Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Daisy Pozitivka

S mlađima muškarci ostaju!

Objava 23. kolovoza 2014. 11 komentara 1850 prikaza
Foto: Ivana Hađina
Foto: Ivana Hađina
Foto: Ivana Hađina

Imam 33. Lijepa mi je brojka jer volim broj 3. Ono što ne volim je sve manji broj jajašaca koji dođe s tim godinama, ali tko me pita - takva je ženska anatomija. Uskoro ću ih zamrznuti za "nikad se ne zna". Uglavnom, broj 33, nekako mislim da je sretan i imam dvije trojke što znači samo duplu sreću!

Je li mi puno to godina? Ovisi kako gledate - manje je od 100! Ali da budem iskrena, dosta je to godina, ali ne zbog toga što sam stara (premda, ipak sam malo starija nego prije godinu, dvije, tri, deset, dvadeset...) nego zbog toga što su me iznenadile, proletjele su i sada lete mi lete tridesete! Srećom, ja sam pilot "svog aviona" i znam kuda želim, kuda ne želim! Kad je čovjek puno mlađi onda ne zna ni tko pilotira ni kud ide ni gdje želi stići. Ja znam. 

Foto: Kraglice & tak to

Nedavno mi je lik koji mi se svidio na prvu (što je ravno čudu da tako kliknem) i kojem sam se ja sviđala kroz zajebanciju rekao, a da nije zapravo ni skužio, kao on si može naći mlađu jer kao on je muško, lako je njima. To je istina zapravo jer muškarci nemaju potrebu vezati se dugo i onda kada imaju npr. 40, naći će sebi neku od npr. 25. I tako, pričali smo Dotični i ja o muško-ženskim odnosima, zajebancija na ženski biološki sat, ja namjerno "potkurim" priču i mislim u sebi - čuješ li tika-taka, moje nerođena djeca (ukupno - komada tri) vrište za tobom da im budeš otac, a ja već odabirem ogradu za našu kućicu u cvijeću jer to svaka žena odmah pomisli za frajera kojeg je tek upoznala. I tak, stoji The Man pored mene, a ja pala k'o kruška (zrela, ipak su mi 33), kemija očita, glasna i jasna i onak padne mi u očima jer s tom nekom kvazi macho izjavom ispadne bedast, plitak, površan, a lik je zaista pametan. 

Ja si mislim - može i Bernie Ecclestone naći mlađu, ali je li to neko mjerilo? Diže li vam ego mlađe i je li zaista slađe?  

Nije on jedini, to je stav mnogih muškaraca. Mnogi se vole hvaliti "mlađom kokom". Nekako mislim da se pravi frajer nema potrebu uopće hvaliti, dovoljno je jak da njime ne upravlja ego. Nije potrebno da se tuče u prsa da je kralj džungle da ga svi vide i čuju. Meni nikad nije dosadno jer sve što čujem bude inspiracija. I neka svatko ima svoje mišljenje, znam da svatko misli svoje, ima pravo na to. Čujem to i od prijatelja i kolega. Kao "Ja sam muško, nije isto što ja imam 33 i što ti kao žensko imaš 33. Muškarci su s godinama bolji, ženama godine škode." Znam da me moj prijatelj neki dan samo izazivao, ali nekako je meni to baš glupo za reći i znak nepoštovanja prema ženama. Zašto ne bi bili isti? Zašto bi žena s 33 bila manje dobra od muškarca s 33? 

Uostalom, netko voli mlađe, netko starije, ali ono što nas u konačnici privuče nekome sigurno nije brojka (doduše nekoga brojka na računu privlači) nego nečija osobnost, kako se osjećamo pored te osobe i kakav je čovjek. Možda se netko osjeća dobro pored nekoga tko je 20 godina stariji bez ikakvog interesa osim ljubavi. 

Žena u tridesetima doživljava svoj vrhunac i sudeći po mnogim ženama koje su ispunjene i sretne - ako uhvatite dobro taj vrhunac to se nastavlja i nakon tridesetih. A ako s tim netko ne može - uvijek ima netko tko može. Ako ne poštujete ženu, to je problem, a ne to što netko ima određeni broj godina. I sljedeći put kad dobijete želju dragi muškarci koji to govorite opalite si šamar jer je to pametnije nego pričati gluposti. Meni je izraz nepoštovanja prema ženama kada se sugerira da s godinama kao da se kvarimo, kao da smo potrošna roba dok muškarci doživljavaju svoj procvat s godinama. Zar je zaista moguće da netko misli da je takav stav u redu? Pa tog nekog muškarca je rodila žena!

