Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Dizajn na kvadrat

Jednostavne kupaonice budućnosti...

Kupaonica budućnosti mora pružiti više individualnosti, prostora, konfora i estetike.
Objava 23. studenoga 2018. 0 komentara 2846 prikaza
Jasminka Kovač
Jasminka Kovač
Jasminka Kovač

U uređivanju kupaonica moderni su heksagonalni modularni formati pločica i retro uzorci u bezbroj kombinacija.

Kupaonica budućnosti mora pružiti više individualnosti, prostora, konfora i estetike. Odavno je izgubila svoju tradicionalno funkcionalnu ulogu, već je umjesto toga postala individualno oblikovan životni prostor koji iziskuje posebnu pažnju kada su u pitanju sirovine, tehnika i prostorni raspored.

Kupaonica u konačnici treba zadovoljavati vizualan dojam, konfor i sadržaj potreban modernom čovjeku. Postoji mnogo načina kako se kupaonica može urediti, dakako najvažnije od svih pravila je uklapanje potrebnih elemenata s raznim sitnim stvarima.

Radi li se o maloj kupaonici zbog "čistih linija" dobro je tuš kadu ugraditi u razini poda ili umjesto nje napraviti hidroizolaciju na podu kupaonice i postaviti kanalicu za odvod vode, te ju integrirati u podne keramičke pločice.

Što se tiče keramičkih pločica i njihovih dimenzija, te same kvadrature, velike pločice lijepo pristaju i u male kupaonice. Sve više se kombiniraju velike pločice s pločicama manjih dimenzija. Pritom je potrebno pripaziti na način slaganja i poklapanja fuga. Ako su pločice sa motivom manjih dimenzija, naprimjer postavljene u tušu, uopće se neće primjetiti da se fuge ne poklapaju s fugama većih jednobojnih pločica na bočnim zidovima. Također kombinacija glatkih jednobojnih pločica s pločicama nešto grublje strukture je vrlo zanimljiva, te je takvu pločicu dobro slagati bez fuge.

Pošto sanitarije, ormarići i ostalo pokriju veliki dio zidova dobro je prostor oko tuša ili kade opločiti s drugačijim pločicama.

Prskanje vode iz tuš kabine koja je ugrađena u razini poda najbolje je spriječiti staklenom stijenom. Može se kupiti ili raditi po mjeri u različitim izvedbama. U ovakvom primjeru kupaonice (kao na vizualizacijama), staklene plohe trebaju biti, jednostavne, transparentne kako bi se ostali materijali i boje što bolje istaknuli.

Jasminka KovačFoto: Jasminka Kovač 1 / 6

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.