Blogosfera BooGata Žena

Kada sam Boga istjerala van on se konačno trznuo pojaviti se

Objava 25. travnja 2017. 3 komentara 450 prikaza
getstencil.com
getstencil.com
getstencil.com

Sama riječ Bog i mudrovanje oko njega može nas povrijediti više nego li što to može učiniti riječima i djelom ijedno nama blisko ljudsko biće. Zašto je to tako i zašto nam je sloboda zabranjena?

Nama sloboda nije dozvoljena, a Bogu je. On je slobodan biti potpuno gluh, nijem, neosjećajan i nedodirljiv kada smo mi u pitanju. Dok mi, ne samo da nismo slobodni kada je on u pitanju nego sebe posramljujemo izjavama: “Još nas i dobro drži na zemlji, kakvi smo!”  kao da nam nije dosta što njega ne zanimaju naše sudbine.

Za te riječi treba hrabrost da ih čovjek prizna sebi, a tek onda izgovori naglas bez potrebe da Boga prosuđuje. Nego samo da bez krivnje iznese vlastito unutarnje stanje. Nijedan razgovor nije toliko nabijen emocijama kao razgovor koji vodim s osobom kojoj je teško priznati da je unutar sebe ljuta na Boga. Nada je ležala u Bogu, a on nije surađivao. Nijedna osoba nas ne može toliko povrijediti kao što može priznanje da uzalud tražimo odsutnog.

Sama sam to prošla. Kad mi je trebao nije ga bilo tu. Držao je stranu nasilnicima i bio na strani nepravde, kada sam plakala nije ni jednu suzu obrisao, a i kada sam bila bolesna bio je daleko. Uredu mu je da ljudi umiru od gladi i uredu mu je da se vode ratovi. Eto, to je bio on, u mojem svijetu. Jednog dana sam ga izbacila van, takav mi ne treba.

Ne samo da sam ga izbacila, nego sam mu izrekla i više nego što ga ide i zabranila sam mu da kroči pod krov moj. On nema tu što raditi. Ako je itko u mojem životu lovio u mutnom i prevario to je bio on. Doživjela sam veliko olakšanje,ogromno olakšanje.

Nema ga. Konačno. Ne moram se više nikome opravdavati i skrivati se da me ne gleda njegovo oko za koje kažu da je uvijek budno. Mene više ne gleda. Slobodna sam željeti sve što mi na srcu leži i nije mi bitno ako se moja želja nalazi na popisu nedostojnih želja.

I tada sam doživjela paradoks življenja. Kada sam ga izbacila van on se konačno trznuo pojaviti se…i nije nametao krivnju, držao stranu nepravednima i nije bio gluhonijem. Počeo je surađivati. Nije imao bradu, bijelo odijelo i štap…nije imao oblik. Bio je i ostao radost što imam Život.

Kada je čovjek slobodan slušati svoje srce i svoje želje, ne postoji nijedna misao pa ni želja kojom biste nekome naudili, osvetili se ili nekoga optužili. Kada ste slobodni željeti bez krivnje tek tada plivate na valovima Božanskih želja. Božanske želje ne dolaze od Boga, njega ste se riješili, one dolaze od vas. Dolaze od vas i iz vas samih. U njima prepoznajete uzvišeni dio vas. Prepoznajete Boga u vama.

Sami ne možemo zamisliti ljepote koje On može osmisliti za nas i predložiti nam da ih zajedno ostvarujemo. Čovjek takvo stanje doživljava kao govor duše i prepoznaje svoje istinske želje koje dolaze iz bića.

Slobodan od vanjskog Boga i usput pokupljenih koncepata koji su imali zadatak čovjeku potvrditi neslobodu, čovjek postoje slobodan izražavati i slušati Sebe u svim oblicima. U doživljaju slobodnog Sebe čovjek prepoznaje Boga u Sebi.

U starom obrascu naše svijesti u kojem je Bog onaj koji motri i određuje, čovjek nema toliko divne želje i tako ushićeno srce. Čovjek je u okovima svojih neostvarenih čežnji. Najveća čežnja mu je biti slobodan na način da se može slobodno izraziti riječima i djelom.

U starom obrascu svijesti, na razini ego svijesti, čovjek nema svijest da je Bog unutra, da je čovjek Su- stvaratelj s Bogom. Ali, kako je čovjekova budućnost postati Bogočovjekom, tako čovjek polako otkriva dijelove sebe na koje je zaboravio. Jedna od njih je i odgovor na pitanje Tko sam i što sam? Na to pitanje Bog nam je davno dao odgovor:” Stvorio sam čovjeka na svoju sliku”.

U starom obrascu svijesti ego funkcionira tako da nas projekcijama potiče potražiti izvana ono što već leži u nama, ali je neotkriveno. Tako smo se nalijepili na Boga izvana i tražimo ga izvana. Pogledate li u kojem se kaosu nalazi svijet vidljivo je da Bog nema nikakav razrađen sistem po kojem je sposoban voditi svoju tvorevinu/firmu. Njegova tvorevina, ako se on nalazi izvan nas samih i nije neki prizor.

Ali, ako su Bog i Čovjek neodvojiva cjelina, a jesu, tada ova tvorevina ima smisla i to jedinog smisla. Gledate li tako na svijet sve će vam postati logično. Vidjet ćete svijet kao beskrajno mnogo uzroka i posljedica jedino i samo naših misli i djela. Ta životna igra se zove: Povratak u Jedno.

