Blogosfera Večernjeg lista

Knjigosfera
Branko Matijašević

Knjigosfera

Branko Matijašević

Više o blogeru
O blogeru

Branko Matijašević

Volim sve povezano s knjigama. Zanima me kako i zašto ljudi čitaju te na koji način odabiru određene naslove. Kako doći do knjige koja je savršena za nas u savršenom trenutku u kojem ju možemo potpuno razumjeti – pronaći odgovor na to pitanje za mene je najveće umijeće.

Knjigosfera je, kako sam naslov kaže, blog o knjigama i čitanju. O knjigama se dosta piše, ali o žanrovskoj književnosti nedovoljno. Ovdje ću se potruditi svima pružiti informacije o naslovima svih žanrova koji se objavljuju na hrvatskom jeziku. Krimići, ljubići, povijesni, fantastični i SF romani u središtu su mog zanimanja, no dogodi li se koji naslov izvan žanra, a uistinu je poseban – pa, pisat ću i o tome.

Trebate preporuku za sebe ili za poklon dragoj osobi? Kada i zašto čitati neku knjigu? Treba li čitati samo radi obrazovanja ili u knjigama svatko može pronaći nešto više? Nadam se da ću s vremenom uspjeti odgovoriti na ta i druga pitanja. Potakne li vas moj blog na čitanje i istraživanje, smatrat ću to velikim uspjehom.