Blogosfera Shooting Range

Hrvatska naoružava i Sjevernu Koreju!!!

Objava 06. travnja 2013. 0 komentara 146 prikaza
Foto: Dubravko Gvozdanović
Foto: Dubravko Gvozdanović
Dubravko Gvozdanović

Ponukan jedinstvenim primjerom Eliota Higginsa, donedavno pa nepoznatog engleskog blogera, a koji je razotkrio veliki međunarodni krijumčarski lanac trgovine oružjem te ujedno i u njemu «nečasnu» ulogu Republike Hrvatske, odlučio sam i ja pokušati nešto slično.
Kako je Eliot Higgins ustvari po pitanju naoružanja apsolutno neuk, a ipak je uspio ući u trag gotovo pa i najmanjem komadu oružja u rukama sirijskih pobunjenika, pomislio sam da bih i ja možda mogao postići nešto slično.

Sa svojim tek nešto većim znanjem o oružju i poznavanjem materije od sada već svjetski poznatog blogera Higginsa, sasvim bi bilo logično očekivati kako i ja mogu polučiti dobre rezultate pa da poneki uspjeh moga istraživačkog rada prenese ako ne baš New York Times onda bar Boston Globe ili Tokyo Times.

Iako trebam biti iskren kako ipak nisam očekivao da ću baš tako brzo doći do nekih značajnih otkrića i zapažanja, najnovija eskalacija sukoba na Korejskom poluotoku uvelike mi je pripomogla.

Također moram priznati kako nisam primijenio neku osobito novu metodologiju rada već sam jednostavno odlučio slijediti Higginsov iskušani recept koji ga je i doveo do svjetske slave.

Taj je nezaposleni mladi otac iz engleskog grada Leicestera uspio tek pukim pregledavanjem video snimaka sa Jubitoa (o.a. You Tube), njihovim pomnim analiziranjem i uspoređivanjem sa drugim fotografijama oružja pronađenih na internetu utvrditi, osim marke i modela određenog proizvođača pojedinog oružja, čak i iz koje zemlje potječe bez obzira bila ta zemlja samo proizvođač ili puki korisnik.

Ako je Higgins sve to uspio, zašto ne bih i ja koji se ionako u naoružanje razumijem više od njega?
I dok sam tražio odakle ću krenuti u svoju plemenitu misiju razotkrivanja tajnih međunarodnih švercerskih kanala prodavača oružja, nemoralnih zemalja i kojekakvih «belosvetskih» hoštaplera jedan mi je fino uzgojeni mladić iz Sjeverne Koreje, iako nesvjesno, najviše pomogao!

Taj simpatični zaljubljenik u košarku i strastveni obožavatelj Michaela Jordana, a čija je frizura na sjevernoj dijelu Korejskog poluotoka postala pravi pravcati modni hit kako među mladima tako i među prekaljenim revolucionarima kojima sada mnogobrojna odličja zbog frizura još više sjaje nije nitko drugi doli glavom i frizurom mladi Nebeski vođa Kim Jong-un.

Zaoštravanje situacije u prvom planu sa Južnom Korejom i SAD-om u pozadini te Japanom u prikrajku, a sve zbog par torbica Louis Vuitton i nekoliko McDonald`s hamburgera viška koje ovi nisu njegovoj ženi i njemu htjeli isporučiti prije Uskrsa, eskaliralo je do te mjere da pobješnjeli Jordanov fan sada prijeti cijelom svijetu svojim zastrašujućim nuklearnim arsenalom i fanatično odanim zombijima proleterima sa crvenim petokrakama na čelu!

Na sreću po mene njegovo sve češće pojavljivanje u javnosti rezultiralo je serijom fotografija koje su naprosto preplavile bespuća interneta.

U poplavi takvih fotografima jedna mi je posebice privukla pozornost probudivši u meni davno izgubljeni instinkt prekaljenog istražitelja i ljubitelja detektivskih romana o Sherlock Holmesu.

Pomnim pregledavanjem fotografije, a koja prikazuje Nebeskog vođu Kim Jong-una u razgovoru sa vojnicima na strelištu nakon vježbi gađanja pištoljem, uočio sam dva ključna detalja za moju istragu, a koji nikako ne mogu vjerovati da su promakli analitičarima svjetskih obavještajnih službi, a i blogeru Higginsu.

Naime, na toj je fotografiji lijepo vidljivo da Nebeski vođa Kim Jong-un drži pištolj koji neodoljivo podsjeća na Češku Zbrojovku M 75, a hrvatskoj je javnosti sasvim poznato da je taj pištolj u osobnom naoružanju imala (i još uvijek ima) policija MUP-a RH, prvenstveno specijalne postrojbe te da je taj pištolj također naširoko rabljen u gardijskim brigadama. Kako Sjeverna Koreja izrađuje i svoju inačicu ovog pištolja pod imenom BaekDuSan, odlučio sam napraviti dodatne testove kako bih razriješio dilemu radi li se o pištolju iz Hrvatske,novom ne rabljenom češkom originalu ili o domaćoj, korejskoj kopiji.

