Blogosfera HIR 3 - brodski dnevnik

5 knjiga za plovidbu oceanima

Objava 05. travnja 2016. 0 komentara 564 prikaza
Brodska knjižnica
Brodska knjižnica
Brodska knjižnica

Pet knjiga koje bi svaki jedriličar koji želi ploviti oceanima morao imati u brodskoj biblioteci…

1. World Cruising Routes by Jimmy Cornell


World Cruising Routes legendarnog Jimmiyja Cornella je jedna od najprodavanijih nautičkih knjiga. Svaki oceanski jedriličar ima jedan primjerak na brodu, jer daje sve potrebne informacije za plovidbu svjetskim oceanima, od planiranja do ulovljavanja u luku.

2. Boatowner’s Mechanical and Electrical Manual by Nigel Calder


Boatowner’s Mechanical and Electrical Manual je najopširnija knjiga o svemu što može biti stavljeno na brod, od vijaka, žica i stolarije do motora, jedara i elektronike (832 stranice!) u kojoj Niglel Calder daje informacije i savjete o održavanju i popravku svih sistema na brodu.

3. Heavy Weather Sailing by Peter Bruce


Heavy Weather Sailing bez sumnje je najbolji savjetnik za preživljavanje oluja na oceanima. Peter Bruce skupio je u jednu knjigu sve savjete velikih jedriličara o plovidbi u ekstremnim uvjetima.

4. Marine Diesel Engines by Nigel Calder


Marine Diesel Engines još je jedan bestseller Nigela Caldera u kojoj je objašnjeno sve o brodskim motorima, od dijagnosticiranja i popravaka do rutinskih provjera i održavanja.

5. Modern Marine Weather by David Burch


Modern Marine Weather je opširna knjiga o vremenu, planiranju plovidbe, najnovijim tehnologijama, prognoziranju i maritimnoj tradiciji.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.