Blogosfera Put prema sebi

Zlatna pravila

Postoji pregršt knjiga, tekstova, videa, predavanja i inog, vezano za upute za sretan i uspješan život. Za vas sam danas odabrala nekoliko jednostavnih i kratkih podsjetnika.
Objava 23. srpnja 2018. 0 komentara 1200 prikaza
4 zlatna pravila
4 zlatna pravila
pixaby.com

Promatrajući i proučavajući ljude, spoznala sam da uspiju samo oni koji životu pristupaju na nešto drugačiji način. Pritom moram naglasiti da pod uspjehom ne podrazumijevam uspjeh mjeren isključivo materijalnim metrom, nego je za mene uspjeh pronalazak mira i radosti u vlastitom srcu. Postoji pregršt knjiga, tekstova, videa, predavanja i inog, vezano za upute za sretan i uspješan život. Za vas sam danas odabrala nekoliko jednostavnih i kratkih podsjetnika. "Slučajno" sam ih pronašla u kompjuteru i iako ne znam tko im je autor, osjećam potrebu podsjetiti vas na te jednostavne istine:

"4 zlatna pravila za dugovječnu sreću tijekom Postojanja:

1. IGRA DUHA Gubiš ako zaboraviš da si Duh i povjeruješ da si samo tijelo. Pobjeđuješ kad se sjetiš tko Si – veliki Duh u fizičkom tijelu.

2. IGRA EMOCIJA Gubiš ako se vežeš za objekt voljenja. Pobjeđuješ ako slobodno voliš.

3. IGRA UMA Gubiš ako misliš da si svoje misli. Pobjeđuješ ako vidiš svoje misli, gledaš ih nevezano kao film.

4. IGRA MATERIJE Gubiš ako svoju vrijednost mjeriš materijalnim stvarima. Pobjeđuješ ako znaš da je život i sve što donosi vrijednost sama po sebi, remek djelo u kojem sudjeluješ i kojem svjedočiš.

2 sveta zakona yina i yanga:

1. Djelovanje : Aktivnost Donosi neuspjeh kad djeluješ sebično, posesivno i manipulativno, a uspjeh kad slušaš tihi glas svog srca i djeluješ na dobrobit cijelog svemira, sebe i drugih.

2. Mirovanje : Pasivnost Donosi neuspjeh kad dopustiš da te strah i nesigurnost blokiraju da učiniš djelo ispravnosti, a uspjeh kad su u pitanju «božanska posla»; kad učimo strpljenju i vježbamo pustiti božanskoj volji da u pravo vrijeme i na svoj tajanstveni način izvede čudo života bez našeg uplitanja i htijenja.

Kozmičko trojstvo vječnosti:

Što siješ, to i žanješ. Kako na nebu, tako i na zemlji. Sve je u savršenom redu, tj. sve ima svoje kada i zašto."

Da bismo živjeli u skladu sa svojim Duhom, potrebno je odvojiti se od ega i slijediti svoje srce. Nije teško razlikovati Duh i ego. Kad smo povezani sa Duhom, osjećamo se kao dio života i srce nam je otvoreno prema svemu. Vibracija nam je visoka i osjećamo se dobro. Kad smo vezani uz ego, želimo se povući, udaljavamo se od drugih, stav nam je borben, vibracija niska, osjećamo se razdražljivo, kritično, umorno i depresivno. Naše je tijelo hram našeg Duha i stoga je hram potrebno voljeti da bi Duh u njemu želio obitavati i osjećati se dobro. Duh je naš sveti gost i dobro je razmisliti što sve možemo učiniti da bi se naš gost osjećao dobro u našem hramu. Bez obzira kakvo je naše tijelo, ono je jedino koje imamo, ono je sredstvo putem kojeg doživljavamo život. Iz tog razloga, jako je važno ophoditi se prema njemu brižno i sa poštovanjem. Onoliko koliko poštujemo svoje tijelo, poštujemo i svoj Duh. Iz tog razloga, odustanite od kritičnosti prema sebi i svom tijelu, nego se preplavljujte svjetlošću, ljubavlju i dobrotom. Koristite samo lijepe riječi kada se obraćate svom tijelu, kao što biste se obraćali najvrijednijem prijatelju. Ono je vaš najbolji intuitivni vodić i predano će vas odvesti do uspjeha, tj. osjećaja mira i radosti u svom srcu. Vidjet ćete, ako se odlučite krenuti tim putem da ćete i sami otkriti da će vas vaš Duh voditi tako da ćete i sami doći do gore navedenih jednostavnih uputa za sretan život. Sretno!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.