Blogosfera Put prema sebi

Poslije kiše dolazi sunce

Velika vrijednost tzv. "teških stanja" je u ponovnom prisjećanju na našu istinsku prirodu i povezivanje sa njom. Vrijednost je i u tome da se sjetimo da nismo to "teško" stanje, da nismo ništa od onog što smo iluzorno pomislili da jesmo.
Objava 02. listopada 2018. 1 komentara 1008 prikaza
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Kako se trgnuti i nastaviti dalje?

Osjećate se prazno, jadno, nemoćno, frustrirano? Život vam nema smisla? U srce vam se uvukla tuga, bespomoćnost, osjećaj da nema više ništa posebno zbog čega bi vrijedilo nastaviti disati, zbog čega bi bilo lijepo ponovno se probuditi, udahnuti punim plućima i nasmijati se od srca?

Postoje takvi dani i iako su nelagodni, relativno se lagano sa njima nositi, posebno kad dođu bez nekog posebnog razloga. Daleko je teže kad su nastali uslijed pritisnutosti teškim životnim okolnostima. No, nevezano za uzrok, uvijek postoji rješenje. Što učiniti? Kako se trgnuti, nastaviti dalje?

Prije svega, sjetite se da je takvih dana već bilo i da su prošli. Vjerojatno se niti ne sjećate što im je bio uzrok niti kako su točno prošli. No, sigurno znate da ih je bilo i da ste ih preživjeli. Tako ćete i ovaj put. Ovo je idealna prilika da ih proživite svjesno i da čujete poruku i osjetite vrijednost takvih dana i stanja. Svako stanje dođe da prenese poruku naše duše. Poruka možda može glasiti: uspori malo, primiri se, duboko udahni i izdahni nekoliko puta, sjeti se da si duša, osjeti ljubav od koje si sazdan, izađi iz svijeta iluzija i uđi u stanje svjesnosti o tome tko si – nešto daleko veće i drugačije od ovog osjećaja kojeg trenutno osjećaš. Ti si duša, savršena Božanska kreacija, sazdana od ljubavi, savršenstvo bez mane koje nikad ne griješi. Vječni ste i savršeni, beskrajni i puni znanja.

Čega se trebamo bojati kad znamo tko smo? Ima li "negativno" stanje za koje  iluzorno mislimo da je odraz istinskih nas, da smo to mi, uopće moć upravljati nama ako znamo mi doista znamo tko smo. Sjetite se tko ste i automatski imate moć u svojim rukama, moć Božanske inteligencije, moć svoje duše. Velika vrijednost tzv. "teških stanja" je u ponovnom prisjećanju na našu istinsku prirodu i povezivanje sa njom. Vrijednost je i u tome da se sjetimo da nismo to "teško" stanje, da nismo ništa od onog što smo iluzorno pomislili da jesmo. "Teško stanje" je savršena prilika da se sjetimo da nemoć i nedostatak ne postoje, da je svaka ideja da nam nešto nedostaje ili da nemamo moć kreirati bilo što, potpuna iluzija i laž. Duboko udahnite i izdahnite, osjetite svoju istinsku prirodu i kad osvijestite tko ste, praznina će nestati, energija se vratiti, a sve ostalo će početi dobivati potpuno drugačiji smisao. Hvala. Hvala. Hvala.

VRIJEDAN VIDEO ZA PODSJETNIK

  • Avatar studeni23
    studeni23:

    Predivno napisano. Afirmirajmo ljubav i zahvalnost i doci ce u nas život ...