Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Dizajn na kvadrat

Plan spavaće sobe s kupaonicom

Najteži dio svakog projekta jest odlučiti što se želi i isplanirati kako to postići.
Objava 27. kolovoza 2018. 0 komentara 2116 prikaza
Jasminka Kovač
Jasminka Kovač

Unutrašnjost nečijeg doma je jedno ogromno ogledalo, odražava ukus, očekivanja i interese korisnika kao i njihove sitne slabosti.

Najteži dio svakog projekta jest odlučiti što se želi i isplanirati kako to postići.

Za kupovinu ovog prostranog stana od 116 m² + terase, odlučila se četveročlana obitelj prije svega zbog dobre lokacije, te dobrog unutarnjeg rasporeda i dvostrane orjentacije.

Veliki plus ovom stanu je bila visina stropa od 295 cm (što je prilikom adaptacije bez problema omogućeno djelomično spuštanje stropa), te podjela stambenog prostora na dva nivoa.

U ovom blogu prikazat ću kako je preuređena spavaća soba roditelja.

Prostorija od 29 m² u postojećem projektu bila je namjenjena za blagovaonicu. Postojeći tlocrt stana je vrlo "kreativno" osmišljen u dva nivoa, čime je omogućeno da se stan podjeli u tri zone; dnevnu, roditeljsku i dječju.

Ovaj prostor od 29 m² potpuno je iskorišten za prostranu i praktičnu spavaću sobu s kupaonicom, te prostorom za spremanje odjeće tj. garderobu.

Sagledavanjem cjelokupnog tlocrta najbolje rješenje je bilo smjestiti novi kupaonski prostor unutar same spavaće sobe odmah do postojećeg sanitarnog čvora zbog postojeće vertikale i vodovodnih cijevi.

Tako je desni dio od ulaza pregrađen gipskartonskim pločama za kupaonski dio. U 6.10 m² smještena je kada dim. 90x180 cm, WC školjka i umivaonik dim. 50x100 cm.

Dva zida su opločena bež pločicama u kombinaciji sa zlatnim bordurama. Predviđena su i staklena klizna vrata da se prostor po potrebi može zatvoriti.

Kod ulaza lijevo pregrađen je dio za garderobu od 4.20 m².

Postojeći hrastov parket bajcan je u tamno smeđu nijansu, dok zid iza uzglavlja je obložen bež tapetom sa zlatnim ornamentima.

Također vodilo se računa i o položaju rasvjetnih tijela u prostoru. Umjesto rasvjete na noćnim ormarićima, sa stropa vise dugačke visilice,a prekidač stropne rasvjete ugrađen je i pored kreveta i pored vrata.Jasminka KovačFoto: Jasminka Kovač 1 / 6

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.