Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera HIR 3 - brodski dnevnik

Muzika na struju

Objava 23. prosinca 2014. 0 komentara 493 prikaza
Struja
Struja
Razvodna ploča

Od početka je bilo očito da će nakon godina zanemarivanja biti potrebno zamijeniti cijelu električnu instalaciju na brodu - žice, kablove, razvodnu ploču, prekidače, osigurače i akumulatore. Ja nažalost ne znam puno o struji, pa sam bio prilično zabrinut kako sve to izvesti… sve dok me jadan dan moj prijatelj Kruno nije nazvao i ponudio pomoć, a budući da on zna sve o tome, ja sam samo mogao reći: DA, MOLIM! :)

Kruno je inženjer elektrotehnike koji već četiri godine živi na svojoj 10 metara dugačkoj jedrilici koju je cijelu sam opremio, pa jako dobro zna sve moje probleme. Kruno se usidrio sa svojim brodom ispred Vrsara i odmah je bio spreman za akciju Treblo mu je svaga 15ak minuta da popiše sve što moram kupiti kako bi mogao početi s poslom, a član mog jedriličarskog kluba ‘DOBRO MORE’, Mario i njegova tvrtka ‘Kibernetika’ sponzorirali su cijelu stvar tako da su mi kupili najskuplji kabel na brodu - onaj za sidreni vinč koji je koštao duplo više od svih ostalih žica na brodu zajedno. HVALA MARIO!!

Kada sam se vratio u Vrsar iz shoppinga u Zagrebu, Kruno je krenuo s izvlačenjem starih kablova, provlačenjem novih, spajanjem razvodne ploče, sve stopice je zalemio i spojio instrumente, radio, kaljužnu pumpu i napravio nacrt cijele instalacije. Bilo je to nevjerojatno brzo, a zahvaljujući Kruni uštedio sam i dosta novaca, jer me uputio na u najjeftinije dućane. HVALA KRUNO!!!

Sada je je još preostalo instalirati navigacijska svjetla, VHF stanicu i pokušati popraviti frižider i sidreni vinč… ali zato sve ostalo radi! :)

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.