Blogosfera Večernjeg lista

HIR 3 - brodski dnevnik
Saša Fegić

HIR 3 - brodski dnevnik

Saša Fegić

Više o blogeru
O blogeru

Saša Fegić

Rođen sam i odrastao u Zagrebu, dakle daleko od mora… Sve dok s 13 godina nisam po prvi puta zajedrio. Od tada, pa sve do danas trudim se biti na moru što je više moguće. Studij građevinarstva privremeno sam prekinuo kako bi mogao otići raditi na privatnim jahtama u Francuskoj i Grčkoj, a trajno kada sam počeo raditi kao skiper.

Skiper, bloger, osnivač jedriličarskog kluba ‘Dobro More’ i prvi koji je pod Hrvatskom zastavom oplovio svijet u smjeru zapad-istok, oko tri znamenita rta - rt Dobre nade na jugu Afrike, rt Leeuwin na jugozapadu Australije i rt Horn na jugu Južne Amerike. Član International Association of Cape Horners i dobitnik nagrade za najambiciozniju kvalifikacijsku plovidbu Ocean Cruising Cluba.

sasa.fegic@gmail.com

https://www.patreon.com/sailingtribe

‘HIR 3 je jedina jedrilica koja je dva puta oplovila svijet i rt Horn u oba smjera. Na brodu je snimljeno 25 epizoda dokumentarca ‘Jedrima oko Svijeta’ koje su prikazane na Hrvatskoj televiziji, a Mladen Šutej napisao je dvije knjige s tih plovidbi: ‘Izazov Atlantika’ i ‘Jedrilicom oko Cape Horna’. ‘Hir 3′ je preživio i bombardiranje dubrovčke marine 1991. godine, da bi u rukama novog vlasnika koji za brod nažalost nije imao dovoljno vremena polako počeo propadati. 

Brod sam četiri godine obnavljao i pripremao za put oko svijeta koji je trajao od 17.6.2018. - 17.10.2020.

Blog prati obnovu, plovidbu i avanture legendarnog Hira 3 i njegove posade…

Dobro More!

https://www.patreon.com/sailingtribe

Blog postovi