Blogosfera Večernjeg lista

HIR 3 - brodski dnevnik
Saša Fegić

HIR 3 - brodski dnevnik

Saša Fegić

Više o blogeru
O blogeru

Saša Fegić

Rođen sam i odrastao u Zagrebu, dakle daleko od mora… Sve dok s 13 godina nisam po prvi puta zajedrio. Od tada, pa sve do danas trudim se biti na moru što je više moguće. Studij građevinarstva privremeno sam prekinuo kako bi mogao otići raditi na privatnim jahtama u Francuskoj i Grčkoj, a trajno kada sam počeo raditi kao skiper.

Urednik sam portala iJedrenje.com, skiper, bloger, osnivač jedriličarskog kluba ‘Dobro More’, a trenutno moj najveći projekt obnova je legendarne jedrilice ‘HIR 3′ s kojom je ‘Barba’ Mladen Šutej oplovio Svijet. 

sasa.fegic@gmail.com

facebook.com/crosail

crosail.com

iJedrenje.com

‘HIR 3′ je jedrilica koja je preplovila sva svjetska mora uključujući i zloglasni rt Horn. Na brodu je snimljeno 25 epizoda dokumentarca ‘Jedrima oko Svijeta’ koje su prikazane na Hrvatskoj televiziji, a Mladen Šutej napisao je dvije knjige s tih plovidbi: ‘Izazov Atlantika’ i ‘Jedrilicom oko Cape Horna’. ‘Hir 3′ je preživio i bombardiranje dubrovčke marine 1991. godine, da bi u rukama novog vlasnika koji za brod nažalost nije imao dovoljno vremena polako počeo propadati.

Godine su učinile svoje, pa sada ‘Hiru treba vratiti stari sjaj… Jer neoprostivo bi bilo da propadne brod koji je postao važan dio hrvatske pomorske baštine.

Blog će pratiti obnovu, plovidbu i avanture legendarnog Hira 3 i njegove posade…

Dobro More!