Blogosfera Večernjeg lista

Fitoterapija
Val Gočin

Fitoterapija

Val Gočin

Više o blogeru
O blogeru

Val Gočin

Strastvena jedriličarka i putoholičarka, koja trenutačno radi u Hrvatskoj kao farmaceutski zastupnik i fitoterapeut. Nakon što je proputovala malo više od pola kugle zemaljske, vraća se u Hrvatsku na stažiranje i implementiranje stečenih znanja i iskustava. Tijekom stažiranja u klasičnoj ljekarni u Zagrebu, na nagovor mentorice, mag. pharm. Cvjetičanin završava u rukama i kvalitetnoj edukaciji dr.sc. Stribora Markovića, kod kojega nadograđuje znanje iz fitoterapije te gotovo opsesivno prati novosti s područja medicine, farmaceutske tehnologije i kliničkih istraživanja. Iz svakodnevnog druženja kroz posao, s liječnicima i farmaceutima, spaja kockice informacija iz stvarnih slučajeva uporabe bilja kao adjuvantne terapije te ih nesebično dijeli s kolegama i sada s nama.

Blog ću, zaista, pokušati pisati što jednostavnije. Da naučimo koji biljni organ čemu koristi (recimo korijen koprive je za kosu, dok ćemo list koprive uzimati kod problema s bubrezima..)..

Točno naučiti koliko čega treba biti u čemu.  Bilje pomaže. Stvarno pomaže. Koristi se već stoljećima. Puno duže nego tablete ili kapsule. Ali nije sve za sve.  I nisam pobornik samoliječenja.

Naime, fitoterapija nije samo skup znanja o bilju. Ona mora biti nadograđena medicinskim i farmaceutskim znanjem. Čovjek je složeno biće i samo komplementarni pristup zaista je cjelovit pristup, ukoliko pričamo o liječenju.

Blog neka vam služi kao šalabahter kad čitate članke na internetu o nekom novom super čudesnom preparatu koji liječi sve i svašta. Pa da si pomognete što trebate tražiti od informacija i sami stvorite sliku da li vam treba baš to.

Blog postovi