Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera HIR 3 - brodski dnevnik

Dobodošli u Poreč!

Objava 13. lipnja 2015. 1 komentara 510 prikaza
Hir 3 ispred Cafe del Mar
Hir 3 ispred Cafe del Mar
Hir 3 ispred Cafe del Mar u Poreču

Jedan od najvećih problema svih vlasnika brodova je najčešće pronalazak adekvatnog veza. Hir je bio smješten u lučici u Vrsaru, ali nažalost tamo više nije mogao ostati, pa je i nama to bio veliki problem… sve dok nismo održali prezentaciju u jedriličarskom klubbu Horizont Poreč. Zahvaljujući, prije svega predsjedniku kluba, Alfredu koji je uspio sve izorganizirati, dobili smo ponudu kakvu nismo mogli odbiti. Grad Poreč i Lučka uprava ustupili su nam jedan vez na korištenje, uz uvijet da na put oko Svijeta krenemo, i naravno vratimo se u Poreč.

Prva plovidba Hira tako je bila od Vrsara do novog veza na porečkom novom lukobranu gdje smo za sada jedini gosti uz crvenu podmornicu. Prije toga, ipak smo pristali ispred Cefe del Mar na zasluženu pivu:) Dobrodošli u Poreč!

Hvala Alfredu, Zoranu, Dadi, JK Horizont, gradu Poreču i Lučkoj upravi!!!

Evo što kaže Wikipedia:
Poreč se nalazi na 45.2258 stupnjeva sjeverne širine i 13.593 stupnjeva istočne dužine. Leži na nadmorskoj visini od 29 metara. Grad, koji je star gotovo dvije tisuće godina, nalazi se u luci koju od mora štiti otočić Sveti Nikola. Od oko 10.500 stanovnika grada, većina živi u predgrađima. Porečka općina ima ukupno oko 20.000 stanovnika.