Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Put prema sebi

Život je važno razumjeti

Objava 04. svibnja 2016. 7 komentara 1724 prikaza
vlastita arhiva
vlastita arhiva
život

Danas sam vadila umnjak, ali to me nije spriječilo da poslije napravim sa puno ljubavi najmlađoj kćerki tortu za sutrašnji drugi rođendan. Nisam baš neki majstor, ali napraviti sama djetetu tortu za rođendan meni znači reći mu da ga volim. Dok radim tortu svojoj djeci razmišljam o vremenu dok sam ih nosila, rađala, dojila, njegovala,... i o svemu što mi je svaka od njih donijela u život. To je svojevrsna meditacija i velika zahvala životu što mi ih je dao.

Naša je Leni nama posebna djevojčica jer je njezino rođenje dokaz kako je moguće sve u što duboko vjerujemo i što iskreno, bez straha i čitavim bićem želimo. Roditi zdravo dijete u 45. godini, 8. godina nakon agresivnog liječenja od karcinoma, zovem milost. Velik je izazov odgajati ju jer nosi u sebi ogromnu snagu volje i od najranijih sati zna što hoće i ne odustaje dok to ne dobije. Velika mi je učiteljica jer još od svog začeća širi moje granice u svakom smislu. U svakom slučaju nam želim da još puno njezinih rođendana provedemo sretni zajedno.

Rođendani su vrijeme kada trebamo osjetiti zahvalnost prema životu. To je vrijeme kada se trebamo sjetiti da smo pobjednici i to još od trenutka našeg začeća. Jeste li se ikada zapitali zbog čega je baš vaš spermatozoid "pobijedio"?! Od 50 i više milijona, do cilja je došao samo vaš! Nije li to fascinantno u kojoj ste konkurenciji od starta pobjednik?! Još je fascinantnije kako o toj činjenici ne razmišljamo i kako često potpuno iskrivljenim pogledom "nemoćnika" gledamo na sebe. U svakoj stanici nosimo gen pobjednika, kreatora, moćnika,.. a tako smo često skloni sami za sebe misliti da nam nešto nedostaje, da nemamo mogućnosti, da smo gubitnici bez perspektive... Shvaćate li koliko je tako misliti potpuno iluzorno. Svi koji živimo na planeti zemlji, kakvi god bili, na koji god način živjeli, čime god se bavili, ... svi smo od samog početka pobjednici. Bez izuzetka!

Neki me dan jedna žena na jednom tečaju pitala je li Mozart rock glazbenik. Mislila sam da me zeza, no ona doista nikada nije čula za Mozarta. Bez obzira na to, i ta žena je pobjednik. Prosjak koji sakuplja po kontejnerima boce je isto pobjednik. Ne razlikuje se u ničemu od npr. utjecajnog liječnika. Zvuči čudno, je li tako? Međutim, činjenica je da su oboje bili pobjednici na startu, jer su se začeli i rodili. Ono što je uslijedilo poslije njihovog rođenja ih razlikuje, ali to ne govori ništa o njihovoj unutarnjog kvaliteti, nego o vanjskim okolnostima njihovog života. Kreirala ih je sredina u kojoj su odrasli. Može nam se možda činiti nepravednim da nemamo svi iste uvjete i mogućnosti, no i tu se život pobrinuo da sve bude baš onako kako treba biti.

Svaka duša dolazi na ovaj svijet po iskustvo. Ja u to duboko vjerujem. Ne možemo uvijek birati samo lijepa iskustva i ugodne živote, jer bismo dušu zakinuli za sva preostala iskustva. Sve duše koje se utjelove u tijelo su hrabre i moćne jer nije jednostavno iz fine frekvencije preći u gustu i zahtjevnu frekvenciju fizičkog tijela. Duše koje izaberu "negativno" iskustvo kroz težak život su posebno hrabre duše. Samo naše ljudsko oko, koje unutar tijela ne vidi dušu, može suditi da prosjak nije pobjednik, jer ne vidi širu sliku. Ako vjerujemo da je svak od nas duša, divna i savršena, hrabra i snažna, koja je odlučila utjeloviti se u tijelo zbog iskustva, onda u svakom čovjeku vidimo pobjednika i svog brata. Brata iz svijeta duša. Svi smo u svojoj suštini isti, kako god izvana izgledali naši životi i zato ne treba suditi niti sebi, a još manje drugima.

Svatko živi samo iskustva. Neka smo izabrali još prije rođenja, ali na mnoga druga imamo utjecaj. Nismo bespomoćni. Imamo veliku moć, samo ju trebamo osvijestiti. Prvi korak je da preuzmemo odgovornost za svoj život u svoje ruke i da prestanemo kriviti okolnosti, druge ili sebe za nešto što nam se u našem životu ne sviđa. Okolnosti su takve kakve jesu, ali ih uvijek možemo učiniti boljima ili lošijima, ovisno o svom stavu. U sebi imamo svu moć i sve alate da iz njih izvučemo maksimum, no da bismo te alate osvijestili, moramo razumjeti i neke životne principe.

