Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Dizajn na kvadrat

Unajmljena studentska soba – lijep i udoban dom

Promjena boje zida, postava tapeta i slični zahvati najčešće ne dolaze u obzir, bilo zato što to ne dopušta stanodavac ili zbog pravila studentskog doma, ali zato prekrivač za krevet može odražavati vaš stil
Objava 16. siječnja 2020. 0 komentara 404 prikaza
Foto: unsplash.com
Foto: unsplash.com
Budući da je taj prostor svojevrstan zamjenski dom koji se koristi gotovo cijelu školsku godinu, treba ga urediti i dekorativno oplemeniti tako da biste se u njemu osjećali ugodno

Studenti često svoj studentski život provedu u malom stanu ili jednoj sobi. Gotovo su uvijek ti prostori već namješteni, bez mogućnosti unosa vlastitog mobilijara. No, kako je taj prostor svojevrstan zamjenski dom koji se koristi gotovo cijelu školsku godinu, treba ga urediti i dekorativno oplemeniti tako da biste se u njemu osjećali ugodno kao u svome domu.

Promjena boje zida, postava tapeta i slični zahvati najčešće ne dolaze u obzir, bilo zato što to ne dopušta stanodavac ili zbog pravila studentskog doma, ali zato prekrivač za krevet može odražavati vaš stil. On može biti cvjetnog ili prugastog uzorka, žarkijih tonova. Dekoriranje kreveta uljepšat će i jastuci kvadratnog, pravokutnog ili okruglog oblika. Istodobno, krevet će preko dana djelovati uredno, a služit će kao kauč ili mjesto za učenje.

Zastori su drugi bitan dekorativan element koji uvelike može promijeniti izgled sobe.

U malim prostorima nikad nema dovoljno mjesta za odlaganje stvari. Osim postojećih ormara i polica, praktične su ukrasne kutije za spremanje knjiga i drugih sitnica, a i dekorativno su zanimljive.

Da soba ne bi djelovala monotono, natrpana knjigama i papirima, na zid objesite pano. Magnetima na njemu možete “bezbolno”, ne oštećujući zid, stalno mijenjati fotografije, poruke i druge sitnice.

Obična stolna svjetiljka crnog ili sivog sjenila može se zamijeniti onim s nešto življim bojama ili drukčijeg oblika. Primjerice, svjetiljke “odjevene” u isti materijal kao prekrivač ili zavjesa dat će poseban efekt.

Dizajn na kvadratFoto: Dizajn na kvadrat 1 / 10

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.