Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera BooGata Žena

Koju životnu školu pohađate: slabosti ili snage?

Kada se kotači brzo vrte blato se ne uspijeva zalijepiti jer je odbačeno, u suprotnom se blato vrlo brzo nataloži. Na vama je da se trudite i nikada ne prepustite mentalnoj lijenosti koja će vam nakupiti blato u umu. Niti tjelesnoj lijenosti koja će vam nakupiti blato u tijelu i životnom prostoru
Objava 04. svibnja 2018. 0 komentara 2506 prikaza
www.getstencil.com
www.getstencil.com

Svuda u svemiru i čovjeku manifestira se princip života i smrti. Kada poželite lijepo živjeti u vama se automatski budi suprotna snaga koja čini sve kako bi vas u tome obeshrabrila. Tada čovjek postaje primoran da brani svoj život i ne ostvaruje ono što želi. Većina ljudi zaglavi u tom stanju u kojem samo brani svoje pravo na život.

Ako čovjek nije toga svjestan može ga odnijeti snaga smrti, odnosno snaga njegovih misli koja ima zadatak uništiti sve što je čovjek osmislio u svojem životu. Iz ove istine možete izvući bezbroj lekcija!

Navest ću najvažniju lekciju. A, to je jasnoća koju životnu školu vi pohađate. Pohađate li školu slabosti ili školu snage? U životnoj školi slabosti čovjek se odluči ne činiti nikakav napor, ni fizički, ni duhovni, povlači se u udobne zone, u mentalnu i duhovnu lijenost. To je dobro, lagano je, ali što se tada događa? Smanjuje se intenzitet života, misli, ideja, duha i polako se uvlači princip negativnosti kojeg se čovjek teško rješava.

Znajući da se život sastoji od borbe između principa života i smrti, ne treba popuštati, ne treba dozvoliti negativnim stranama života da vas osvoje. Neka vaša životna škola bude škola snage u kojoj učite o sebi i životu prakticirajući hrabrost, aktivnost, oprez nad mislima koje mislite, ushićenje pred novim iskustvima po koja ste krenuli.

Kada se kotači brzo vrte blato se ne uspijeva zalijepiti jer je odbačeno. Kada se kotači sporo vrte blato se vrlo brzo nataloži. U ovom jednostavnom primjeru leži sva filozofija uspjeha. Na vama je da se trudite i nikada ne prepustite mentalnoj lijenosti koja će vam nakupiti blato u umu. Niti tjelesnoj lijenosti koja će vam nakupiti blato u tijelu i životnom prostoru. Dovedite svoj um u stanje mentalne snage u kojoj sami odlučujete o čemu razmišljate.

Zato je dobro uvijek biti u znaku ushićenja, ljubavi prema vlastitom životu i ljubavi prema drugima, jer ona u vama stvara stanje izviranja vaše istine i vedrog zračenja, a koje odbacuje sve negativno i mračno. Oni koji smatraju da su mudrost i inteligencija dovoljni nisu upalili žar i njihov život nije škola snage. To je škola slabosti iz koje čovjek izlazi smrtno dosadan sebi i drugima.

Odlučite se već danas gdje leži smisao vašeg života, gdje je zdravlje i gdje je snaga. Za životnu školu snage potrebno je odlučiti se iz dubine svojeg duha. Tek tada ćete pronaći alate, tehnike, metode koje će vam biti pomoć u ostvarenju vašeg puta. Nijedan alat to neće učiniti umjesto vas ako niste odlučili Tko vi jeste i zašto živite.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.