Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Don Blog

Kako sam (bio) SPREMAN za potpis ZA DOM ili: ZAŠTO SAM SE PRIDRUŽIO 'KONTROVERZNIM PETICIJANERIMA'

Objava 05. rujna 2015. 59 komentara 9101 prikaza
Don Blog
Don Blog
Don Blog

Od akademika Josipa Pečarića, koji mi svaki dan pošalje barem jedan mejl (a nekad ih je toliko da mi ide na živce, poglavito kad vidim na kraju deset linkova! – ali ne mogu se na njega nikako naljutiti, jer je nepopravljivo dobronamjeran!), u moj je e-poštanski 'sandučić' 11. kolovoza u 15,25 sati stigao e-dopis (peticija) pod naslovom "Pismo Predsjednici RH i Predsjedniku HDZ-a" s ponudom da potpišem. Navečer sam, u 23,02 sata otvorio poštu i počeo čitati. Čim sam vidio samo prvu rečenicu: "Najavljeno je kako će šibenska policija kazniti pjevača Marka Perkovića Thompsona zbog uzvikivanja pozdrava ZA DOM SPREMNI na velikom koncertu u Kninu…" – odmah sam bez imalo dvoumljenja Pečariću odgovorio riječima: "Za potpis – spreman!"

Ponovno sam mu se javio točno dva tjedna nakon toga, u utorak 25. kolovoza u 19,00 sati. Tada sam mu poslao kratak osvrt na njegovo pismo nevjerice i razočaranja nad komentarom "našeg Pisma (koji je) objavljen na Portalu dnevno.hr" a stigao je iz Kabineta Predsjednice. Dok su mu mnogi, razočarani kao i on, upućivali riječi potpore i ohrabrenja, moj ga je odgovor sigurno iznenadio i vjerojatno 'sablaznio' (kao što će sigurno još neke). Jer napisao sam mu doslovce ovako:

"Ja sam, dragi Josipe, od svih njih (iz Predsjedničina kabineta – sadašnja napomena) očekivao upravo takav odgovor kakav su dali, ali sam (peticiju) ipak podpisao jer je inicijativa vrijedna i od naših temeljnih ideja ne smijemo odustati. Ovaj slučaj ti je još jedan dokaz kako sam (jedini?) bio u pravu kad sam najavio nekoliko mjeseci prije predsjedničkih izbora, dolazak „slatke varke Čokolinde“ na Pantovčak! Mnogi će se naivni domoljubi još više razočarati (ja ne mogu, jer unaprijed i nisam bio očaran!). Isto će biti i s očekivanjima od HDZ-a nakon pobjede na novim izborima (sve je to igra i namještaljka!).
Pozdrav i blagoslov,
A.don"

Sada (dok ovo pišem, u petak 4. rujna poslije podne), nakon gotovo dvotjedne snažne antipeticijske kampanje, nemam tome što dodati, osim kratkoga pojašnjenja, kako ne bih ispao nedosljedan. Želim također istaknuti da mi je drago što je odgovor na peticiju negativan. Dakle, peticiju sam potpisao premda sam prijedlog smatrao nerealnim, tj. neostvarivim u ovakvim hrvatskim okolnostima. Učinio sam to samo zato što je ona jedan oblik pozitivne provokacije svim hrvatomrscima i subnoroidnim zarobljenicima jugofilne prošlosti – svejedno je li riječ o (ne)pismenim bivšim predsjednicima Republike ili svEUčilišnim profesorima povijesti ili svakodnevnim kolumnističkim "medijskim kerberima", koji – svi zajedno! – bdiju da nikakav "revizionizam" javno ne okrnji ugled tzv. "povijesne istine" koja je hrvatskom narodu nametnuta i udarena kao vatreni žig u kožu (s ciljem da mu uđe i u psihu, i u gene, i u DNK…!) već 1945. godine!

A odgovoru "Predsjednice" se radujem iz dva razloga. Najprije zato što je on "zgodna" šamarčina svim "domoljubnim hlebincima" odnosno političkim naivcima koji već dvadeset godina žive u oblacima nacional(istič)nog neartikuliranog entuzijazma, očekujući da "naša" politika - tj. "naši" političari, "naša" vlada, "naša" predsjednica… - stvarno imaju moć nešto veliko učiniti za Hrvatsku i narod. U njihovim sam očima (ponovno!) vjerojatno bio "redikul" (a neki su me na Fejsu otvoreno proglasili "četnikom"!) kad sam već prije tzv. predsjedničkih izbora upozorio (ne doslovce, nego sadržajem!) da će se najveća ovlast "naše" tj. njihove mile Predsjednice odprilike svesti na to da sluša svoj kabinet, kao što su to činila i dvojica predhodnih "prolaznika" 'Pantovč(inj)akom'.

