Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Dizajn na kvadrat

Pretvorite podrum u ured, atelje, konobu, wellness…

Na samo tridesetak četvornih metara dobrim projektiranjem može se smjestiti prilično velika ponuda
Objava 12. svibnja 2019. 0 komentara 382 prikaza
Foto: Fernando Zamora/Pixabay
Foto: Fernando Zamora/Pixabay
Primjerice, u obiteljskoj kući podrum se može preurediti u kućni ured, podrumski bar, hobi-atelje, kao dječja igraonica, mini wellness i slično.

Podrumske prostorije mogu se urediti u oazu s raznovrsnim mogućnostima opuštanja. Na samo 30 kvadrata dobrim projektiranjem možete dobiti udoban kućni wellness Podrumi su najčešće vrlo loše iskorišteni, većinom su ispunjeni otpadom koji je davno trebalo baciti. Čovjeku se učini da su vlasnici takvog prostora ili izgubili hrabrost ili ostali bez novca da dovrše započeto.

Često se ostaje samo kod namjere da se nešto poduzme – protiv vlažnih zidova, gomile starog namještaja i prašnjavih zakutaka. Podrum ne mora biti samo prljavo i hladno spremište za bicikle, alat i slično, od njega se može dobiti mnogo više ako se izolira protiv vlage te se dobro riješi prozračivanje i zagrijavanje. Do koje će se mjere takvi zahvati provesti, ovisi o krajnjoj svrsi za koju podrum želimo osposobiti.

Primjerice, u obiteljskoj kući podrum se može preurediti u kućni ured, podrumski bar, hobi-atelje, kao dječja igraonica, mini wellness i slično.

Podrumski prostori uglavnom su mračni jer su prozori malih dimenzija pa pri uređenju treba razmišljati o dodatnoj umjetnoj rasvjeti. Stil uređenja i namjena prostora diktirat će izbor rasvjetnih tijela. Podrumski prostor pruža najbolje uvjete za razonodu cijele obitelji i prijatelja pa će uređenje prostora, primjerice u konobu, ispuniti sva očekivanja.

Podrum može biti i idealno mjesto za opuštanje od svakodnevnog stresa – pravo je osvježenje otvoriti vrata wellnessa u vlastitom domu. Podrumske prostorije mogu se urediti u pravu oazu s raznovrsnim mogućnostima opuštanja.

Na samo tridesetak četvornih metara dobrim projektiranjem može se smjestiti prilično velika ponuda; poput saune, tuša za revitalizaciju, ležaljki za odmor i tekaldarija. U nešto skromnijem izdanju podrumski prostor može biti koristan za uređenje teretane i smještaj poveće hidromasažne kade.

Jasminka KovačFoto: Jasminka Kovač 1 / 5

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.