Blogosfera BooGata Žena

Život ne počinje začećem, niti završava smrću.

Objava 03. ožujka 2017. 7 komentara 2300 prikaza
Život ne počinje začećem niti završava smrću
Život ne počinje začećem niti završava smrću
Život ne počinje začećem niti završava smrću

Prije nekog vremena bila sam pozvana užoj skupini ljudi, vjernika, iznijeti stav o prekidu trudnoće. Razlog je bio što sam u mladosti doživjela kliničku smrt te su smatrali da imam možda nešto za reći na temu počinje li život začećem. Željeli su tu temu obuhvatiti srcem jer su shvatili da nije u domeni uma razumjeti  kada život počinje. O kliničkoj smrti vrlo rijetko pričam jer je to duboko i vrlo osobno iskustvo, a i nema se tu što za pričati. A ako bih i pričala, radije bih se bavila temom kada život završava, jer je ona za zemaljski put bitnija od teme kada život započinje. Zašto? Zato što onaj koga se tiče ima čime govoriti, za razliku od onoga o kome govorite na temu kada život počinje. O njemu govorite, a on nema mogućnost reći što misli.

Kako se već neko vrijeme pokušava tema" kada zivot pocinje" ukalupiti čak i u ovozemaljske zakone osjećala sam tada i sada želju da iznesem pokoju riječ iz domene nekoga tko je škicnuo i na onu stranu. Kada doživite i sagledate život u drugom obliku od ovozemaljskog, a to se događa kada napustite tijelo na neko vrijeme, tada nemate stav kada život počinje i završava.Tada imate znanje, doživljaj i iskustvo...vi znate kada život počinje i završava i iza toga znanja ne stojite, ne zbog znanja, nego zbog Stvoritelja. Zato se život ne može sagledavati linearno i logično, jer niste Stvoritelj.

Moja poruka je: Život ne počinje začećem, niti završava smrću. Život se ne može umom pojmiti i staviti u vremenske okvire. Ta spoznaja mi ne dozvoljava nametati svoju poruku u vašu perspektivu, jer osjećam potpunu poniznost prema vašem životu. Zato nemam stav trebate li donijeti zakon ili ne, kad znam da ćete svejedno donijeti ono što je na redu u razvoju ljudske svijesti. Ono što doneste može i ne mora biti dio mojeg života, to ovisi o meni, a ne o zakonu.

Ono što znam je da umom kojim pokušavate dokučiti početak i obilježiti završetak života samo su projekcije unutarnjeg potisnutog straha što i tko se nalazi s one strane. Takvim umom možete samo uzeti mjeru, a mjerom kojom mjerimo i nama se mjeri.....u Bibliji nam piše. Osim što tada nikada niste i uvijek jeste u pravu na temu kojom baratate samo pretpostavkom, niste Stvoritelj. Nebitno je koliko ste ciljali i pogodili istinu, nebitno je kojim sve umskim teorijama i sposobnostima se služite da biste došli do cilja. Računa se vaša namjera. Čistoća namjere se očituje u djelima.

Ne bojte se, s druge strane je sve dobro. Isto kao sto je dobro i u ovoj dimenziji odlučivati po svojoj savjesti i po svojem srcu.

Pitat ćete me zašto prije nisam bila glasna na temu zabrane pobačaja i zašto nisu glasni ljudi koji su doživjeli isto što i ja. Odgovor: Zato što nije u domeni ego-uma zaustaviti evoluciju ljudske svijesti. Dok u domeni slobodnog i svjesnog ljudskog uma se nalazi evolucija svijesti, a tada jako dobro znate kada život počinje i kada završava, i znate da se život za koji ste nadležni i odgovorni odvija samo u vama. Osjećate poniznost prema Stvoritelju i njegovom tvorevinom koja se zove Ljudski život.

Ta poniznost vam ne dozvoljava ulaziti u domenu Stvoriteljevog niti to umom pokušavate. U toj poniznosti znate da je vaše samo doživljavati postojanje u tijelu, a kada će to postojanje početi i kada završiti, nije u vašoj moći. Znate i da se neke teme u razvoju ljudske svijesti moraju odviti i da se odvijaju za najviše dobro.

Na tom putu je najbolje pustiti da se odviju što prije i tako same od sebe potroše, kao i ova tema i kalkulacije kada tuđi, a ne vaš, život počinje. Vaš život je već počeo i već ga doživljujete, a ako ste ga svjesni tada znate da u tuđim životima možete samo sudjelovati, nemate moć u njih ući.

A tko od nas ima moć umom učiniti da materija postane život, taj neka i presudi kada život počinje. On može stajati iza smisla i razloga početka i završetka putovanja u ljudskome tijelu. Ima li takav među nama, nek' se javi.

 • tretez:

  Poštovana gospođo, ljudski život ima svoj početak, upravo zato jer smo stvorenja. Dakle, bilo je vremena kad nas nije bilo. Imamo i svoj ovozemaljski kraj, ali vjerujemo da to zbog Božje naklonosti (ljubavi) prema nama nije i naš konačni kraj.

 • san.martino:

  Nisi u pravu ali me nije ni briga!

 • Avatar adminjestupid
  adminjestupid:

  zivot jedinke ima pocetak i kraj! sve ostalo su bapske price!