Povratak na blog

Hvala vam, braćo Austrijanci! Je li 'teologija crokausta' isto što i "industrija holokausta"?

Uporno godinama ponavljam da naš narod (tj. većinu, ali nažalost 'in capite et in membris') 'odlikuje' trostruka nepismenost: vjerska, politička, medijska. To se pokazalo, tj. pokazuje se i sada, nakon što je privrjemeni upravitelj biskupije Gurk-Klagenfurt 8. ožujka objavio priopćenje da se ove godine uskraćuje crkveno dopuštenje za održavanje misnoga slavlja na Bleiburgu.
Objava 15. ožujka 2019. 989 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 6
 • Avatar Sandra Sabljak Gojani
  Sandra Sabljak Gojani:

  Hvala tebi, dragi Anđelko i sretno dalje!

  12:55 15. 3. 2019.
 • neboiznadzagreba:

  Nije ovo više pitanje ni vjere, ni teologije, ovo je pitanje otpora nametanju "istine" ... Moj glas ide održavanju mise na Bleiburgu, prvoj postaji Križnog puta! Don, svako dobro!

  01:57 20. 3. 2019.
 • Avatar Robinzon
  Robinzon:

  Bravo Don Blog, bravo Anđelko kaćunko! Prvi bravo je za strpljivost i ustrajnost u kritici onih koji su, kako kažeš,stavili DOMOLJUBLJE ispred bogoljublja, a drugi bravo na odlučnom stavu da: Crkva mora SVETINJU EUHARISTIJSKOG SLAVLJA odvojiti od komemorativno-političkog derneka! Razmišljamo ... prikaži još!o na isti način kojeg si uobličio u misao kako: vjerski nepismeni cromoljubi misle da je SV. MISA oblik komemoracije i bunta! Čestitam ti i na hrabrosti koju prepoznajem u izjavi: da je Crkva, tj. naša HBK uvijek u kašnjenju pa je zato morala dobiti pljusku od Austrijske biskupske konferencije. Virtuozno si obranio Euharistijsko slavlje kritikom mnogim „vjernicima“ koji ga smatraju samo kao dodatak nekim komemoracijama ili sprovodima. Zbog svega hvala na otvorenost i bravo na beskompromisnoj odlučnosti !

  13:21 16. 3. 2019.
 • Avatar DonBlog
  DonBlog:

  Hvala, draga Sandra - ti si najzaslužnija što sam izdržao deset godina...!

  19:13 15. 3. 2019.
 • Avatar DonBlog
  DonBlog:

  Jure, frajeru - zašto naivno odkrivaš da radiš u SOA-i... (kako bi inače bio tako dobro upućen)? NB: Podkrala ti se ipak jedna mala pogrješkica: nisu opasni NATPISI o nekome, nego ono što je ispod njih :D Živ mi bio ... prikaži još! i dojavi slobodno ako još nešto doznaš ;-)

  19:12 15. 3. 2019.
 • Avatar krilnik jure
  krilnik jure:

  Dao bih se kladiti da imas veze s obavjestajnim sluzbama koji su te ucjenili pristankom na suradnju jer inace slijedi niz natpisa o tebi

  14:18 15. 3. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.