Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Put prema sebi

Samo "bivaj"

Učili su nas da moramo nešto učiniti da bismo nešto postali. Ustvari, istina je da već jesmo, da ništa ne moramo postati. Kad znamo tko i što jesmo i da jesmo, onda živimo sebe i svoje snove. Tada sve što činimo, činimo iz sreće i lakoće, a život nam kao rezultate daje još više sreće i lakoće.
Objava 17. siječnja 2019. 0 komentara 847 prikaza
pixaby.com
pixaby.com
put do bivanja

Mnoga duhovna literatura nam poručuje da je dovoljno samo bivati. Bog je odlučio da dođemo na ovaj svijet jer je znao da smo  potrebni. On od nas ne traži ništa osim da bivamo i budemo ono što jesmo i da u svom srcu gajimo radost i zahvalnost za sve što nam je on dao i stvorio da bismo u tome mogli uživati. Dao nam je tijelo u kojem možemo uživati. Stvorio je sve stvoreno i nestvoreno, nebo, životinje, biljke, ljude, sunce, mjesec, planete, plimu i oseku, vatru, kamen, planinu, šumu,.... Sve što vidimo oko sebe djelo je njegove čarobne kreacije. Ništa što je stvorio nije greška i sve zaslužuje našu pažnju.

Ako je on već sve stvorio, pa i nas sa svime što nam je potrebno za radostan život, zašto nam je onda tako teško "samo" bivati? Zašto moramo raditi, djelovati, stvoriti, kreirati, manifestirati, poduzeti, truditi se, zaslužiti, zaraditi, natjecati se, penjati se do vrha, nadmašivati sami sebe i sve oko sebe,....? Zašto MORAMO činiti sve te stvari koje su tako suprotne Božjoj prirodi? Bog kreira iz praznine ili dubine, iz ne-moranja, iz bivanja. Iz bivanja stvorio je savršenu kreaciju, ne zato što je morao, nego zato što je osjetio dubok impuls da ju kreira.

Stvoreni smo na sliku i priliku Božju i dana nam je ista mogućnost kreiranja koju ima i on. Da bismo tako kreirali, jedina stvar koju je potrebno učiniti je sjetiti se tko smo i poistovjetiti se sa Božjom prirodom u sebi. Jedino što je istinski potrebno je "samo" bivati. To znači da je dovoljno da samo svjesno dišemo, da smo svjesni sadašnjeg trenutka, da smo svjesni svega što se događa oko nas, da u svemu vidimo Božju kreaciju i da otvorimo svoje srce za divljenje i zahvalnost prema kreaciji. Ostalo će doći samo, kao dubok unutarnji impuls unatar našeg tijela. Na nama je tada da ga slijedimo, da činimo iz njega. To se zove kreacija iz bivanja. Ona je uvijek sa najmanjim naporom i bez otpora. Sve se "uroti" da se takva inspiracija kreira u svojoj božanstvenosti.

Dajte si dozvolu da "samo" budete. Ako vam je teško to učiniti za velike stvari, preko radnog tjedna, dajte si tu slobodu preko vikenda, godišnjeg odmora ili jednog jedinog dana svog života. Toga dana samo slušajte svoje srce i činite po njemu. Nemojte učiniti ništa što morate ili trebate, nego samo ono što duboko želite, pa makar to značilo da čitav dan "samo" ležite. Ne sudite što činite kad "samo" bivate, nego uživajte u tom bivanju i svjedočite koji programi, misli, uvjerenja, poput demona, izlaze iz vas, a dosada su vas spriječavali da doista "samo" bivate, a kroz to živite svoj puni potencijal. Bivanje služi tome da ta uvjerenja osvijestimo i kroz bivanje otpustimo. Ono što preostaje je duboka Božanska inspiracija koja je ugrađena u nas prilikom našeg začeća i koja će se tada početi ispoljavati i kroz koju ćemo početi kreirati život iz pera svoje duše i Božjeg plana za nas.

VIDEO "KREIRANJE IZ LAKOĆE"

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.