U prilog tome da se ipak radi o pištolju porijeklom iz Hrvatske ukazivao mi je i podatak o proizvodnim kapacitetima odnosno činjenica da država Nebeskog vođe nije nakon opitne serije od 50 komada uspjela napraviti niti jedan pištolj koji bi zadovoljio stroge tehničke standarde Sjeverne Koreje. Navodno je proizvodnja zaustavljena jer nisu mogli riješiti problem ciljnika tj. njihovo pravilno postavljanje i učvršćivanja pa je domaća inačica bila neprecizna na 50 m dok su pištolji iz Hrvatske u rukama sjeverno korejskih specijalaca mogli pogađati vrapca u letu na 100 m.

Upravo sam na taj detalj obratio posebnu pozornost i kada sam uzeo lupu umalo se od šoka nisam srušio sa stolice ispred kompjutera. Pištolj koji Nebeski vođa na toj slici drži u rukama imao je karakteristično oštećenje identično oštećenju pištolja moga prijatelja policajca!!!
Dakle, oružja koje je bilo u Hrvatskoj!

Kolegi je svojedobno u ratu tijekom pretrčavanja ceste pištolj ispao iz futrole i pao na asfalt kojom prilikom je došlo do udubljivanja odnosno oštećenje prednjeg ciljnika. To znam jer me kolega nakon povratka sa terena zamolio da pokušamo popraviti pištolj, no kako pištolj nije izgubio na preciznosti odlučili smo ga ne popravljati već jednostavno ostaviti taj ratni ožiljak. Odmah sam uzeo telefon u ruke i nazvao kolegu da provjerim jeli on još u posjedu tog pištolj. Odgovor je bio negativan, pištolj je vratio MUP-u kada je odlazio u mirovinu i koliko on zna taj pištolj više nitko u MUP-u nije zadužio već je navodno kasnije kao višak prebačen u skladište.
I odjednom se našao u rukama Nebeskog vođe Kim Jong-una!

Dovoljno je zbrojiti dva i dva da bi došao do pravog i jedinog zaključka!
Hrvatska je prodala svoje viškove pištolja Sjevernoj Koreji i to vrlo vjerojatno preko Kine!

Drugi vrlo čudan detalj u meni je probudio još više znatiželje. Na istoj fotografiji vidljivo je da Nebeski vođa Kim Jong-un vrlo sigurno i profesionalno drži pištolj što ukazuje na činjenicu da se radi o izvrsno obučenoj i dobro uvježbanoj osobi. Detalj koji govori tome u prilog jest položaj kažiprsta koji se nalazi, stručnjaci za rukovanje vatrenim oružjem bi rekli u školski sigurnom položaju, izvan okidača, ispružen sa cijevi. Vrlo čudno za političara koji obično na svakoj smotri naoružanja, a za potrebe kamere počnu pipkati oružje odmah isto hvataju tako da kažiprst stavljaju na okidač.
Ali Nebeski vođa drži kažiprst kao pravi profesionalac!

Stručnom oku ovaj detalj puno govori, a meni je rekao još i više. Nekako sam se kao kroz maglu sjetio da sam svojedobno negdje oko 1999.godine vidio na jednom strelištu u Hrvatskoj, bucmastog i kosookog mladića sa izrazito njegovanom i lijepom frizuricom kako puca iz pištolja i to pod budnim okom prekaljenih hrvatskih ratnika.

Tada mi to nije bilo čudno, ali kada sam malo bolje razmislio istražujući čudne puteve kretanja naoružanja, shvatio sam da taj mladić neodoljivo podsjeća na sadašnjeg vođu Sjeverne Koreje. Tim više ovaj podatak dobiva na težini ako znamo da se Kim Jong-un u tom vremenskom peridou točnije od 1998.-2000. godine školovao u ne pretjerano udaljenoj Švicarskoj, zemlji poznatoj po jedinstvenom i liberalnom stavu prema oružju. Mora da je Kim Jong-un tamo prvi put došao u dodir sa umijećem borbe kratkim vatrenim oružjem što je u Hrvatskoj vrlo vjerojatno samo nadogradio lekcijama u ratu dokazanih boraca.

Ova fotografija za mene je bila nepobitni dokaz da sam otkrio nešto veliko odnosno još jednu tajnu prodaju oružja u kojoj je Hrvatska sudjelovala.

