Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Put prema sebi

Osjeti sreću

Samo budi u sadašnjem trenutku, promatraj sve oko sebe i osjeti duboku zahvalnost za sve što postoji. To je put i rješenje istodobno.
Objava 29. studenoga 2018. 0 komentara 692 prikaza
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Zahvalnost

Imaš neki životni izazov, tzv. nerješiv problem, situaciju koja te čini nemirnim, tjeskobnim, tužnim? Ili ti je naprosto dosadno i ne znaš što bi sa sobom? Možda tražiš svoju životnu svrhu i smisao, odgovore na važna pitanja? Možda osjećaš nedostatak životne radosti i smisla?

Štogod da sada misliš o sebi, svom životu i svojim izazovima, prestani istog trenutka, stavi svoje misli barem nakratko sa strane i usmjeri svoju pažnju na ovaj trenutak SADA. Osjeti svoje prisustvo u ovdje i sada. Osjeti svoje noge na podu, težinu svog tijela, svoje ruke, glavu, svaki dio svog tijela. Osvijesti svoje disanje. Pogledaj oko sebe. Primijeti što ti zaokuplja pažnju i sjeti se da je netko sve to stvorio.

Sjeti se da postoji netko tko je sve stvorio, i stvoreno i nestvoreno. Sjeti se da taj koji stvara je kreator, najmoćniji na svijetu. Stvorio je nebo, sunce, oblake, cvijeće, planine, mora, oceane, kontinente, univerzum, zvijezde, šume, polja, životinjski i biljni svijet. Stvorio je i tebe.

Zamisli koliko je moćan taj netko koji je sve stvorio. Osjeti da je i tebe stvorio. Osjeti veličinu i moć kreatora u sebi. Osjeti da te drži u svom krilu ili da ga držiš za ruku. Osjeti moć koja izvire iz njega i koja je i u tebi. Osjeti da u svakom trenutku svog života imaš moć kreacije, koja izvire iz ovog trenutka u kojem si sada.

Ne moraš ništa znati, ništa planirati, afirmirati, vizualizirati. Bog već zna sve želje tvog srca. Da bi te prema njima vodio, dovoljno je osvijestiti, osjetiti i biti zahvalan za istinsku bezuvjetnu ljubav koju Bog gaji prema tebi, a iz koje izviru sve njegove kreacije za tebe. Samo budi u sadašnjem trenutku, promatraj sve oko sebe i osjeti duboku zahvalnost za sve što postoji. To je put i rješenje istodobno. Kako smo vibracijska bića, onako kako se osjećamo, tako i živimo. Što više zahvalnosti za postojeće osjećamo, toliko više razloga za zahvalnost ulazi u naš život. Dovoljno je da budemo sretni i zahvalni, Bog ništa drugo od nas ne traži, a to smo uvijek kad smo u sadašnjem trenutku. Sve ostalo čini duša i Bog kroz nas, darujući nas osjećajima i kreacijama, koji nas vode prema još većim razlozima za zahvalnost.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.