Kada sam odlučila izbaciti Boga iz svojih projekcija i opravdavati ga da nije baš tako mislio kada je dozvolio npr. bojno oružje da se isproba nad djecom, oslobodila sam se velikog brata koji snima film u kojem samo on uživa. Tako čovjek postaje slobodan od misli koje mu zabranjuju biti ono što on jest i živjeti kako želi.

Slobodan od raznih koncepata i uvjerenja čovjek uviđa da želi samo ljubav i mir. Kako više ne razmišljate o razlogu zašto jeste ili niste zaslužili ljubav, doživljavate da Vi ta ljubav jeste i da Vi tu ljubav živite, jednako kao i mir. Živite ljubav jer se vama tako hoće, živite mir jer se vama tako hoće. Jednako kao što je Forrest Gump trčao jer mu se tako htjelo. Nije bilo nekog razloga on je želio samo trčati. Vi ćete željeti samo voljeti i voljet ćete sve, a sve i je namijenjeno da bude voljeno.

Kao sretan čovjek željet ćete sreću i drugima. Dok nesretan čovjek ima zadršku po pitanju sreće koju bi mogao drugome poželjeti.

Unutar ego svijesti nema rješenja tu će vas Bog prevariti i napustiti koliko god puta može. Na toj razini svijesti takav je redoslijed i logičan jer nismo osvijestili da smo dio Jednog, da smo neodvojiva cjelina tog istog Boga kojeg tražimo izvana.

Gdje se nalazi rješenje? Rješenje je u promjeni svijesti.

Da bismo svijest promijenili dobro je shvatiti od čega se ego sastoji. Ego je upravo taj koji nas odvaja od istine i Božanskog dijela nas. Iako je to odvajanje samo privremeno, gledajući s ljudske perspektive vremena i svaka godina je previše.

U ego svijesti grijeh je prepreka koja nas drži na sigurnoj udaljenosti da se Bogu ne približavamo. Nijedan religija nema veze s time, samo naš zaborav Tko smo i poricanje Sebe za što smo sve sposobni.

Danas držim da je ljudski grijeh samo razina svijesti u kojoj ne poznajemo mehanizam ega. Mehanizam od kojeg se ego sastoji i koja je njegova nezamjenjiva uloga u evoluciji svijesti. Razumijevajući ego u njegovim lijepim i mračnim stranama možemo živjeti u miru s njime, prihvatiti ga dijelom naše svijesti koju smo sami i s razlogom stvorili.

Ego bol nam ukazuje na trenutak kada je vrijeme raširiti krila za novi rast. Tada smo spremni mijenjati razinu svijesti, tada smo svjedoci onoga što nam i kvantna fizika poručuje: Mislite li da ste ovdje zbog iskupljenja grijeha i da je svijet dolina suza tomu ćete i svjedočiti. Mislite li da ste ovdje kako bi se Bog kroz vas izražavao i kako je na zemlji raj, tomu ćete i svjedočiti. Odaberete li prvo, i ostalima oko vas će biti loše. Odaberete li drugo, i ostalima oko vas će biti lijepo.

Čovjek je slobodan djelovati u skladu sa svojom vjerom i razinom svoje svijesti. Razina svijesti je ta koja čovjeku daje ili oduzima slobodu. Iako mu oduzeti ništa ne može jer čovjek već sve ima, ali mu može privremeno uskratiti svijest o slobodi. Što i čini kako bi čovjek spoznao Sebe, to je Božanska igra u čovjeku. Život nam takvu igru i prikazuje.

Kao što je Einstein rekao:” Svijet koji smo stvorili dosadašnjim načinom razmišljanja sadrži probleme koji se ne mogu riješiti takvim razmišljanjem kakvim smo ih stvorili”. Rješenje je promjena svijesti. Na razini stare paradigme, ego svijesti, živimo teško. Na razini nove paradigme, čovjek je Su-stvaratelj svojeg života s Jednim i živi lijepo.

Prvi korak je osvijestiti od čega se sve sastoji ego koji nas drži u staroj paradigmi svijesti. Paradigmi koja čovjeku evolucijski više nije potrebna. Čovjek ju je nadišao. Okovi toksičnih odnosa više nam ne trebaju. Vrijeme je da svi izmijenimo kožu i uzdignemo se na višu razinu svijesti na kojoj slobodno ostvarujemo životna iskustva kakva želimo živjeti i doživljavati.

  • martina.fila:

    veliki brat koji te motri ti je usadila crkva kao institucija religije koja je suprotna vjeri u Boga, to te muči. pričaš o egoizmu dok su- stvaraš šta srećo? svoju iluziju sreće ili spoznaju da danas u svijetu iz dana ... prikaži još! u dan imaš samo više razloga za plakati, a ne lagati sebi da si samim jednim citatom ne samo 'slika Boga' već dio jednoga. koliko dijelova ima- jedno? srećo, dobro nas drži, da dobro, a reci mi kako to da se stvoritelj odlučio za slobodnu volju, a ne robote i sad očekujemo da on našu slobodnu volju- ne poštuje? dapače, On se pobrinuo da ju vrati na cilj- radosne vijesti? na maestralan način, žrtvujući sebe, iz ljubavi, za sve, čak i za ove koji bombardiraju djecu. a tko bombardira djecu? nema grijeha, srećo, samo ti i tvoja iluzija...