Pomno sam krenuo pregledavati i druge fotografije kada su se gotovo kao sami od sebe dokazi počeli podastirati pred mene!
Još jedna fotografija sjevernokorejskih vojnika sa pištoljima u rukama i opet Češka Zbrojovka M 75, nesumnjivo ista ona kakva se rabila u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata!!!

Slijedeće fotografije samo su potkrijepile moje velike sumnje kako sam uistinu nabasao na nešto veliko!

Sve su prikazivale sjevernokorejske vojnike tijekom vojnih parada ili vježbi. I svi su u rukama držali oružje karakteristično za Domovinski rat. Na fotografijama sa vojne parade prvom su planu jasno uočljivi i vrlo dobro istaknuti ručni bacači granata RPG-7.
Isti oni bacači granata koje je i Hrvatska rabila u svojoj nedavnoj burnoj prošlosti.
Na fotografiji na kojoj se može vidjeti kako vojnici pucaju ruskom puškostrojnicom karakterističnog tanjurastog spremnika streljiva koji se poput tanjura stavlja na gornju stranu puškostrojnice prepoznao sam istu strojnicu koju je rabila slavonsko-brodska policija tijekom obrane Vukovara 1991.godine.

Uspio sam ju prepoznati po tome što je to bila jedina takva puškostrojnica sa spremnikom u obliku tanjura u Vukovaru, a koju su policajci iz Slavonskog Broda uspjeli i iznijeti iz Vukovara. Vjerojatno je priča ista kao i kod ranije opisanog pištolja. Razduživanje, skladištenje i proglašavanje viškom te rasprodavanje diljem svijeta.
Ostale fotografije na kojima možemo vidjeti vojnike naoružane jurišnim puškama AK-47 Kalašnjikovima i strojnicama PPSh41 poznatijim kao Špagin samo dodatno dokazuju da je ovo oružje u ruke vojske Sjeverne Koreje došlo iz Hrvatske jer je i to oružje Hrvatska rabila za vrijeme Domovinskog rata.

 

 

Hrvatska vjerojatno nije direktno prodala oružje Sjevernoj Koreji već vrlo vjerojatno Turkmenistanu za koji je zadnjih dana tajno odletjelo 30-tak transportnih aviona Croatie Airlinesa, a nakon čega se pošiljka autobusima prebacila preko Kine u Sjevernu Koreju.

Tim više zanimljiv postaje i podatak koji kaže da su svojedobno, prije par godina, kineski kulturnjaci i glazbenici iz Šangaja posjetili Zagreb sa ciljem razmjene kulturnih dobara i bratimljenja gradova. Sasvim sigurno su razmijenili ili bar dogovorili i nešto drugo osim kulturnih dobara!

Svi ovi dokazi evidentirani putem javno objavljenih fotografija na internetu navode na samo jedan zaključak, Hrvatska se prometnula u svjetskog švercera oružja.

Ekonomska kriza i ogromni ratni viškovi od kojih su krajnji rokovi uporabe mnogih eksplozivnih sredstava gotovo pri kraju vjerojatno su jedan od razloga zašto se Hrvatska u zadnje vrijeme odlučila na ovaj način riješiti svoga oružja. U situaciji kada je svaki priljev sredstava više nego poželjan Hrvatska se olako rješava moralnih načela pravednosti i uključuje se u suvremene svjetske trendove demokratskih pravila postupanja gdje svaka država koja drži do sebe mora biti ujedno i jak igrač u području legalne prodaje pa čak i krijumčarenja oružja.

Kako bi konačno uzdignuta čela i čista, bez ijednog komada oružja, ušla u Europsku Uniju, Hrvatska ga se rješava pa makar i na crnom tržištu. Jer u Europi vlada poštenje i pravda utemeljena na visokim moralnim principima i standardima te joj ako treba valja dati i svijetli primjer!

Oružje ionako treba drugima jer demokraciju je uvijek teško uvesti, nametnuti, izboriti, kupiti ili dobiti, a mi smo njome odavno ovladali.

Nadam se da će ovaj moj istraživački rad, a kojim sam otkrio mutne radnje Hrvatske raskrinkavši kako se rješavamo vojnih viškova, naići na zanimanje svjetskih medija nakon čega ćemo povući i preostale naše vojnike iz Afganistana i drugih dijelova svijeta. Jer sada kada se zna da se Hrvatska nametnula kao vodeća zemlja koja prodaje i šverca oružje možemo očekivati kontinuirane terorističke napade!

Posebice raznoraznih boraca za ljudska prava!!

Jer, uistinu bi mi žao bilo kada bi ovaj moj golemi trud i odricanje ostalo nezapaženo tim više što sam otkrio tko tajno pješačkim oružjem naoružava zemlju koja bi mogla započeti jedinstveni događaj kojem bismo imali privilegiju prisustvovati, nuklearni rat!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.