Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera HIR 3 - brodski dnevnik

Doživljaj offshore jedrenja

Jedinstveni dožiljvaj odobalnog jedrenja: Jedinstvena prilika za offshore jedrenje oko Palagruže do Lastova
Objava 27. veljače 2022. 0 komentara 199 prikaza
Zalazak sunca na pučini
Zalazak sunca na pučini
Jedrenje u zalazak sunca

Nakon uspješnih Offshore tečajeva prošle godine, odlučili smo se za organizaciju posebnog odobalnog jedrenja ovog proljeća. Na našem Offshore jedrenju by Saša Fegić želja nam je približiti vam ljepotu života na brodu u plovidbi, daleko od gužve, stresa i striktnih pravila.

Datumi sljedećih polazaka: 23.4.2022.g. i 4.6.2022.g.

Instruktor: Saša Fegić je oplovio svijet oko tri velika rta (rt Dobre nade, Leeuwin i Rt Horn). Nakon pet prijelaza oceana, preplovivši 39.000 milja oko svijeta u 28 mjeseci, primljen u Međunarodnu udrugu Cape Hornera i primivši nagradu Qualifiers Mug od Ocean Cruising Cluba za najambicioznije i najteže kvalifikacijsko putovanje, spreman je podijeliti svoje iskustvo u ovom jedinstvenom tečaju jedrenja.

Ruta: Punat - Palagruža - Lastovo - Vis - Jabuka - Punat

400+ nautičkih milja neprekidne plovidbe od Punta na otoku Krku, oko daleke Palagruže (otok bliži Italiji nego Visu), sve do čarobnog 'otoka sjajnih zvijezda' - Lastova. Nakon zasluženog odmora nastavlja se plovidba oko Sušca, Visa i vulkanske stijene Jabuke, sve do matične luke.

Jedrilica: Salona 45 (kruzer/racer) je duga 13,5 metara, izvrsnih karakteristika: udobno, brzo i sigurno – savršeno plovilo za plovidbu na moru s odličnim jedriličarskim karakteristikama.

Izdvojeno:

Jedrenje na moru bez zaustavljanja

+400 nautičkih milja

Noćno jedrenje i navigacija

Život na brodu i samodostatnost

Iskustvo koje ćete pamtiti i o kojem ćete pričati

Doživite more u njegovoj načišćoj formi – offshore jedrenje daleko od obala, bez kopna na vidiku. Život na moru i s morem posebno je iskustvo. Pridružite nam se! Ako se ne bojite mrklog mraka na moru niti gubitka iz vida kopna, ako vas gubitak mobilne mreže ne plaši niti izgubiti kilogram ili dvije težine, ovo je avantura za vas. INFO: sailingtribe@gmail.com

INFO: sailingtribe@gmail.com

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.