Blogosfera Dizajn na kvadrat

Efektno i funkcionalno uređen apartman

Objava 13. travnja 2017. 0 komentara 900 prikaza
foto: Tomislav Čurić
foto: Tomislav Čurić
Apartman 1

Grad Zagreb postao je vrlo atraktivna destinacija stranim turistima, s toga ne čudi da se sve više stanova preuređuje u apartmane. Četveročlana obitelj odlučila je preseliti se iz strogog centra u nešto mirniji dio grada, a stan od 72 m² renovirati kao apartman za iznajmljivanje.

Dio namještaja rađen po mjeri ostao je u postojećem prostoru poput ugradbenih ormara i kuhinjskih elemenata ravnih linija, te dvije komode u shabby chic stilu. Zadani elementi bili su smjernica za daljnji odabir mobilijara.

Kreativnost, ali i funkcionalnost u prostoru za iznajmljivanje je od ključne važnosti da bi se gost ugodno osjećao. Prilikom uređenja potrebno je sagledati sve potencijale određenog prostora, te ga maksimalno iskoristiti. Cilj je bio; ostaviti komforne sobe od 20 m², te olakšati kretanje, korištenje predmeta i poboljšati komunikaciju među prostorijama.

Parket u sobama se brusio, bajcao i ponovno lakirao, dok su zidovi zbog kasnijeg lakšeg održavanja oličeni. Bojanje zidova je najbrži, najekonomičniji način transformacije prostora. Vodoravne žute linije kombinirane su sa sivom i ljubičastom podlogom iznad uzglavlja u sobama.

Harmonija u prostoru postigla se u daljnjem odabiru tkanina (zavjese, dekor, posteljina, ukrasni jastuci i dr.), prateći boje sa zidova.

Kupaonica je kompletno renovirana. Zamjenjene su sve vodovodne instalacije i prostor je opločen novim pločicama.

Umjesto klasične kade ugrađena je tuš kabina i odvodna kanalica u podu umjesto tuš kade.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.