Žene treba poštovati. Točka. Ne definirati je brojkom. Poštovanje i razumijevanje - kao što sam pisala ovdje (kliknite ako ste propustili) - je izuzetno bitno želite li nekoga poševiti (sa stilom kak se spada, a ne kao lutku na napuhavanje) ili želite s tobom osobom nešto više od samog seksa. 

Kako se netko osjeća s vama, pokazuje kakav ste frajer, a ne to što si možete naći mlađu jer kao što rekoh može i Bernie. 

Jasno je kao dan i vama i meni da nisam rosa niti pupoljak no je li bi trebala biti? Možda da se kao neke poznate slavne zvijezde žene u XY-tim godinama trebaju početi zatezati već u ranim dvadesetima kako bi nam lice bilo glatko k'o u dojenčadi jer ne daj Bože da se dogodi ono što je potpuno normalno - da se tvoje godine vide na tvom licu. I onda zbog toga budeš zamijenjena za mlađi model. 

Da skrivamo godine i bježimo od njih? Da lažemo sebe i druge? Pa bi li se mi žene zaista trebale sramiti svojih godina? 

Trebale bi jedino birati bolje s kim smo u društvu. Samo to.


Zašto pišem o tome - zato što pada kiša, ne mogu do dućana po meso za punjenu papriku i imam PMS. Da i ne, pišem to zato što moram priznati da mi je presmiješno kada čujem neke priče od kojih mi zapravo bude neugodno iz prostog razloga jer ta osoba ispada glupa u mojim očima i ušima. 

Da, imam 33 i?

Možda moje prve bore imaju bore, ali barem im nije dosadno jer imaju društvo. Ne sramim se godina, ponosim se na neki način onime što sam proživjela i doživjela i što sam naučila. Istina je da život nije ispao onako kako sam mislila da će biti, ali i to je uredu jer znam kako s ovim što imam. Ipak, biti zadovoljan  s godinama u današnje vrijeme postalo je čudno. Što se tiče godina, vlada neki stav kao nema frajera jer su svi s mlađima, samim time pretpostavlja se da je mlađe i bolje i da se žene zamjenjuju mlađim modelom kao da je to garancija uspjeha i sreće. Pa dobro, uvijek će biti mlađih i ljepših. Ima prelijepih žena gdje god pogledate. Ali uvijek je i bilo i bit će mlađih i ljepših i zgodnijih. Da nas to pogađa, onda ne bi iz kuće izlazile. Ja sam ja. I uostalom, ja volim starije pa i te mlađe koke onda vole starije i tako to ide. Na kraju svatko nađe ono što voli (opet sam čitala bajke Sonja).

Netko voli mlađe muškarce, netko starije. Jedno je sigurno - nitko normalan ne voli ljude koji ne poštuju druge ljude. 

Nebitno je sve kad klikneš s nekim, može biti mlađi, stariji, potpuno ne tvoj tip, a ti potpuno ne njegov tip, nebitno, bitno je kad osjetiš ono dobro, iskreno i pravo. Kemija. Eksplozija. Spontano i neplanirano. 


Poštujem ljude dovoljno da ih ne procjenjujem na temelju brojki, nego na temelju toga koliko su ljudi i kako se osjećam u njihovoj blizini. A u blizini glupih ljudi, jednostavno sam u šoku i pobjegnem glavom bez obzira. I onda napišem blog. Tako da u svemu lošem ima nešto dobro. 

Ono što čovjek sebi može obećati je da ostane vječno mlad i to ne znači da je zategnut kao pračka nego da je vedrog, mladog duha i to je ono zbog čega možemo ostati vječno mladi! Sve je stvar duha ma koliko mi pažnje polagali na vanjski izgled. 

Netko je ionako star s 37, a netko je mlad sa 73. A mi smo ti koji biramo kako ćemo se osjećati. Mladi smo koliko se osjećamo mladima!
 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  Štovana, svidio mi se ovaj vaš tekst i čak pomalo nasmijao. Neću sad ispast zločest ak vam velim nekaj i iz svog iskustva (a i mojih bliskih prijatelja). Kad sam imal 20 bilo je zadnji put kad sam još donekle ... prikaži još! pogledavao starije. Ne mislim pri tom kak mi nisu padale na pamet "one stvari" i sa starijima ak su dobro zgledale al poanta je u slijedećem - sa svakom slijedećom godinom starosti pogledavao sam sve mlađe i mlađe.....sa 33 su mi bile zanimljive one do maksimalno 24 !!! Tu mislim na vezu bilo koje vrste.....one mojih godina su mi jednostavno izgledale prestare >;-)) To je jednostavno tak, razlog ne znam i najte mi kaj zamjerit na iskrenosti.

