Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera HIR 3 - brodski dnevnik

Kupnja broda u 3 koraka

Brodovi su kao whiskey, svi su dobri!’ - R.D.CULLER
Objava 02. ožujka 2018. 0 komentara 2176 prikaza
Novac može kupiti brod
Novac može kupiti brod
Budi sretan na brodu;)!

Brodovi su nešto najbliže snovima što su ljudske ruke ikad napravile. – ROBERT N. ROSE

Koliko god bih ja to želio, nije isplativo imati brod (ako razmišljamo samo o novcu), ali ipak, puno je dobrih razloga zašto kupiti brod:)

Istinska vrijednost barke nije u njegovoj veličini, nije ni u cijeni, ni opremi. Jedino pravo mjerilo vrijednosti je - što ona predstavlja svome vlasniku.

Kupnja broda nije, odnosno ne bi trebala biti samo ekonomska odluka. Ne treba kupiti brod samo zato što se to trenutno čini kao dobra prilika, treba razmišljati da se brod ne kupuje svaki dan i da će barka postati važan dio obitelji. Zato je kupnja broda važna životna odluka koju obično nije lako donijeti, ali da pojednostavnimo…:)

Evo kako kupiti brod u 3 koraka…

1. Upoznaj se…

Najvažnije je znati što zapravo želiš, jer nije svaki brod dobar za svakoga. Vjerojatno ne postoji savršeni, jer svaki brod je kompromis. Brodovi koji će pobjeđivati na regatama nisu komforni i obrnuto, pa ovisno o tome što vam je važno, treba se odlučiti za tip i veličinu broda. Dobro je jedriti i isprobati što više različitih brodova, jer kao i u životu, ljubavi na prvi pogled koje traju su rijetkost. Budite sigurni da ste upoznali onu pravu…

2. Zaljubi se…

Kada znaš pto tražiš, opet kao i u životu, obično treba biti strpljiv i čekati da se sretneš s onom pravom. Vrsta broda, stanje, izgled, opremljenost, cijena i još puno toga mora se poklopiti, a i treba se dogoditi u pravo vrijeme. U brod se treba zaljubiti, jer samo tako veza može potrajati…

3. Prepusti se…

Jednom kada se zaljubite, nema vam pomoći:) Nemojte se pokušati boriti protiv toga… prepustite se, kupite brod i odjedrite… ;)


Nema ništa ljepše od broda koji jedri po lijepom vremenu, a biti na tom brodu znači biti najbliže moguće raju. To je  neopisiva sreća. – ROBERT MANRY

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.