Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Debela Djevojka Mršava

Debela trenerica

Postati trener u fitnessu ne znači smršaviti. Mislim, ne kažu ti to kad se upisuješ trenersku školu pa čisto da znaš!
Objava 08. lipnja 2019. 2 komentara 5920 prikaza
Foto: Danijela Pupovac
Foto: Danijela Pupovac
Sjećam se tako puno raznih brojeva kilograma; 85, 78, 88...

Sjetila sam se sebe danas. Proljeće, London, moje rane dvadesete, bezbroj mogućnosti a ja jedino u bezbroj pokušaja mršavljenja.
 
Počela u ponedjeljak, odustala do srijede. 
Obavezno s Novogodišnjim odlukama, svakog prvog u mjesecu, pa svakog 1. i 15. u mjesecu, svakog ponedjeljka pa ponedjeljkom i srijedom - pa više nisam birala dan.
Bezbroj pokušaja, bezbroj neuspjeha.
 
Bezbroj lista po bilježnicama, detaljno razrađenih planova i postavljenih ciljeva. 
Na kraju prvog tjedna: - 2kg dolje.
Na kraju drugog:  - 4kg dolje. 
Do proljeća (i skidanja u kratke rukave): - 15kg. 
Do ljeta: - 25kg.
Vizualizirala sam do besvijesti svoje novo tijelo bez da sam znala što je vizualizacija uopće. Svoje skladne ruke, grudnjak koji se ne zarezuje, hlače koje me ne stežu, tijelo koje zaslužujem.
 
I to proljeće bi došlo pa ljeto odmah za njim, ja opet ista, tijelo u koje ne pripadam.
 
I sunce koje me nervira, vrućina koja me guši, prekrivanje odjećom koja mi se ne sviđa, pravljenje da mi nije vruće, skrivanje od svijeta, ostajanje u kući. 
Proljeće i ljeto napokon, a ja čekam zimu. 
 
Buljim u papir, cilj na tadašnji datum -25kg. I osjećaj kad bi sve dala da možeš vratiti vrijeme. Suze, panika, još hrane.
Slatko dok mi ne bude muka. Slano samo da mogu opet udariti po slatkome, osjećaj i do desetak tisuća kalorija samo da izbrišu okus koji su mi nemoć i beznađe ostavljali u ustima.
 
15 godina ja sam pokušavala smršaviti, cijelu mladost venula sam iznutra jer se nisam uspijevala promijeniti. 15!
 
Sjećam se tako puno raznih brojeva kilograma. 85, 78, 88, ne sjećam se nikad kilograma koji su počinjali sa 9, ali se zato jako dobro sjećam kad sam ugledala 102,5.

Mama?
Da?
Jel' ova vaga pokvarena?
Nije, zašto?

Vaga je stajala pri vrhu drvenih stepenica, posegnula sam rukama prema zidovima, noge su mi se odsjekle, zacrnilo mi se pred očima, uvjerena da neću preživjeti. Da nema zraka ni izlaza. 
Problem koji ti nisam rekla: Ja sam tada već bila profesionalni trener. 
Trenerica, jel'.
U svojoj glavi - prevara.

To je bio prvi put da nisam zaronila u hranu. Prvi put da sam prihvatila da sam to ja i da je OK što sam totalno izgubljena.

(Samo da ti kažem, postati trener u fitnessu ne znači smršaviti. Mislim, ne kažu ti to kad se upisuješ trenersku školu pa čisto da znaš…)

Natrag na tu noć, ni taj put nisam smršavila. 

Ja sam zapravo smršavila tek kad sam napravila taj svoj Fat Killer program, kad sam njega odradila. Smršavila sam tada, jer se nikad ničeg u cijelom životu tako nisam držala. 

Tad sam se prvi put ali zapravo sastavila.

Obavezala se, a ne samo opet odlučila. Vremenski se ograničila, dobro organizirala, zapalila svaki most, stisla zube i sve do kraja programa zapinjala. 

Tad sam i prvi put shvatila, koliko sam svaki pokušaj prije tog puta varala. što sam sve imala u sebi a nisam davala.

Ali znam i da je počelo tu noć, četiri godine ranije, kad sam na vrhu stepenica ugledala 102,5 na vagi i kao takvu se, sa svih 102,5, tiho prihvatila.

Moj rezultat nakon prvog Fat Killer-a:
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Moj prvi Fat Killer. Ili prvi Fat Killer ikada. Prije 4 godine. Prvo sam ga odradila ja pa dala vama. Nikad se ničeg tako nisam držala. Tako se i vi držite kad dođete. Otud takvi rezultati. Nedavno je bilo drame sa slikama s leđa pa su me neke cure lijepo molile za prednju sliku. Slika koja je stvorila dramu desno➡️. Mislite da se zezam kad kažem - debela trenerica. . Tad sam već bila smršavila nekih 20kg. Fat Killer me je promijenio do kraja i zauvijek. A vidi glave. Preslatka sam.🙈 Fitness mijenja sve. ♥️ . . #fitanansi #gymtime #beforeandafter #results #fitnessmotivation #fitness #gym #gymlife #fitnessaddict #ripped #nutrition #exercise #instagram #squats #protein #instafit #fitspo #beinvictus #fit #fitness hiit #fatkiller #fitfam #fitgirls #fitgirl #girl #instagood #instagram #homeworkouts #mrsavljenje #mojfatkiller

A post shared by Fat Killer Danijela Pupovac (@fit.anansi) on

Moj rezultat nakon drugog Fat Killera:

Moj treći i posljednji Fat Killer, sad u tijeku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Iako sam tek počela sa redovnim treninzima, (#mojfatkiller) nisam još izgubila ni centimetra i tek trebam smršaviti, osjećam se već, u nedostatku bolje riječi - pa jebeno. Ovo je gotovo isto tijelo koje sam imala prošli tjedan ali osjećaj u tom tijelu je za jedno 57 razina bolji. Nekoliko kvalitetnih treninga, puno zdrave prehrane, (preuzimanje kontrole i odgovornosti, konačno donošenje odluke, novi početak i obećanje drugačije budućnosti) to čovjeku naprave. Moguće da je nešto i do 4 žličice ribljeg ulja dnevno...🤒 To je ono što ti želiš, osjećati se dobro u svom tijelu i u vezi sebe kao osobe, a zoveš to mršavljenje. (OSJEĆAJ tražiš. Dobra vijest: on stiže puno prije.) 🔆 . . . #fitanansi #fatkiller #weightloss #mrsavljenje #myweightlossjourney

A post shared by Fat Killer Danijela Pupovac (@fit.anansi) on