Blogosfera BooGata Žena

Užitak je napustiti suživot s čovjekom koji nije slobodan

Djetetovo je mjesto u gnijezdu samo dok ne ojača krila. Ne pustite li ga da poleti zamjerat će vam cijeli život. Zamijenit će roditelje drugim ljudima i društvenim institucijama. Na krivim mjestima će tražiti slobodu i istovremeno će drugima uduzimati slobodu. Da biste mogli pustiti dijete prvo poletite sami i pokažite mu kako se to radi. Postanite slobodni. Ako ste odrastao čovjek postanite sam svoj roditelj i poletite!
Objava 18. svibnja 2017. 0 komentara 0 prikaza
getstencil.com
getstencil.com
getstencil.com

Zadatak je svakog roditelja da djetetu osigura životne uvjete kako bi ono moglo slobodno i bezbrižno rasti. U toj fazi odrastanja nema problema, jer je u roditeljski program ugrađen instinkt hraniti svoju djecu dok ne "stanu na svoje noge"  Ptić je u gnijezdu dok mu ne ojačaju krila, a onda ga majka sama izbaci da bi poletio.

Problem je što većina ljudi nije izašla iz faze "gnijezda" pa su roditelje samo zamijenili drugim ljudima i društvenim institucijama od kojih traže slobodu. Slobodu da žive, rade, stvaraju, zarađuju, vesele se i nisu krivi ako žele izaći iz standarda. Tražeći slobodu na krivom mjestu čovjek ostaje uskraćen za slobodu koja se nalazi jedino u njemu samome.

Dijete i u tijelu odraslog čovjeka zamjera roditelju što mu nije dao slobodu i pustio ga iz gnijezda van. Kako se dijete osjeća tako se osjeća i roditelj, osjećaju se neslobodno. Obje strane ne razumiju zašto imaju loš odnos. Loš odnos dolazi iz sputane slobode za kojom svaki čovjek čezne. 

Odrastao čovjek koji je sebe izbacio ili kojeg su na vrijeme izbacili iz gnijezda, postaje sam sebi roditeljem. On shvaća da u svome potencijalu već ima sve što mu treba za slobodan i kvalitetan život. Tada mu rad postaje igra, a novčanice i materijalni standard služe mu da u toj igri slobodno uživa. Slobodan je imati pokraj sebe partnera koji u nijednom slučaju ne treba kuhati tjesteninu kao mama ili popravljati auto kao tata.

To je sloboda bivanja u Sebi koja se manifestira tako da nitko pokraj vas nije zadužen voljeti na način kako što su to činili vaši roditelji. To je sloboda bivanja u Sebi koja se manifestira i tako da nitko pokraj vas nije zadužen vikati i svađati se s vama kao što su to činili vaši roditelji. Kako slobodu dajete Sebi tako i slobodu uvažavate u svakom biću pokraj vas. Užitak je živjeti pokraj slobodnog čovjeka. A užitak je i napustiti suživot s čovjekom koji ne želi postati slobodan. Posebno slobodan od svojih roditelja i vezan za društvene norme i institucije. 

Da biste svoju djecu mogli pustiti u let prvo trebate i sami naučiti kako letjeti. Kad osjetite slobodu koja leži u vama s veseljem ćete otpratiti djecu u život i nikad vam neće biti žao što ste ostali "sami". Kad znate letjeti nebo vam je granica i niste sami. Kad ne znate letjeti ostajete sami.

Ako niste imali životno iskustvo da vas roditelji puste u let, učinite to sami. Otisnite se s prve visine i poletite. Užitak će biti još bolji jer ste preuzeli potpunu odgovornost za svoj život. Postali ste sami Sebi roditelj. Postali ste slobodan Stvaratelj svoje budućnosti. Svjestan čovjek današnjice to i radi. Nikada ne prebacuje odgovornost na roditelje za ono što njihova razina svijesti nije znala učiniti. 

Za let si dušo stvorena!

Škola svjesnog življenja®

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.