Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Fiziofanatik

Terapija, masaža i vježba – u vašem domu!

Ukoliko ne možete ili Vam je teško organizirati dolazak na terapiju/održavanje tijela, preporučam korištenje usluga u vašem domu.
Objava 21. kolovoza 2019. 0 komentara 795 prikaza
Foto: Carmen Alonso/Pixabay
Foto: Carmen Alonso/Pixabay
Ukoliko ne možete ili Vam je teško organizirati dolazak na terapiju/održavanje tijela, preporučam korištenje usluga u vašem domu.

Fizikalna terapija u kući predstavlja specijalističku zdravstvenu zaštitu koja se provodi u domu pacijenta. Prednosti ovog oblika pružanja terapije su te što pacijent/klijent ne treba organizirati prijevoz  kako bi obavljao terapiju, već se terapija odvija u domaćem miljeu što stimulira izvođenje terapije, štedi vaše vrijeme i potiče terapeutski učinak.

Fizikalna terapija u kući se provodi privatnim aranžmanom kao i putem odobrenja povjerenstva za osiguranike Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i drugih osiguravatelja.

Fizikalna terapija,  odobrena kod osiguravatelja,  se primjenjuje kod nepokretnih ili polupokretnih pacijenata sa neurološkim (moždani udar, Mb Parkinson, Multipla skleroza, ozljeda centralnog živčanog sistema, druge neurološke bolesti), traumatološkim ( ozljede mekih tkiva i kosti), ortopedskim,  degenerativnim (osteoporoza), reumatskim (reumatoidni artritis, ankilozantni spondilitis) i neuromuskularnim oboljenjima (mišićna distrofija, miastenia gravis, amiotrofična lateralna skleroza), kao i djeca sa neurorazvojnim i psihomotornim smetnjama (cerebralna paraliza).
Gotovo sve fizioterapijske tehnike se mogu primjeniti u kući s time da liječnički timovi osiguravatelja po vlastitoj specifikaciji određuju procedure koje će se provoditi kod njihovih osiguranika, a to su: 

 • - vježbe gibljivosti, snaženja, cirkulacije, disanja, balansa, hoda sa hodalicom i štakama- vježbe za inkontinenciju- specijalne tehnike koje se koriste kod specifičnih stanja (Bobath tehnika, PNF tehnika, McKenzie, Kaltenborn, Osteopatija, Kinesiotaping)

  - manuelna limfna drenaža sa kompletnom dekongestivnom fizioterapijom limfedema

  - masaža (medicinska masaža, sportska, relaksirajuća masaža, manuelna limfna drenaža, akupresura, Trigger point masaža, refleksna masaža i dr.)

  - termoterapija (krioterapija i toplinska terapija)

  - elektroterapijske procedure:

  • Magnetoterapija se koristi u liječenju degenerativnih i upalnih oboljenja zglobova i kralješnice, oboljenja kostiju i mekih tkiva, otežanog zacijeljivanja ozljeda i prijeloma (postoperativna stanja, labavosti endoproteza, pseudoartroza i sl.), sportskih ozljeda, oboljenja centralnog i perifernog nervog sustava (neuralgija, pareze, glavobolje, migrene), poremećaja periferne cirkulacije, oboljenja dišnih puteva i paranazalnih sinusa.
  • Transkutana električna neurostimulacija(TENS) u terapiji liječenja boli, posebno učinkovita u slučajevima bolesti perifernih živaca i neuropatija.
  • Elektrostimulacija mišića i živaca ( pareze živaca, atrofije mišića, postoperativna inaktivnost, flakcidne kljenuti, jačanje mišića, estetski programi).   

  - edukacija u cilju poboljšanja i održavanja zdravlja

Fizikalna terapija nema kraja. Privatan aranžman omogućava uslugu fizioterapijske procjene stanja i primjenu široke lepeze procedura i pomagala u cilju prevencije oboljenja, liječenja postojećih bolesti, sportskih ozljeda, održavanja tijela individualnim treningom i estetskim programima.  

Ukoliko ne možete ili Vam je teško organizirati dolazak na terapiju/održavanje tijela, preporučam korištenje usluga u vašem domu.

 

www.medeor.hr

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.