A druga moja radost zbog "vrhovne odbijenice" (što smatram drugom koristi ove peticije), jest u tome što se ponovno javno samoraskrinkao anacionalni antihrvatski lobi, koji sav narod i sve misleće ljude u Hrvatskoj smatra kretenima koji ništa ne znaju i ne vide i kojima se svašta može neinteligentno podvaljivati "odavde do večnosti".

Koristim ovu prigodu također za čestitku zadarskom nadbiskupu dr. Želimiru Puljiću, predsjedniku HBK, na realnom, objektivnom i razboritom priopćenju (kao i naknadnom osvrtu u emisija HKR) – da nadbiskupov stav nije bio takav, ne bi se opet isti 'anticrolobi' razbjesnio! Jer, u atmosferi i stanju nEUravnoteženosti snaga na hrvatskoj medijskoj odnosno javnoj pozornici, zar nije najracionalnije rješenje upravo znanstvena rasprava o svim fenomenima o kojima su nekadašnji "istoričari" i ostali "naučnici", kao znanstveni 'čuvari antihrvatskog sv. Grala', davno već unaprijed "kuvertirali istinu" i 'neprikosnoveno' je pospremili u svoje lijevoliberalne 'svete sefove' koje više nitko, a poglavito ne netko iz 'kroatofilnog stožera', ne smije otvarati! Zato je doista važno-potrebno-nuždno da se urgentno provede (ne lustracija, nego) stvarna revizija njihove lažne povjesnice. Jer kao što je i Njemačka poslije '45. morala podnositi stigmu nacizma i konc-logora (od čega je i tzv. "industrija holokausta" napravila biznis, kako je opisao židovski povjesničar Norman Finkelstein), tako su punih 45 godina komunistički "društveno-politički radnici" hrvatski narod 'ubijali u pojam' i ga ucjenjivali ga svojim ideološkim terorom. Dok se ta revizija ne provede, neće istina izići na vidjelo i veliki 'crveni manipulatori' i dalje će svojim floskulama izluđivati ovaj narod i sijati razdor.

Međutim, kršćanin se ne treba ničega bojati. Prvo, svi će se oni jedan po jedan pridružiti svome idolu u tzv. Kući cveća, a iza njih će netko drugi vrjednovati njihove riječi i djela ter čistiti smeće koje su iza sebe ostavili. Drugo, budući da (na njihovu nesreću) "Bog i po krivim crtama piše ravno", treba ih stalno "bombardirati" kojekakvim "inicijativama" i peticijama ter im stalno ponavljati: Gospodo drugovi zidari – "džaba ste krečili"! Vi ste 'samounaprijeđeni' gubitnici čiji je poraz davno najavljen u Bibliji, u čije božansko jamstvo (na vlastitu propast) ne vjerujete, a on glasi: "Ako Gospod kuću ne gradi, uzalud se muče graditelji. Ako Gospod grad ne čuva, uzalud stražar bdi. Uzalud vam je ustat prije zore i dugo u noć sjediti, vi što jedete kruh muke: miljenicima svojim u snu on daje" (Psalam 127,1-2).


N(pn)B (propuštene prošli put i neke nove):

1. JE LI 'SVASTIKA' DOZVALA ĐAVLA NA POLJUD?


Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Jedan prijatelj, vrlo aktivan i prisutan na mnogim portalima, zaprepašten i šokiran velikom 'zastavom' nad glavama navijača na Poljudu na dan poraza Hajduka od Slovana, mejlao mi je snimku istu večer uz komentar: "…zar ovaj transparent nije strašniji od svih SVASTIKA. Nije čudo da je Hajduk izgubio". Sutradan je Dražen Bušić objavio dobar komentar o tome fenomenu – BOG i VRAG zagrljeni kao navijači Hajduka - koji u javnosti nije izazvao gotovo nikakvu jaču reakciju. Taj moj prijatelj istu se večer odrekao Torcide, čiji je vatreni član bio. Odgovorio sam mu da ću to spomenuti u (n)ovom postu na Don blogu ter da će i on dobiti kritiku (ne imenom i prezimenom, nego kao /bivši/ član grupe zaluđenih „nogovjernika“ – pripadnika sportsko-poganske 'nogoreligije'), ali obećao sam mu i pohvalu (jer se odrekao toga 'plemena' i njegova vražjeg plamena)! Komentirao sam kratko i tri priložena linka (iz naslova izdvajam samo nekoliko riječi):
1. „Kad te ništa neće…“ – I ne može, jer đavao „pomaže“!
2. „Navijači jedina svijetla točka…“ – Netko je bio „Svjetlonošina“ (Luciferova) točka!
3. „Sat prije početka utakmice 15 tisuća na stadionu…“ – Baš kao i svake nedjelje na svetoj misi!?

