Blogosfera Mad Max!

Samo jedna riječ bi bila to – kolindagrabarkitarović

Objava 06. veljače 2016. 3 komentara 952 prikaza
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica ustrajno odbija sjediti u svečanim ložama. To mi je super. Napokon je netko iz te politike sišao s oblaka među oznojen, smrdljiv, supijan i nabrijan puk i zauzeo ravnopravno mjesto na tribini. I Žnori se ta praksa svidjela. Rekao je da je to samo potvrda kako naš narod zna izabrati, jer onaj prethodni, nije mu htio ni ime spomenuti, ne da nije bio na tribinama, nego nije ni dolazio na utakmice.

Ni u dresu, ni među ljudima

– Nije imao vremena jer je doma morao skladati. A za jednu partituru treba ti više od poluvremena – rekao sam mu. Žnora je kimao i dodao da je onaj drugi, onaj još prije od ovog drugog isto izbjegavao utakmice jer je doma vjerojatno šišao obrve. – Ali je zato onaj prvi, onaj prije ove dvojice drugih, redovno bio na svim utakmicama i stalno bio u svečanoj loži, uz buljuk uguza koji su svi utakmicu promatrali ispod njegovih prepona – rekao sam ja. – I kaj je tvoja poanta? – pitao me nervozni Žnora koji je bio od onih koji neke voli vidjeti na stadionima i dvoranama, a neke nikako. Ja sam se vratio gospođi predsjednici koju sam od milja zvao Kolinda, jer ona je postala jedna od nas i volio bih je pitati je li ona Armada ili BBB.

Kolinda se nije bojala da je se na tribini zalije pivom i da čuje možda i poneku psovku, ili je čak i sama, onako iz duše pusti kod promašenog zicera. Dobro je to što naši čelnici sve više i više ipak silaze među puk. Tako je onaj mali simpatični momak bio među prosvjednicima koji su se bunili jer su usred Zagreba ukinuli na tri dana televiziju Z1. Nije se bojao ući u povorku ogorčenih ljudi samo zato što je znao da mu je savjest mirna, a obraz čist. A možda televiziju uopće i ne gleda. Važan je princip.

Milanovića pak nikada nisam vidio među ljudima, nisam ga vidio u dresu, a čak i kada je trčao, uz njega su morali trčati policajci koji mi uopće nisu izgledali kao da su u formi. Ljudima ipak malo treba da ih ponese oduševljenje, da se zbliže sa svojim predstavnicima u vlasti i da zajedno streme istom cilju. Prekrasne su to slike. Priznaju to i sami sportaši. Čuo sam rukometaše kako govore da je sama činjenica da je predsjednica bila u publici i navijala iz njih izvukla dodatnu snagu i motivaciju. – Jesi ti vidio – rekao je Žnora – da je predsjednica bila baš na onoj utakmici na kojoj je to najviše trebalo; protiv Poljske. Pa tu smo dali sve od sebe, napravili čudo, promijenili povijest i uveli narod u euforiju – podsjetio me.

Jedinstvo vlasti i puka

– Da to kažemo kroz pjesmu: samo jedna riječ bi bila to KOLINDAGRABARKITAROVIĆ! – kreirao sam. – Kaj s time hoćeš reći? – pitao me zbunjeno. – Hoću reći da bi navijači umjesto onog “neopisivio” u zadnji stih navijačke pjesme trebali uvesti predsjednicu i tako je i službeno priznati kao dio navijačkog puka – mislio sam iskreno. – Ali zašto još tako unakazuješ ime i prezime? – inzistirao je. – Ma kakvi, to je prije svega zbog rime i ritma, ali i zbog simbolike jedinstva vlasti i puka, navijačica i navijača, velikih i malih, nacije i pobjeda. Sve to ima svoje – argumentirao sam.

je sumnjičavo vrtio glavom, a po usnicama sam mu vidio da u sebi pjevuši refren s mojim dodatkom na kraju. I dalje nije bio uvjeren. Meni se svidjelo. Predsjednica je bila na pravom putu da je primimo u svoje redove. Jedino nisam bio siguran što će reći Mamić kada je vidi s nama na sjeveru!

 • mobitel20:

  Toliko zlobe i ljevicarske pristranosti moguce je vidjeti i u Novom listu , Novostima...kada mi citaju jeftini i blasfemicni pokusaji "humora s porukom" odem tamo. Jednako su neuspjesni i smijesni zbog tih infatilnih tekstova kao i ovaj autor. Kada ce ... prikaži još!e netko od ovakvih aktivista(a ne novinara) napisati tekst u kojem ce se pokusati ismijavati sa apatridnom malogradjanstinom?

 • sestrićna:

  goran se i ne trudi prikriti za koga radi..gogi jel ti onaj gerovac iz savske što je prosvjedovao protiv branitelji(onaj koji bi dao sve za sdp)rođo?

 • Avatar BuzzLightyear
  BuzzLightyear:

  Velika sramota za VL da jedan ovakav srbokomunistički fundamentalist i piskaralo kakav je Gerovac piše za jedne novine koje žele biti ozbiljan medij.