Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera HIR 3 - brodski dnevnik

Murphy je bio brodovlasnik!

Objava 03. kolovoza 2016. 0 komentara 1045 prikaza
Murphyjev zakon
Murphyjev zakon
Murphyjev zakon

Jedrim već puno godina, a sada, nakon više od dvije godine što uređujem brod, mogu sa sigurnošću reći da je dragi naš Edward A. Murphy (inženjer u američkom ratnom zrakoplovstvu, inače poznat po formulaciji Murphyjevih zakona) bio jedriličar i da je imao brod!

Samo vlasnik broda može dokazati ove zakone… :)

- Ako nešto može poći po zlu, onda i hoće.
- Ako postoji mogućnosti da više stvari pođe po zlu, onda će poći po zlu ona koja će pričiniti najviše štete.
- Ako se čini da je sve u redu, očito ste nešto previdjeli.
- Nasmijte se… sutra će biti još gore.
- Za sve treba više vremena nego što se u početku misli.
- Objekt koji pada uvijek će pasti tako da prouzroči najviše štete.
- Kad serviseru pokazujete gdje je kvar na uređaju, uređaj radi savršeno.
- Kad nešto pospremite na “sigurno mjesto”, to više nećete moći naći.

Nitko osim čovjeka koji ima brod se ne može više poistovjetiti s njegovim zakonima… jer cijene servisa i veza u marinama su astronomske, kao i sve opreme što ide na brod, ponekad treba i pola dana samo da se pokvareni dio skine s broda, a za izvaditi jedan vijak trebaju sati, alat i dijelovi imaju običaj skakati u more ili pasti negdje u brod tako da ih više nikad ne pronađete, vrijeme se može promijeniti u sekundi, a kad se najmanje nadate nešto može puknuti (obično je to neka sitnica, odnosno najslabija karika koja može onda uzrokovati lančanu reakciju i prouzročiti nemjerljivu štetu…)…

Ipak, sva ta muka oko popravaka na brodu, lošeg vremena, kvarova i nezgoda odmah se zaboravi kad se zajedri po povoljnom vjetru prema nekoj lijepoj destinaciji… I zato se sve isplati:)

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.