Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Fitoterapija

Kad su izgovori sve češći, a seks sve rijeđi

​​​​​​​O ovome se ne priča. Glupo je sjest s prijateljicom i izvalit „Meni se ne da seksat!“. Možda i nije glupo al bi se glupo osjećala. Zato šutimo. Da ne ispadnemo jadne. Zato ni muško ne izletava frendu „Meni moja ne da“. Da ni on ne ispadne jadan. Jer je glupo. A zapravo ni ne pitaš doma ženu zakaj ti ne da? Kao da nije dosta što te već tri, četiri puta odbila pa si sam sebi glup. Dat će. Jednom. Valjda.
Objava 26. travnja 2018. 0 komentara 3747 prikaza
Photo by Bruno van der Kraan on Unsplash
Photo by Bruno van der Kraan on Unsplash

O ovome se ne priča.

Nit prijateljice na kavi nit muški na malom nogometu/pivu/štogod.

Glupo je sjest s prijateljicom i izvalit „Meni se ne da seksat!“. Možda i nije glupo al bi se glupo osjećala. Zato šutimo. Da ne ispadnemo jadne. Zato ni muško ne izletava frendu „Meni moja ne da“. Da ni on ne ispadne jadan. Jer je glupo. A zapravo ni ne pitaš doma ženu zakaj ti ne da? Kao da nije dosta što te već tri, četiri puta odbila pa si sam sebi glup. Sva sreća na internetu i besplatnim (khm –khm) stranicama. Ali šutiš i trpiš. Dat će. Jednom. Valjda.

Nema ženskog časopisa u kojem ne savjetuju žene „Kako vratiti strast u vezu/brak“. Sve nešto u stilu dotjerajte se, razmazite se, uredite sobu, bla bla bla.. a da se uopće ne dotaknemo teme kako se JA osjećam? Možda mi je pun kufer nakon posla, kuhanja… i još ako imam klince, čeka me njihova zadaća, izvanškolske obaveze i sve što uz djecu dolazi. Nakon takvog dana ti se fakat više ne da. Nije da ti on više nije privlačan. Ali ti se ne da. Čak ni kad dođe vikend, jer tad jedva čekaš da se odmoriš.

Zeznuto je to za obje strane. I muške i ženske. On potakne, ona odbije. On se osjeća odbačeno, ona krivnju. Drugi put ista svar. On ogorčeniji, ti jadnija. Kad dođe do toga da više ni ne pokušava jer mu je pun kufer odbijanja, sad se ona osjeća odbačeno. Garant ima nekaj sa strane! I vrtimo se u krug. Zato jer se jednom ne da. Nije mu do seksa i bok.

Da smo sad na nekoj psihološkoj stranici magazina, mogu se kladiti da bi stajao savjet „PRIČAJTE skupa o tome“. Apsolutno! Pričajte. Nema druge nego do kvalitetne komunikacije. Al stvar je u tome da se meni zapravo NE DA. Nemam volje. Nemam želje i ne znam kako da je vratim nazad!  I kak da ti ja sad u razgovoru objasnim da nije do tebe. Stvarno! Do mene je. I meni je žao što mi se ne da. I žao mi je što ne znam kako tu želju vratiti nazad. Jednom sam pročitala, „prislite se“ na prvih par minuta pa će spontano doći do povratne reakcije jer tijelo tak reagira. Stvarno!?!? Da se prisilim?? Ti se zezaš! Kao da pričamo o kopanju vinograda a ne o seksu.

Uglavnom, da skratim.. Taj problem nije u manjini. Događa se puno češće nego što mi mislimo. I da nije bilo naše poznate nutricionistice iz Splita, Olje Martinić, koja je iz topa izvalila „Pa zašto ne piju Damianu“ zaista ne bih znala što preporučiti kod takve specifične situacije. Zapravo, dok mi Olja nije spomenula Damianu (Turnera Diffusa), nikad za tu biljku nisam ni čula! No, kako sam po prirodi nevjerni Toma..dok ne pročitam barem nekoliko studija i medicinskih objava i članka jel to zaista tako, ne želim ni nekom to spomenuti da ne ispadnem bedasta.

Kako Damiana funkcionira?

Složeno. Jako složeno. Do te mjere da sva istraživanja do sada napravljena nisu uspjela objasniti kako Damiana radi. Ali vide outcome. Rezultat. Na ni jedan spoj sam za sebe koji Damiana sadrži (flavonoide, triterpene, arbutin, polifenole, derivate luteolina, apigenin..) ne možeš uprti prstom i reći „E ti si taj!“. Da jesu, vjerujem da bi farmaceutska industija našla način kako sintetizirati i ponuditi nam tu magičnu kapsulu. Zato je priroda pametnija. Zna izbalansirati omjere i spojeve točno onako kako je ona to zamislila. Da te opusti. Da te iznivelira i donese tu harmoniju uma i tijela. Pa da ti se „da“. Da se poželiš tog dodira. Te nježnosti. Jer badava mi svi oni naslovi „Znansvenici dokazali da seks opušta bolje od tablete“ , „Seks čini kožu ljepšom“, ili „Zbog seksa se više smijemo“.. ..kad do tog seksa treba željeti doći. Naravno da ću se opustiti nakon i tokom seksa.. Al daj mi reci kak da dođem do toga da poželim!. Možda je zaista Damiana odgovor. Naime, tradicijski se uzimala kao afrodizijak još od stare Mayanske civilizacije. Ne bi bilo prvi puta da mi otkrijemo nešto tek sada što su stari narodi već odavno znali. Jedna od zanimljivijih studija je ona iz 2005.-te gdje su dame dobivale Damianu 4 tjedna (43 su dobivale placebo, dakle lažni lijek, a 43 dame Damianu). One koje su pile Damianu, za razliku od onih koje ju nisu pile su dobile sjajne rezultate! Poboljšanje libida (želje), smanjenje vaginalne suhoće i poboljšanje klitoralne osjetljivosti! (Kumar et al., 2005) Aha! To te ja pitam!

Ukoliko se netko od Vas nakon ovog uputi u ljekarnu nakon ovog članka, želim Vam vruće noći i nasmiješena jutra!

P.S. Dvije male zanimljivosti uz Damianu. Meksikanci ju stavljaju u onaj svoj liker Triple Sec (tu pojam opijanja zena dobiva posve novo značenje ;) )

Damiana u kombinaciji sa drugim biljkama (ne smijemo napisati sa kojima)  dobiva naziv Black Mamba koja je kao takva zabranjena u jednom dijelu SAD-a i u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ako Vas zanima više, samo ukucajte Black Mamba u tražilicu.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.