Ekonomska blogika
Goran  Šaravanja

Ekonomska blogika

Goran Šaravanja Više o blogeru
O blogeru

Goran Šaravanja

Goran Šaravanja diplomirao je ekonomiju na Macquarie University u Sydneyu (Australija). Bogato iskustvo u području makroekonomskih analiza, porezne politike i budžetskog planiranja stekao je na pozicijama Višeg ekonomista u CA IB d.d., načelnika Odjela makroekonomskih istraživanja i prognoza Ministarstva financija RH i ekonomista u Riznici australske savezne države New South Wales te Glavnog ekonomista Zagrebačke banke. Od 1. siječnja 2012. zaposlen je u INA- Industrija nafte, d.d. na poziciji Glavnog ekonomista Društva.

U sklopu svojih aktivnosti u Ini zadužen je za sustavno praćenje globalnih, regionalnih i nacionalnih ekonomskih kretanja, a u to prati trendove u energetskom sektoru s posebnim fokusom na naftnu industriju. Spomenute analize služe kao temelj za prognoze s ciljem unapređenja kvalitete planiranja i ukupnog poslovanja Ine.

Putem ovog bloga Goran želi predstaviti svoje analize o različitim temama iz svijeta energetskog biznisa i makroekonomije. Objavljeni tekstovi su osobno mišljenje autora i ne predstavljaju službeno stajalište INA- Industrije nafte, d.d.

Blog postovi