Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera HIR 3 - brodski dnevnik

Eolova jedra...

Objava 19. kolovoza 2015. 0 komentara 613 prikaza
Jedra
Jedra
jedra

Eol živi u pećini na otoku Lipari u Eolskom arhipelagu, u kojoj je držao vjetrove i iz koje je njima upravljao i zapovijedao.

Jedra su glavni pogon jedrilice i važan su i skup dio broda. Kada sam kupio HIR 3, dobio sam jedno staro glavno jedro, jedno potpuno novo, nikada korišteno glavno jedro, jedan stari spinaker, olujni flok, olujno glavno jedro i genovu koja je godinama stajala zarolana oko prednjeg štraja bez UV zaštite. Skinuli smo ju čim smo došli na brod, spremili ju u podrum u Zagrebu, a ja sam već skoro zaboravio da postoji.

Nedavno sam, ipak odlučio bolje pogledati u kakvom je stanju jedro, pa sam ga izvadio iz podruma, rastvorio i oprao koliko god se dalo. Moram priznati da ne izgleda dobro, ali mislim da će s par zakrpa ipak izdržati neko vrijeme dok si ne možemo priuštiti novo jedro. Odnio sam genovu na brod, spremio ju na krevet u prednju kabinu za sada i nadam se da će njezinih velikih 42 m2 dobro funkcionirati na slabom vjetru… dok ne stigne lijepa nova :)

Naš partner, zadarska EOL NAUTIKA puno nam pomaže oko obnove i jedva čekamo postaviti sve šta će nam sašiti:) HVALA!!!

Moj dobar prijatelj Marko iz Biograda nedavno mi je dao malo korišteni, odličan gennaker u čarapi za koji mislim da če biti odličan za HIR. Jedva čekam da ga isprobamo! Hvala Marko!!!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.