Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera HIR 3 - brodski dnevnik

Jedriličar James Bond 007

James Bond je tokom godina promijenio razna plovila, a u zadnje vrijeme počeo je i jedriti. Napokon;)!
Objava 05. listopada 2021. 0 komentara 2103 prikaza
Jedriličar James Bond 007
Jedriličar James Bond 007
James Bond 007 ispred jedrilice Spirit Yachts 46 na Jamajci

2006. godine Daniel Craig u 'Casino Royale' zajedrio je u Veneciji s jedrilicom Spirit Yachts 54 'Soufriere'. Prelijepa, gotovo 17 metara dugačka jedrilica savršen je spoj klasičnog dizajna i moderne tehnologije bio je završen izbor za Bonda.

Zanimiljivo je da je za snimanje scena jedrenja u Veneciji jarbol se morao skidati i stavljati čak 10 puta kako bi se brod provukao ispod mnogobrojnih mostova. Tako je SY 'Soufriere' postala prva jedrilica koja je zaplovila Canalom Grande nakon preko 300 godina.

Brod je nedavno stavljen na prodaju za £425,000. Ako ste zainteresirani... evo i linka: https://www.berthoninternational.com/yacht-sales-brokerage/yachts-for-sale/spirit-54-007-yacht-soufriere/

Šest godina kasnije, 2012. u nastavku 'Skyfall' Daniel Craig plovio je s Bérénice Marlohe na luksuznoj 56 metara dugačkoj škuni 'Regina' koja je za potrebe filma preimenovana u SY 'Chimera'.

Nakon snimanja u Turskoj, brod je prodan i sada se može iznajmiti. Cijena dnevnog najma je oko 10.000 Eura, pa ako vas zanima, evo linka: https://www.charterworld.com/index.html?sub=yacht-charter&charter=syregina-5689

2021. godine u 'No time to die' Bond ponovno jedri na Spirit Yachts 46 na Jamajci...

 

 

Jedva čekamo sljedeći nastavak da vidimo što je sljedeće;)

 

I vi možete zajedriti... Od 23-31.10 idemo na još jedan offshore.

Javiti nam se možete na mail: sailingtribe@gmail.com

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.