 • luis.figo.718689:

  Presmiješno je čitati vaše generaliziranje ili podizanje na opću razinu s pojedinačnih slučajeva koje vidite u životu. " Radim u firmi sa dosta žena, a ima samo jedna zgodna sa 40+ zato što žena trenira i drži do sebe. " ... prikaži još! " To što radiš u firmi gdje je samo jedna zgodna žena ne daje ti za pravo da ideš podizati na opći nivo i onda na temelju toga zaključivati i tobože proglašavati nešto "nekim problemom". "Ja vrlo često vidim muškarce s ogromnim trbuhom (muškarci obično imaju samo problem s trbuhom, sve ostalo vježbali ili ne ostaje relativno okej) i zgodne, utegnute, sređene žene. Puno više je takvih slučajeva jer nama ženama izgled nije presudan nego kako se osjećamo s nekim, dok muškarci vole da je žena trofej, tj. priželjkuju jer ipak mu to diže ego. " To što si ti vidjela, ne daje ti za pravo da ideš generalizirati tj. podizati na opću razinu, bez obzira što si napisala da je "puno više takvih slučajeva" a ne "da su svi takvi", nemaš apsolutno nikakvo jamstvo da govoriš kako je "većina slučajeva takvo". Kao da ti imaš neko "božansko oko" koje vidi sve muško-ženske parove pa onda može reći koji je omjer čega. Naprosto je smiješno a pomalo i neozbiljno (što je malo groteksno s obzirom da se radi o starijoj ženi koja bi trebala biti "zrela") da se vlastita pojedinačna iskustva i viđenja idu apsolutizirati na sve. Makar se vi branili kako eto to nije generaliziranje, opet nemate jamstvo niti za iskaz "većina je slučajeva tako." Logička falacija jer je u konkluziji sadržano više nego u premisama, dakle zaključci su puko pučko naivno (nereflektirano) trkeljanje. Da sam jučer i danas vidio crne labudove, to ne znači i ne daje mi za pravo te nemam nikakvo jamstvo ili opravdanje zaključivati kako su svi labudovi crni (dovoljan je jedan bijeli i generalizacija pada u vodu). To da "vama ženama izgled nije presudan" može biti relevantno samo ako govoriš u svoje ime, ali ne u ime svih žena (ne znam uopće s kojim pravom tako nešto možeš tvrditi) jer sasvim sigurno ima žena koje i javno na sav glas tvrde da im je izgled jako bitan. A ovo zadnje "dok muškarci vole da je žena trofej, tj. priželjkuju jer ipak mu to diže ego. " neću uopće komentirati. Je da, baš si ti upoznala sve muškarce ovoga svijeta da imaš opravdanje ili jamstvo ovako nešto tvrditi i zaključivati. Da imaš 5 života nebi to mogla. Tvoje apsolutno neopravdano generaliziranje i iznošenje nekih iskaza (koji retorički, subjektivno i psihološki lijepo zvuče, a zbiljski su totalno neutemeljeni, u zaključcima sadržano više nego u premisama, logička pogreška) čine te skoro jednakom gore na početku teksta opisanom liku u njegovom "kvazi- macho plitkom i bedastom" iskazu. "Poštovanje i razumijevanje - kao što sam pisala ovdje (kliknite ako ste propustili) - je izuzetno bitno želite li nekoga poševiti (sa stilom kak se spada, a ne kao lutku na napuhavanje) " Ha ha, da, je je....ima muškaraca koji glume dobrice prije seksa, a onda kada svoja muda iscijede, odbace glupu žensku kao beba zvečku. Sasvim sigurno tu nema nikakvog poštovanja. Osim toga, ima žena koje žele muškarčevo spolovilo u sebi i uopće ne gledaju na nekakav element poštenja, nego samo žele biti izjebane. Kakvo poštovanje?? Smiješno. Dakle, opet govoriš u svoje ime, ali nemaš pravo govoriti u ime svih žena kada činjenice govore drugim rječima. Ne samo žene, već svatko tko zaslužuje da ga se poštuje treba ga poštivati. Puno se trkelja o nekoj "ljubavi", a onda se čude kad bude izudarana, izvrijeđana itd. Da Pero voli mene, a ja Peru, što je to, neka vrsta virtualnog homoseksualizma?? A zašto se mi jednostavno ne bi poštivali.

 • harakiri:

  smiješno je kako ova žena pokušava racionalizirati biološke činjenice