O jednom vrlo važnom životnom principu pričam u ovom 5-minutnom videu. Vjerujem da će vas inspirirati i pomoći vam da se sjetite da ste pobjednici i da svoje izazove pretvorite u svoje ordenje. Već jeste na tronu, samo je potrebno da to osvijestite i da u skladu sa time djelujete. Pogledajte video.

 

  • wannabenovinari:

    Vjerujem da će vas inspirirati da dođete na moje tečajeve i radionice koji su besplatni jer zašto bi naplaćivala iskustva koje s drugima dijelim iz ljubavi? To bi bilo kontradiktorno i nepošteno prema 'posebno hrabrnim dušama' koje su odabrale "negativno" ... prikaži još! iskustvo neimanja novca.

  • wannabenovinari:

    Tko vas tjera da nastavljate komunikaciju? Ne mogu vas uvrijediti, zaključujete, a u mojim porukama vidite iziritiranost, otrov i bol? Otkud vam uopće ideja da vas želim uvrijediti? Kako je moguće da me u vašem srcu, punom dobrote i ljubavi, ... prikaži još! doživite na takav ružan način? U početku poruke kažete da svatko doživljava kakav je on sam, dakle što to govori o vama? Reći ću vam što. Niste moralno čisti, nemate duhovnu jasnoću i, posljedično, retorika vam pati. Fale vam argumenti u komunikaciji, tog ste nedostatka svjesni i on vam se u ogledalu pokazuje kao odraz koji ne možete podnijeti. Poanta mojih pisanja se sama nameće - iziritiranost je vaša, otrov je u vama i vas boli čitati o sebi u svjetlu činjenica. Ne mojih projekcija nego golih činjenica, koje sam vam se i potrudio objasniti. Nemam ništa protiv vas, zašto bi imao? Drago mi je da ste se borili u životu, da ste shvatili greške i zamke te došli u sebi na jedno stabilnije mjesto. Ono što mi nije drago i zašto sam se zapravo javio je što prividna stabilnost tog mjesta nije lijepa niti stvarna, a nije zato što vam je novac glavni motivator. Dokaz? Maknite polugu naplate i cijeli mehanizam vašeg "coachinga" se ruši kao kula od karata. Ne bi našli dovoljno motivacije ni za održavanje web stranice, uvjeravam vas u to, a kamoli da bi držali radionice i besplatno davali ljudima svo bogatstvo znanja, dobrote i ljubavi koje sami za sebe kažete da posjedujete :). Ne morate ovo što pišem shvaćati u negativnom duhu. To je vaš izbor, da se tako osjećate, zar nije? Možete misliti da sam "poslan" da vam ukažem na laži, samozavaravanja, propuste, rupe u pristupu, puno toga. Primjerice, niste samospoznati. Nemate pojma čak ni što bi to bilo. Kako znam? Ego vam se lako upali i ta upala onda bukne, što se vidi u načinu na koji formulirate rečenice. Prepune su povrijeđene taštine, potisnute ljutnje te kojekakvog drugog smeća, što vas odmah diskvalificira za bilo kakvo poučavanje o duhovnom. Ukinite školu samospoznaje dok se ne spoznate, a kad se jednom spoznate, vidjet ćete da vas nisam vrijeđao nego vam pokazivao u smjeru u kojem vas je bilo strah pogledati. Lijepi pozdrav.

  • wannabenovinari:

    Baš ste me lijepo nasmijali. Velite vi niste nikakav selfhelp guru nego samo jedna zahvalna žena :). Niste dakle voditeljica Centra za osobni razvoj i nemate školu samospoznaje za odrasle? Ne držite radionice o samopomoći i ne objašnjavate ljudima "kako ... prikaži još! razumjeti život"? Zanimljivo, mora da sam vas zamijenio s nekom drugom ženom, koja slučajno izgleda i zove se isto kao i vi :D. Da se vratimo na pitanje novca. Kako to da vi, koji razumijete životnu svrhu, karmičko djelovanje, znate tehnike transformacije, manifestacije i hrpu drugih "čuda", zaboga, znate čak i kako se povezati s Anđelima - kako to da si niste u stanju riješiti financije nego ste uz sve "moći" i "znanja" koja imate prisiljeni održavati svoje svoje fizičko tijelo tako što drugi od vas kupuju priču? Doslovno, prodajete ljudima riječi i sugestije. Podsjetit ću vas, to rade i skoro svi drugi, tako da po tome nista posebni. Samo ste jedna u nizu prepredenih varalica i to nije uvreda nego činjenica čije ste objašnjenje upravo dobili.