 

2. TKO JE DUBROVNIKU I HRVATSKOJ PODVALIO ELEMENTARNE PORNO-ČESTICE
To nećemo nikada saznati. Iza remek-nedjela imenom i prezimenom stoji redatelj Ivica Buljan. A koji ga je duh nadahnuo, nije još otkrio. Zato je moguće prijetnju terorizmom na Dubrovačke ljetne igre povezati i s dobrim reklamnim trikom i sa sljedećim naslovom… (pa ga zato ne treba komentirati)!

3. GDJE JE NASTALA 'ISILOZINKA': "HOUELLEBECQ – SALOPECQ"
Sapienti sat (a blenti ni budilica)!

4. JE LI RIJEČKI GRADONAČELNIK OBERŠINJEL UKRAO MOJ PLAKAT
Udruga branitelja grada Rijeke organizirala je koncem srpnja prvu akciju "Marš odgovorne slobode". Na balkon zgrade HNK "Ivan pl. Zajc" bio je obješen golemi transparent, na kojem je u središtu bila moja ideja 'rodbinske povezanosti' svastike i petokrake. Unatoč očitoj ironiji, netko gradonačelnikov reagirao je kao poslušnik u Staljinovu šinjelu pa je vrlo brzo skinuo transparent, a RI-gradonačelnik Oberšinjel je taj čin opravdao činjenicom što su "na njemu neprimjereni znakovi". Transparent još nije vraćen vlasniku. Zato ćemo tražiti odštetu (za transparent, ne za šinjel).

5. KAKO JE ALKARIKATURIST ZOKY POGODIO "UNIŠTA"
Takozvani (još malo) premijer Z.Milanović nije došao na sinjsku alku. Navodno je imao "lakših zdravstvenih problema". Budući da slušanje jakih zvižduka u rodnom gradu spada upravo u tu dijagnozu, obrazloženje je izazvalo smijeh u javnosti a on, kao da je bio pozvan na nekakvu 'svinjsku' alku, ispao je karikaturist-alkar i pogodio - "uništa".

6. ZBOG ČEGA RASTE BROJ STRUČNIH PEDOGUZOFILA
To je objašnjeno u postu pod naslovom "Svi smo mi Doris Pinčić i Tomislav Salopek!" Ipak, radi temeljitijeg upoznavanja korijena toga fenomena - kao i svih nastranosti u suvrjemenoj zabavnoj kulturi, kojoj najbolje odgovara kratica ESIL (estradno smeće industrije laži!) – preporučujem čitanje knjiga "Arhitekti kulture smrti", "Svjetska seksualna revolucije" i "Seksualna sobotaža". Čitatelj će ostati zapanjen i šokiran otkrićem kako su ideje uglednih svjetskih umobolnika ušle u zakone, politiku, (zabavnu) kulturu, medije i ukupnu javnost…!

7. ZAŠTO JE TZV. EVOLUCIJA BAŠ SADA (PRO)GO(VO)RILA
Nije svima jasno što taj naslov znači pa ću podsjetiti na nedavnu vijest da je jedan majmun gorila – "progovorila". Nekim drugim 'majmunima' to je novi "dokaz" evolucije. Onima koji pamte i prate što se sve događa u javnosti nije to nimalo čudno. Jer mediji otprilike svaka dva mjeseca 'otkriju' neki "novi dokaz" kojim nastoje ljude uvjeriti da su doista majmuni ako ne prihvate "znanstveni evolucionizam". Koji je čista nebuloza! I nečista podvala! Jer je najobičnija – teorija!

8. ZAŠTO SE ČLANOVI 'OVE VLADE' HVALE TURIZMOM?
Nevjerojatno – svi od tzv. (još malo) premijera do posljednjeg ministra "Ove vlade" hvale se uspjesima ovogodišnje turističke sezone! Vjerojatno misle da su stranci upravo ZBOG NJIH navalili u Hrvatsku. Jer čuli su da su članovi RH-vlade odreda stranci: La Lovac, Lo Rencin, The Zoky, Die Pussisch, Der Maras, O'Stojich, O'Patchich, DonPajdash, Ba.U.K., DragMatic, ShiPush… itd., svi zvijezde svjetske estradne scene… - mamac i magnet ko sunce i more… Kako ćemo bez njih?!

