Blogosfera Dizajn na kvadrat

Pravila kod projektiranja i opremanja hotelskih soba i hostela

Objava 21. listopada 2016. 0 komentara 650 prikaza
Hostel
Hostel
Hostel

Projektiranje i opremanje hotelskih soba i hostela, tj. smještajnih i ugostiteljskih objekata iziskuje pomno planiranje. Potrebno je kreativno i funkcionalno osmisliti ambijent kako bi na "prvu" bio privlačan i nadasve prilagođen gostu i njegovim potrebama.

Prilikom uređenja treba gledati na potencijale koje određeni prostor ima, svakako treba razmišljati i o trendovima, ali i orginalnošću, jer će to zasigurno privući pažnju svakog gosta.

Izuzetno je važna suradnja investitora i projektanta, da bi se planirani buđet što bolje utrošio na određene materijale i mobilijar.

Interijer hotelske sobe i hostela u današnje vrijeme biti će sigurno zanimljiviji ako su sobe različito uređene.

Mogu se "prelijevati" stilovi od klasičnog, preko modernog, bajkovitog ili futurističkog.

Ovisno o kvadraturi sobe treba razmišljati i o broju ležaja. Potrebno je ostaviti dovoljno prostora za obavljanje aktivnosti, kretanje, korištenje predmeta i mobilijara. Ovisno o izgledu i funkcionalnosti gosti će zaključiti o kakvom je iznajmljivaću riječ, te hoće li se opet poželjeti vratiti i preporučiti drugima.

Pravila prilikom uređenja soba koja bi vrijedila za svaki prostor i u svakoj situaciji nema, ali bi bilo potrebno obratiti pažnju na podne obloge, obradu zidova i sl.

Za podnu oblogu je najbolji izbor keramika, jer se lako održava i čisti, također su zahvalni za održavanje i drveni podovi, kao i laminat.

Glatki zidovi se lakše čiste i ne zadržavaju prašinu za razliku od teksturiranih i reljefnih površina. Glavni element na zidu može biti tapeta, raznih boja i dezena, pa će u tom slučaju trebati manje drugih detalja u prostoru.

Osim opće rasvjete koju je dobro ugraditi u spušteni strop (ako to sam prostor dozvoljava), svakako treba predvidjeti i svijetlo za atmosferu: podne, stolne i zidne lampe.

Prilikom odabira namještaja potrebno je uravnotežiti praktičnost i ekonomičnost s kvalitetom i estetskim dojmom.

Posteljina sa svojim dezenom i bojom bi trebala biti usklađena sa zavjesama, bojom zidova i podom.

Kupaonice su najčešće male pa su svakako bolji izbor svijetle boje. Dobro je tuš kadu ugraditi u razini poda ili umjesto nje napraviti hidroizolaciju, postaviti kanalicu za odvod vode, te je integrirati u podne keramičke pločice. Prskanje vode iz tuš kabine koja je ugrađena u razini poda najbolje je spriječiti staklenom stijenom.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.