomore. Kako je ljubav najjača sila u Univerzmu, osnovna gradivna jedinica svega što postoji, tako i mora zbog koje nas mori ljubomora u konačnici nema šanse pred ljubavi. No, vremenski period kojim će ljubomora upravljati našim životom, ovisi o našem povjerenju u emocije i njihovu prirodu. Ako znamo ili se prisjetimo ili povjerujemo da su emocije samo put koji nas vodi do naše duše, a da je naša duša bezuvjetna ljubav i savršenstvo bez mane, onda ćemo i ljubomoru pogledati samo kao putokaz koji nas vodi do svjesnog stapanja sa našim savršenstvom, našom dušom.

Stoga, dozvolite ljubomori, kao i svakoj drugoj emociji, ako se već pojavila, da bude. Nemojte joj se opirati, jer sve čemu se opirete, to raste. Nakratko zatvorite oči, ako imate takvu potrebu, uđite unutar sebe, obratite se ljubomori svojim unutarnjim glasom "Dođi, potpuno se raširi, dočekujem te raširenog srca punog ljubavi. Ne bojim te se, jer znam da si satkana od ljubavi i da mi samo prenosiš poruku. Oprosti za sve one protekle trenutke i situacije u kojima ti nisam dopustila da budeš, u kojima sam te htjela potisnuti, uništiti, pobijediti. Ti, kao i sve ostalo što postoji, se samo želiš realizirati i sad to slobodno učini, raširi se i budi." Osjećajte ljubomoru, potpuno sigurni, ponašajući se prema njoj kao prema najboljem prijatelju. Naprosto joj dozvolite da bude. Neka se širi koliko želi. U jednom trenutku ćete sigurno osjetiti njezinu suštinu i srž, ući duboko u nju, stopiti se sa njom. Nemojte se toga bojati, jer ukoliko to dopustite, vidjeti ćete da se unutar ljubomore nalazi samo neka druga emocija, koja također čeka svoje vrijeme da ju primijetite i da se realizira. Ukoliko je tako, dozvolite i toj emociji da bude, obratite joj se kao što ste se obratili i ljubomori. Ukoliko ponovite proces, možda ćete zaroniti još dublje, u emociju koja se nalazi još dublje. Ako je tako, ponovite proces. Ponavljajte proces sa svakom emocijom i u jednom trenutku ćete doći do same suštine, a to je emocija dubokog mira, radosti, zahvalnosti, ljubavi,..... a to je vaša duša i vaš svjesni spoj sa njom.

Znajući ovo, imate li uopće razloga opirati se ljubomori, bojati se bola koji ona donosi, bježati od misli i slike koju ona naizgled pokazuje o vama? Samo zagrlite ljubomoru kao što biste i osobu koju volite najviše na svijetu i svjedočit ćete čudu života, svjesnom spoju sa svojom dušom, osjećaju koji ste možda čitavog života željeli osjetiti. Osjetite ga sada i ne zaboravite se zahvaliti ljubomori na tome što vam je to omogućila. I zapamtite, pojavit će se ona još bezbroj puta. Kada se pojavi, nemojte od nje bježati, jer nije došla da vas "uništi", nego da vas svjesno spoji sa vašom dušom.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.