9. TKO SU 'NEUKUSNE' MEDIJSKE NARIKAČE…?

Umro je Arsen Ba… pardon, Arsen Cigoj! Točnije, hrvatska je (zabavna) kultura ostala bez dvojice aktera, koji su dugo na njoj djelovali i davali joj jedinstvene pečate, dijeleći radost i različitoj i istoj publici. Nije bez razloga prihvaćena kao pravilo stara izreka da se "o mrtvima (govori) samo dobro" (barem kratko vrijeme nakon njihova preseljenja s ovoga svijeta, jer sve je drugo nekoristno), ali u Hrvatskoj se svi ne drže toga pravila. Uz to, o "njihovima" se ne govori mnogo (zato je pjevač Krunoslav Cigoj "pristojno" ispraćen!), a o "svojima" se bez imalo pristojnosti, razbora i ukusa "nariče" danima. Tako su u RH svi tiskani mediji cijele "plahte" posvećivali veličini lika i djela glazbenika-zabavljača Arsena Dedića nakon smrti - toliko da je vjerojatno i njemu samom bilo neugodno! – kao da smo iznenada tragično izgubili glazbenog Teslu, Mozarta i Starčevića u jednoj osobi… Neukusno – do 'bljak memoriam'!

10. ZAŠTO VEĆ TISUĆAMA GODINA LJUDI SELE S ISTOKA NA ZAPAD?

Prema tzv. iranskoj teoriji, Hrvati su iz Perzije preko Poljske došli u današnju "Lijepu Svoju", u kojoj žive od stoljeća sedmog. Tu su kao starosjedioce (to su "starci koji sjede"!) zatekli Ilire i tijekom određenog vrjemena "pobijedili" ih "mladima koji stoje". Danas je Hrvatska, kao i većina zemalja/naroda EU, prepuna "staraca koji sjede", a u naše krajeve nadiru mladi ljudi koji ne samo dobro stoje nego i trče – toliko su vitalni da sa svojom brojnom obitelji prelaze tisuće kilometara izlažući se nevjerojatnim žrtvama. Dok tzv. (kršćanski) Zapad – grcajući u "kulturi smrti"! - sam sebe ubija i abortusima i nerađanjem, izbjeglice s (islamskog) Istoka nezaustavljivo napreduju, kao da u svijesti stalno imaju biblijsko jamstvo da zemlja pripada onima koji rađaju. Jer ništa ne može pobijediti život. Odnosno, Smrt je nemoćna samo pred Životom!

 • Važna obavijest

  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • Avatar don Anđelko Kaćunko
  don Anđelko Kaćunko:

  Ljudi, braćo - komentatori! Nemojte se uvrijediti, ali 97% komentara ovdje je kao da su ih pisali totalno površni plićaci! Pa ja "prosto ne mogu da verujem", rekli bi Srbi, gdje ste vi izvukli zaključke koje ste 'nadrljali'? Na vašu ... prikaži još! žalost - ja ništa nemam s NDH! Ja ne želim NDH - nju na čelu s Pavelićem treba prepustiti povijesti i osuditi sve zločine i zločince koji su se u njoj dogodili (baš kao i u Yugi s Titom na čelu)! Moja jedina namjera je raskrinkati i odbaciti laž i totalitarni pristup povijesnim događajima - što smo trpjeli od '45. do '90.! Pročitajte još jednom bez srdžbe i "zlog oka" ono što sam ovdje napisao pa ćete možda donijeti drukčiji sud. Iznimno, to znam unaprijed, neće svoj stav promijeniti oni koji su se 45 godina zaklinjali u "druga Tita" i slagali se da je trebalo Hrvatima napuniti slovenske jame i tenkovske rovove... itd. Ali takvima izražavam iskrenu sućut njihovoj logici i smislu za objektivnost i poštenje. Svima pozdrav i blagoslov!

 • Avatar Arkandjel
  Arkandjel:

  Evo ti admine pa brisi jos jednoga. ZA DOM SPREMNI!!!

 • B Kosa:

  don Andelko zasto nepotpisati za njmiroljubiviji pozdrav na svjetu. I ja bi ga potpisao iz prkosa mrziteljima kojima smeta sve sto je hrvatsko to su potomci JNA oficira i udbasa.Admine mislim da sam istinu napisao