Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Fitoterapija

Akne - kad kozmetika zakaže!

Urasle dlačice nakon depilacije, suha koža unatoč serumima, akne odolijevaju tonicima… sve smo se mi barem jednom susrele sa nekim od navedenih problema čupajući kosu jer ni jedna od kremica, koje poluprazne stoje u kupaonici, ne pomažu! Imala sam sreće, pa mi je firma u kojoj radim, platila školicu kod fenomenalnog Stribora! Znate, onog Stribora Markovića kaj zna sve iz područja farmacije i medicine! Tam čovjek svašta nauči, a najviše zapamti ono kaj ga samog muči ;) I tak priča Stribor o nekom Čičku a ja si sve mislim „je, kak da ne?!“
Objava 19. ožujka 2018. 0 komentara 581 prikaza
IZVOR: CC0 Creative Commons
IZVOR: CC0 Creative Commons
lijepa koža

Urasle dlačice nakon depilacije, suha koža unatoč serumima, akne odolijevaju tonicima… sve smo se mi barem jednom susrele sa nekim od navedenih problema čupajući kosu jer ni jedna od kremica, koje poluprazne stoje u kupaonici, ne pomažu!

Ponosna „vlasnica“ vitiliga na koži koja se nakon svake depilacije muči sa uraslim dlačicama je iskeširala brdo love na tonike, ulja, eterična ulja, posebne spužvice za tuširanje, bočice pilinga….Name it.. ja to garant imam! Sve cipele u ormaru ne koštaju kao moj sadržaj u kupaonskim ormarićima.

Imala sam sreće, pa mi je firma u kojoj radim, platila školicu kod fenomenalnog Stribora! Znate, onog Stribora Markovića kaj zna sve iz područja farmacije i medicine! Tam čovjek svašta nauči, a najviše zapamti ono kaj ga samog muči ;)

 

I tak priča Stribor o nekom Čičku a ja si sve mislim „je, kak da ne?!“ Mrzim taj čičak što na planinarenju zapne za tajice pa kad ga skidaš počupa one fine niti na nogavicama i nije mi baš taj čičak tak jak za upaljene akne... al ajd… Stribor je rekao da je dobar, ako itko zna, on zna… pa ga preporučim prijateljici koja muku muči sa time već godinama. Upale se pa jadna maže prvo tekućim, pa pokriva onim u prahu ne bi li sakrila one upaljene kvrge. A pristojno cura jede. Izbjegava rafiniranu hranu, šećere.. al akne ostaju, mijenjaju poziciju i redovito se pretvore u ružne upale…

Prođe tako mjesec, dva i slučajno svratim do nje u apoteku da se vidimo. Kad tamo lice ko dječja guza!! Kunem se! Pitam ja nju „Čuj, kaj si radila? Koža ti super izgleda!“ da bi mi ona odgovorila „Baš sam te mislila nazvat. Popila sam one dvije bočice čička što si mi preporučila!“

Da nisam vidjela, i da mi to netko drugi priča rekla bih da laže!

Brže bolje doma provjerit bilješke i utuvit u glavu kak to čičak funkcionira i što je to točno Stribor rekao da je bitno jer se REDOVITO kod tog problema zanemaruje „kozmetika“ iznutra.

Aha! Drenaža jetre! To je bitno! OK… (post o tome imate kod Sikavice).. Potcrtano stoji: kura čišćenja traje 3 tjedna! (ni dana manje) eventualno produžiti na 4 tjedna. Po potrebi ponoviti za 10 dana.

BTW, Sikavica i korijen Čička se smiju piti skupa.

Želim nam svima čistu kožu bez  akni i uraslih dlačica.

Hvala Stribor!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.