Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Dizajn na kvadrat

Pregradnja sobe za novog člana obitelji - preuređenje dvosobnog stana od 51 m2

Pjeskarenim staklenim kliznim vratima odijelite cijelu spavaću zonu od dnevnog boravka
Objava 07. studenoga 2019. 0 komentara 673 prikaza
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Sobu za novorođenče oslikajte veselim bojama i šarenim crtežima i likovima iz bajki.

U postojećoj spavaćoj sobi smanjen je radni dio, a gradnjom zida u dnevnom boravku dobiven je hodnik kojim je spavaća zona odvojena od dnevne

Mladi bračni par ima dvosoban stan od 51 četvornog metra koji želi preurediti tako da dobiju zasebnu dječju sobu. Stan te veličine djelomično će riješiti stambeno pitanje tročlane obitelji, ali će odrastanjem djeteta prostor postati tijesan. Postojeće stanje dnevnog boravka i kuhinje na neki način ostaje isto.

 

Smanjit će se za nekoliko kvadrata zbog “dodavanja” uzdužnog zida koji će od dnevne zone potpuno odvojiti spavaću zonu i kupaonicu te će se izbjeći direktan ulaz u kupaonicu iz dnevnog boravka. Da bi se dobila zasebna dječja soba, morat ćete se odreći kvadrature radnog dijela spavaće sobe jer prostora za obje namjene nema dovoljno.

Kupaonica ostaje na istom mjestu, a krajnji dio novog hodnika iskoristite za ugradbeni garderobni ormar do stropa koji može poslužiti i kao spremište za kućne potrepštine. Pjeskarenim staklenim kliznim vratima odijelite cijelu spavaću zonu od dnevnog boravka. Umjesto šanka, “nanižite” kuhinjske elemente prema II rasporedu. Kuhinjski dio može ostati otvorenog tipa i dalje povezan s dnevnim boravkom ili ga možete zatvoriti knaufom i dvostrukim kliznim vratima.

Ta dva zida u tom slučaju možete osvijetliti rasvjetom iz poda. Snop svjetla može biti u boji te se vrlo interesantno širiti po zidu. Sav mobilijar neka bude svijetlih tonova, po mogućnosti lagane, prozračne konstrukcije.

Staklo će stvarati dojam transparentnosti, dok će sjajne svijetle plohe namještaja dati iluziju većeg prostora zbog djelomičnog odraza stvari u njima. Sobu za novorođenče oslikajte veselim bojama i šarenim crtežima i likovima iz bajki.

Foto: pexels.comFoto: Foto: pexels.com 1 / 5

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.