Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Dizajn na kvadrat

Preuređenje studentskog stana od 32 kvadrata

Kako je cijeli prostor dosta skučen, zid između spavaonice i dnevnog boravka treba djelomično izvesti od knaufa
Objava 28. veljače 2019. 0 komentara 633 prikaza
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Spavaću sobu opremite modularnim ugradbenim garderobnim ormarom, ležajem s noćnim ormarićem te radnim stolom

Jednosoban stan postao je atraktivan dvosoban

Studentica jednosoban stan od 32 kvadrata želi adaptirati kako bi bio ljepši i funkcionalniji, a to, među ostalim, podrazumijeva zaseban prostor za spavanje. Tehnički dio preuređenja olakšava to što u stanu nema nosivih zidova te nije potrebno uvoditi nove instalacije i mijenjati podove.

Postojeće malo predsoblje vizualno će se povećati micanjem zida sobe i vrata od kuhinjskog dijela. Zakošenjem zida “raširit” će se prostor za blagovaonicu i budući dnevni boravak. Umjesto jednosobnog, dobit ćete dvosoban stan.

Staklena pregrada

Kako je cijeli prostor dosta skučen, zid između spavaonice i dnevnog boravka treba djelomično izvesti od knaufa, a ostatak dugačak 265 cm pregraditi kliznim stijenama s ispunom od laminirana stakla od 6 mm. Tri stijene preko vodilica moći će se micati te po potrebi spajati ili razdvajati prostor spavaonice od ostatka stana. Spavaću sobu opremite modularnim ugradbenim garderobnim ormarom, ležajem s noćnim ormarićem te radnim stolom.

Tlocrtno gledano, položaj i kvadratura kupaonice ne mijenjaju se. No malu kadu zamijenite tuš-kadom sa staklenim vratima. Zid u tuš-kabini opločite narančastim pločicama u kombinaciji s bordurama. Jednostavnost i perfekcija krugova na sanitarijama iz kolekcije Impronte (Simas) dat će prostoru geometrijsku čistoću i eleganciju.

Kuhinjski blok ostavite na istome mjestu, a micanjem zida prošireni su blagovaonica i dnevni boravak. Kuhinjski elementi neka budu bijele boje u kombinaciji s inoks- uređajima. Zid između donjih i gornjih elemenata obojite zeleno i na njega postavite kaljeno staklo. Popjeskarena staklena ploha u kombinaciji s prozirnim krugovima omogućit će da zelena boja “prodire” samo kroz krugove.

Prostor između zida i dimnjaka iskoristite za stol.

LCD na dimnjaku
Izradite ga po mjeri širine 50 cm, kao što je i širina dimnjaka, te upotpunite stolcima od zelenog pleksiglasa. Dio dnevnog boravka za sjedenje, odmor i gledanje TV-a opremite dvosjedom i staklenim stolićem. Umjesto samostojeće svjetiljke, zid do dvosjeda ispunite zidnim svjetiljkama nanizanim u vertikalu.

Dimnjak koji svojom veličinom dominira prostorom djelomično zakosite oblogom od knaufa i na njega smjestite LCD. Zakošenjem ćete prilagoditi položaj televizora prema dvosjedu. Obložite ga u zeleno-smeđu tapetu s aplikacijama.

Foto: Jasminka KovačFoto: Foto: Jasminka Kovač 1 / 6

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.