Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Dizajn na kvadrat

Spavaća soba dobila je svoju kupaonicu

Četveročlana obitelj stanuje u stanu od 98 četvornih metara i potreban joj je još jedan sanitarni čvor
Objava 24. travnja 2022. 0 komentara 4831 prikaza
Foto: pexeles.com
Foto: pexeles.com
U novoj kupaonici tuš-kadu djelomično obzidajte, a drugi dio pregradite staklenim plohama

Novi sanitarni čvor naslanja se na pregradni zid s postojećom kupaonicom pa će se u njega uz male troškove ugraditi nove vodovodne instalacije i odvod.

Četveročlana obitelj našeg čitatelja I. S. stanuje u stanu od 98 četvornih metara i potreban joj je još jedan sanitarni čvor. Razmatranjem tlocrta cijeloga stana najbolje je rješenje novu kupaonicu urediti unutar jedne spavaće sobe koja ima 18,3 kvadrata. Lijevo i desno od ulaza u sobu postavite garderobne ormare do stropa, a nasuprot ulaznim vratima izdvojite 4,5 kvadrata za novu kupaonicu.

Pregradni zid dijeli spavaću sobu od postojeće kupaonice pa je takav položaj idealan za smještaj nove kupaonice jer se u taj pregradni zid, uz minimalne troškove, mogu ugraditi nove vodovodne instalacije, a odvod će se spojiti na postojeću vertikalu. Time će vaša dnevna rutina biti pojednostavljena.

U novoj kupaonici tuš-kadu djelomično obzidajte, a drugi dio pregradite staklenim plohama. Zahodsku školjku “sakrijte” u zaseban dio i prostor zatvorite staklenim kliznim vratima. Preostalo je još urediti sobu s novim tlocrtom.

U najsvjetliji dio prostorije, odnosno do prozora, smjestite ležaj i noćne ormariće. Zid iza uzglavlja obložite tapetom cvjetnog motiva, a zid nasuprot oličite u bež nijansu tako da se boja prednjih fronti garderobnog ormara “stopi” s bojom zida.

Kroz cijeli prostor postavite parket od tikovine. Rasvjeta u spavaćoj sobi iznimno je važna jer treba osvjetljavati ondje gdje je potrebno, ali i poboljšati izgled prostorije. Pazite da barem jedno svjetlo palite pokraj vrata kako ne biste prolazili kroz mračnu sobu. Mnogo je bolje da je prekidač stropnog svjetla i pokraj kreveta i pokraj vrata.

Prekidač za namještanje rasvjete vrijedan je dodatak jer možete mijenjati razinu intenziteta. Nije poželjna fluorescentna rasvjeta jer mijenja boje.

Jasminka KovačFoto: Jasminka Kovač 1 / 5

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.